احمد جنتی، دبير شورای نگهبان، «نگران» انتخابات سال آينده مجلس خبرگان رهبری است. او از افرادی سخن گفته که قصد دارند این مجلس را «قبضه کنند.»

Khobregan
در قانون ایران، کسی که رهبر این کشور به‌صراحت يا به‌طور ضمنی اجتهادش را تأیید کند، از نظر علمی، نياز به تشخيص شورای نگهبان ندارد

روزنامه اعتماد روز شنبه به نقل از احمد جنتی نوشت:‌ «سال‌هاست که دشمنان چشم دارند رهبری برای اين کشور انتخاب شود که مورد تأييد آن‌ها نيز باشد.»

او گفت: «بايد به فکر انتخابات خبرگان رهبری باشيم که سال آينده دوره آن به اتمام می‌رسد.»

پنجمين دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری سال آينده در ايران برگزار خواهد شد.

به گفته جنتی، «دشمن می‌خواهد کسانی وارد اين مجلس شوند که در مقابل زياده‌خواهی‌ها نايستند و برای اين هدف شوم برنامه دارد.»

نظارت بر کار رهبر جمهوری اسلامی يکی از وظايف اصلی مجلس خبرگان است و مرجع تشخيص شرايط مورد نظر برای عضويت در مجلس خبرگان، شورای نگهبان ‌است. اين در حالی است که در قانون انتخابات مجلس خبرگان آمده است کسانی که رهبر جمهوری اسلامی به‌صراحت يا به‌طور ضمنی، اجتهاد آنان را تأييد کرده باشد، از نظر علمی، نيازی به تشخيص شورای نگهبان نخواهند داشت.

طول هر دوره مجلس خبرگان هشت سال است. این مجلس دارای ۸۶ عضو است که با رأی مردم و از ميان «روحانيان» انتخاب می‌شوند.

تعيين آيت‌الله حسين‌علی منتظری به عنوان قائم مقام رهبری در سال ۱۳۶۴ و انتخاب آيت‌الله علی خامنه‌ای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی ايران در سال ۱۳۶۸ از تصميمات اين مجلس در دوران فعاليت خود بوده ‌است.

رياست مجلس خبرگان از زمان تأسيس آن در سال ۱۳۶۱ برعهده علی مشکينی بود. پس از مرگ وی در سال ۱۳۸۶، اين پست به اکبر هاشمی رفسنجانی رسيد و در سال ۱۳۸۹، محمدرضا مهدوی کنی جانشين او شد.

مهدوی کنی در تاريخ ۱۴ خرداد سال ۹۳ در پی حمله قلبی به کما رفت و با درگذشت او در تاريخ ۲۹ مهر ۱۳۹۳، اين مجلس بدون رئيس مانده است.

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت گفته احتمال دارد برای پست رياست مجلس خبرگان رهبری کانديدا شود.

از آيت‌الله محمود هاشمی شاهرودی، رئيس پيشين قوه قضائيه ايران به‌عنوان يکی ديگر از گزينه‌های کانديداتوری رياست خبرگان نام برده می‌شود. انتخابات هیأت رئيسه مجلس خبرگان در اسفندماه امسال برگزار خواهد شد.