چهار فیلم‌ساز از کشورهای بنگلادش، اسرائیل، دانمارک و ایران «فوند سینمایی» جشنواره آسیا پاسیفیک را به دست آوردند. جعفر پناهی، سینماگر سر‌شناس ایرانی به خاطر فیلمنامه «گل» یکی از این چهار سینماگر برگزیده است.

مصطفی سرور فرخی، فیلمساز بنگلادشی و جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی
مصطفی سرور فرخی، فیلمساز بنگلادشی و جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی

اسکرین دیلی اعلام کرد که از بین ۱۰۰ سینماگر، جعفر پناهی، سینماگر ایرانی همراه با مصطفی سرور فرخی، فیلمساز بنگلادشی فوند سینمایی جشنواره آسیا پاسیفیک را به دست آورده‌اند. درور موره، سینماگر معترض اسرائیلی به خاطر مستند «راهروهای قدرت» و ساین بیرگ سورنسن، مستندساز دانمارکی به خاطر مستندی درباره روزنامه‌نگاری شهروندی در سوریه «فوند سینمایی» جشنواره آسیا پاسیفیک به ارزش مجموعاً ۱۰۰ هزار دلار را از آن خود کردند.

سرور فرخی در جشنواره گوآ با فیلم «سرزمینی برای هیچکس» خودش را به جامعه سینمایی جهان شناساند. موضوع این کمدی، تعقیب دگراندیشان در اثر تعصبات مذهبی در بنگلادش است.

«گل» داستان پدری را در یک مقطع بحرانی روایت می‌کند که می‌بایست پسرش را که فلج شده به قتل برساند با این امید که آرامش به خانواده او بازگردد. جعفر پناهی می‌گوید این درام را از واقعه‌ای که اتفاق افتاده الهام گرفته است. قرار است پناه پناهی، پسر جعفر پناهی همراه با پدرش این فیلم را بسازد.

پیش از این فیلم «پرده» از جعفر پناهی خرس نقره‌ای بهترین فیلمنامه سصت و سومین جشنواره فیلم برلین را به دست آورده بود. پناهی درباره فیلم «پرده» نوشته بود: «خیال و افسردگی در بستر داستان جاری است.»

در «پرده» هر یک از اشخاص در دیگری بازتاب می‌یابد و مرز داستان و واقعیت از بین می‌رود.

جعفر پناهی به اتهام «اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» به شش سال حبس تعزیری و ۲۰ سال محرومیت از فیلم‌سازی، ۲۰ سال محرومیت از فیلم‌نامه‌نویسی، ۲۰ سال محرومیت از سفر به خارج از ایران و ۲۰ سال ممنوعیت از هر نوع مصاحبه با رسانه‌ها و مطبوعات داخلی و خارجی محکوم شده.

سینمای ایران در هشتمین دوره جشنواره فیلم «آسیا پاسیفیک» حضور برجسته‌ای داشت: نیما جاویدی برای فیلم «ملبورن» جایزه بهترین فیلمنامه را به دست آورد. جایزه ویژه هیأت داوران به فیلم «قصه‌ها» ساخته رخشان بنی اعتماد تعلق گرفت و رضا درمیشیان نیز به خاطر فیلم «عصبانی نیستم» جایزه ده هزار دلاری نتپک این جشنواره را به دست آورد. جایزه بهترین مستند به فیلم ۱۰۰۱ سیب ساخته طا‌ها کریمی، کارگردان کرد ایرانی،‌زاده بانه تعلق گرفت.اصغر فرهادی نیز ریاست هیأت داوران این جشنواره را به عهده داشت.

منبع اول: نشریه سینمایی واریتی
منبع دوم: سایت جشنواره آسیا پاسیفیک