اسرائیل روز چهارشنبه ۳۱ دسامبر / ۱۰ دی، از رد قطعنامه فلسطین در شورای امنیت سازمان ملل استقبال کرد؛ قطعنامه‌ای که گفته بود اسرائیل در مدت دو سال به اشغال سرزمین‌های فلسطین پایان دهد.

قطعنامه فلسطین که خواستار ۸ رأی موافق کسب کرد در حالی‌که می‌بایست از ۱۵عضو شورای امنیت رأی ۹ کشور را به‌دست آورد
قطعنامه فلسطین هشت رأی موافق کسب کرد در حالی‌که می‌بایست از ۱۵عضو شورای امنیت رأی ۹ کشور را به‌دست آورد

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، آویگدور لیبرمن، وزیر امور خارجه اسرائیل در مورد رد این قطعنامه در شورای امنیت گفت: «شکست قطعنامه باید به فلسطینی‌ها بیاموزد که تحریکات و تلاش برای تحمیل اقدامات یک‌جانبه علیه اسرائیل آنها را به جایی نمی‌رساند.»

سه‌شنبه شب ۳۰ دسامبر/ ۹ دی، قطعنامه فلسطین که خواستار توافق صلح اسرائيل و فلسطين در مدت يک سال و خروج اسرائيل از اراضی اشغالی تا پیش از پايان سال ۲۰۱۷ شده بود، هشت رأی موافق کسب کرد در حالی‌که می‌بایست از ۱۵رای کشورهای عضو شورای امنیت، رأی ۹ کشور را به‌دست آورد تا تصویب شود.

بیشتر بخوانید: پیش‌نویس قطعنامه فلسطین به سازمان ملل ارائه می‌شود

فرانسه، چین و روسیه، سه عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل به این قطعنامه رأی موافق دادند و آمریکا و استرالیا که به اسرائیل نزدیک‌اند با آن مخالفت کردند. بریتانیا رأی ممتنع داد.

تساخی هانگبی، معاون وزیر امور خارجه اسرائیل نیز در گفت‌وگو با رادیو اسرائیل گفت: «همه اسرائیلی‌هایی که خواهان صلح با همسایگان‌مان هستند از نتیجه این رأی‌گیری راضی هستند.»

وی افزود: «این رأی ضربه‌ای به تلاش‌های محمود عباس (رئیس جمهور فلسطین) برای به انزوا کشاندن ما بود.»

هانگبی این رأی‌گیری را «یک پیروزی برای رویکرد اسرائیل» دانست و گفت «تنها مذاکرات مستقیم بدون پیش‌شرط می‌تواند دستیابی به یک سازش تاریخی را ممکن سازد.»

رادیو دولتی اسرائیل در تفسیری گفته است که «اسرائیل مانع از یک شکست شد اما این پیروزی کوتاه‌مدت است» چراکه «فشارهای جهانی ادامه خواهند یافت».

بیشتر بخوانید: پارلمان اروپا برای به‌رسمیت شناختن فلسطین شرط گذاشت

مقامات فلسطینی اعلام کرده‌اند که چنانچه پیش‌نویس قطعنامه فلسطین در شورای امنیت با شکست مواجه شود، در پی عضویت در سازمان‌های بین‌المللی مختلف خواهند بود؛ از جمله عضویت در دیوان کیفری بین‌الملل (ICC)، نهادی که می‌تواند به فلسطینی‌ها امکان دهد اسرائیل را به دلیل «جنایات جنگی» در غزه به محاکمه بکشد.

محمود عباس مهرماه سال جاری در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اسراییل را به نسل‌کشی در نوار غزه متهم کرد و گفت روند صلح مرده است.

عباس از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا از قطعنامه‌ای حمایت کند که با تعیین یک ضرب‌الاجل، اسراییل را وادار به عقب نشینی از سرزمین‌های اشغالی کند.