سه مرد مسلح به سلاح سنگین صبح چهارشنبه (۷ ژانویه/ ۱۷ دی) به دفتر نشریه فکاهی «شارلی ابدو» در پاریس حمله کردند. «کابو»، «شارب»، «تینیوس» و «ولینسکی» چهار کارتونیست باسابقه و چیرهدست فرانسوی در حمله مسلحانه به دفتر نشریه شارلی ابدو به قتل رسیدند.
پیشینه دشمنی اسلامگرایان با «شارلی ابدو» به جنجال کاریکاتورهای پیامبر اسلام در روزنامه دانمارکی «یولاندز پستن» بازمیگردد. «شارلی ابدو» این کاریکاتورها را بازنشر کرد.
در همان زمان گروهی از روشنفکران مانیفستی بر ضد اسلامگرایی و تعصب مذهبی منتشر کردند. این مانیفست را ۱۲ روشنفکر شناخته شده، از جمله سلمان رشدی، نویسنده هندیتبار بریتانیایی، شهلا شفیق، جامعهشناس و نویسنده ایرانی و آیان هیرسی علی، نماینده سومالیتبار پارلمان هلند امضاء کردند. در این بیانیه آمده است: «پس از غلبه جهانیان بر نازیسم اکنون خطر دیگری جهان را تهدید میکند: اسلامگرایی.»
آیا در پرتو حمله مسلحانه به دفتر نشریه «شارلی ابدو» آزادیهای مدنی به مخاطره افتاده است؟ شهزاده سمرقندی این موضوع را با شهلا شفیق در میان گذاشته است.
این نویسنده و جامعهشناس ایرانی بر آن است که حمله مسلحانه به دفتر نشریه «شارلی ابدو» جهانیان را بیش از پیش بر ضرورت صیانت از آزادی بیان آگاه کرد. او این حادثه را در متن فتوای قتل سلمان رشدی و جنجال کاریکاتورهای پیامبر اسلام بررسی میکند و به سرآغاز اسلامگرایی در سالهای نخست انقلاب ایران و به وظیفه روشنفکران ایرانی راه میبرد.
گفتوگوی شهزاده سمرقندی با شهلا شفیق را میشنوید:
این حملات از طرف رژیم ایران و سپاه قدس برنامه ریزی شده تا با ایجاد رعب و وحشت مواضع نمایندگان اروپا خصوصا” فرانسه را در گروه 5+1 عوض کنه و آنها را با قول مبارزه با تروریست نروتر کنه. مسولین اصلی القاعده و برخی از رهبران داعش در ایران زندگی میکنند و مجبورند دستورات آنها را برای اجرا به افراد القاعده و داعش بدند
Amirarsalan / 08 January 2015
مرز آزادی بیان کجاست؟روشنفکر کیست؟مبارزه با تعصبات مذهبی ـ ایدئولوژی چگونه صورت میگیرد؟نقش حکام دیکتاتور در خفقان و ترور چه میزان است؟آیا اسلامیست بدتر از یهودیسم،مسیحیسم ،کمونیسم و غیره… است؟
آیا مدافعان حقوق بشر مسلمانان را هم در صف بشر می بینند؟
توهین و یا به تمسخر گرفتن مذهبیون،دگراندیشان و رنگین پوستان و یا نفی و سرکوب و غارت آنان به معنای احترام به آزادی بیان است و آیا چنین اعمال و گفتاری با اصول و قوائد دمکراسی واقعی(نه از نوع نژادپرستانه غربی – مسیحی – صهیونیستی و یا دمکراتیکی مارکسیستی -لنینیستی و مائوئیستی )مطابقت دارد؟
به نظر من هر کس که رعایت شرایط فرهنگی وتعصبات انسان ها را در جوامع بشری نمی کند و از روی خشم و گره های شخصیتی -اجتماعی و یا به خاطر کسب درآمد و یا بدست آوردن پست و مقام اقدامات و بیانات رادیکال را با مذهبیون اغاز میکند،فرق چندانی با داعشی های مسلمان افراطی ندارد و این گونه افراد اصلأ جزو روشنفکران محسوب نمی گردند،بلکه به چنین اشخاصی باید به عنوان یک کارشناس تندرو نگاه کرد.مثلأ باید گفت اسلام شناس،مسیحیت شناس ،یهودیت شناس،مارکسیست شناس و غیره…
روشنفکران علاوه بر کسب آگاهی،تحقیقات کافی واساسی، تجزیه و تحلیل دین و جهان بینی های موجود،وظیفه دارند که در خدمت مردم خود و جامعه بشری باشند و نه اینکه به جنگ میان ادیان،ملل،فومها و گونه های انسانی دامن بزنند!
mansour / 09 January 2015
فرانسه وقتی با ستیزه جویان اسلامگرا مخالف است که ستیزه جویان تهدیدی علیه امنیت
فرانسه به حساب بیایند. زمانی که همین ستیزه جویان در حال جنایت و آدمکشی در سوریه
و عراق بودند ، دولت فرانسه از آنها به صورت پنهان و آشکار حمایت می کرد چون در آن دو
کشور ، جنایت ها و آدم کشی های این افراد به نفع دولت فرانسه بود.
میترا / 09 January 2015
خانم شفیق
میشه بپرسم اگر بحث حمایت از آزادی بیآن هست چرا DIEUDONNÉ (کمدین معروف فرانسوی) بعد از اینکه با موج من چارلی هستم همراهی نمیکنه دستگیر میشه؟
پرهام / 14 January 2015
Trackbacks