نمایندگان پارلمان ایرلند شامگاه چهارشنبه ۱۰ دسامبر / ۱۹ آذرماه طرح به رسميت شناختن کشور فلسطين را تصویب کردند و از دولت این کشور نیز خواستند فلسطین را به‌رسمیت بشناسد.

پارلمان ایرلند آخرین پارلمان اتحادیه اروپا است که کشور فلسطین را به‌رسمیت می‌شناسد.
پارلمان ایرلند آخرین پارلمان اتحادیه اروپاست که کشور فلسطین را به‌رسمیت می‌شناسد

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، پارلمان ایرلند آخرین پارلمان اتحادیه اروپا، پس از پارلمان‌های فرانسه، بریتانیا و اسپانیا بود که کشور فلسطین را به‌رسمیت شناخت. این رویکردِ کشورهای اروپایی بازتاب حس رو به رشد سرخوردگی در برابر اسرائیل و رکود روند صلح در خاورمیانه است.

پارلمان از دولت ایرلند خواسته است تا «به‌طور رسمی فلسطین را بر اساس مرزهای تعیین‌شده سال ۱۹۶۷ در قطعنامه‌های سازمان ملل متحد، و به پايتختی اورشلیم (بیت‌المقدس) شرقی، کشور بشناسد.»

پارلمان ایرلند تأکید کرده است که چنین اقدامی «سهم مثبتی در تضمین راه حل مذاکره دو کشور برای مناقشه اسرائیل و فلسطین خواهد داشت.»

دولت ایرلند با این‌که الزامی در اجرای این طرح ندارد اما چارلی فلاناگان، وزیر امور خارجه این کشور اعلام کرد که دوبلین از راه حل دو کشور در بحران خاورمیانه پشتیبانی می‌کند.

فلاناگان گفت: «من به‌روشنی اعلام کرده‌ام که مطلقاً تردیدی نسبت به پذیرش ایده به‌رسمیت شناختن سریع [کشور فلسطین] ندارم، اگر این طرح بتواند در حل مناقشه کمک کند، که من فکر می‌کنم چنین است.»

در ماه اکتبر سوئد نخستین کشور غربی اتحادیه اروپا بود که کشور فلسطین را به‌رسمیت شناخت. جمهوری چک، مجارستان، لهستان، بلغارستان، رومانی، مالت و قبرس پیش از عضويت در اتحاديه اروپا فلسطين را به‌رسميت شناخته بودند.

به‌گفته مقامات فلسطینی در حال حاضر ۱۳۵ کشور جهان فلسطین را به‌رسمیت شناخته‌اند.

طرح به رسميت شناختن کشور فلسطين در پارلمان ایرلند از سوی حزب اپوزیسیون «شین‌فن» ارائه شد اما در ادامه، حمایت تمام احزاب حاضر در پارلمان، از جمله احزاب ائتلاف حاکم را جلب کرد.

جری آدامز، رهبر «شین‌فن» هفته گذشته برای دیدار از خاورمیانه به این منطقه رفته بود اما دولت اسرائیل مانع از ورود او به غزه شد.

آدامز ضمن اظهار امیدواری نسبت به تصویب این طرح گفت: «ما باید در کنار شهروندان فلسطینی و اسرائیلی که صلح می‌خواهند و برای دستیابی به آن خطر می‌کنند، قرار گیریم. این طرح سهمی مهم در این راستاست.»