شامگاه گذشته شبه‌نظامیان اسلام‌گرا می‌خواستند وارد گروسنی، پایتخت جمهوری چچن بشوند که پلیس تصادفاً خودروی آن‌ها را برای بازرسی متوقف کرد. شبه‌نظامیان به روی مأموران پلیس آتش گشودند و از صحنه گریختند. مأموران پلیس در تعقیب آن‌ها بودند که شبه‌نظامیان به «خانه مطبوعات» در شهر گروسنی پناه بردند. مأموران پلیس که به سلاح‌های سنگین مجهز بودند، به محل اختفای شبه‌نظامیان اسلام‌گرا با خمپاره حمله کردند. این جنگ و گریز تا بامداد امروز ادامه داشت. «خانه مطبوعات» و عمارت‌هایی که در جوار آن قرار داشتند، در آتش سوختند.

دفتر مطبوعات در شهر گروسنی شامگاه گذشته
دفتر مطبوعات در شهر گروسنی شامگاه گذشته

رمضان قدیروف، رئیس جمهوری چچن به خبرگزاری‌های روسیه گفته که در این حمله، هفت تن از اسلام‌گرایان به قتل رسیده‌اند و اکنون آرامش، مجدداً در پایتخت جمهوری چچن برقرار شده است. به گفته قدیروف، نیروهای امنیتی در تلاش بودند جان شهروندان به خطر نیفتد. به همین جهت درگیری آنان با شبه‌نظامیان اسلامگرا تا بامداد به درازا کشیده است.

گروه موسوم به «خلیفه قفقازستان» ویدیویی در شبکه اینترنت منتشر کرده و مسئولیت این عملیات را به عهده گرفته است. در این ویدیو شبه‌نظامیان می‌گویند: «ما به دستور رهبرمان امیر حمزه وارد شهر گروسنی شدیم. نبردهای بسیاری در پیش است و مجاهدین بسیاری به ما پیوسته‌اند.»

اسلامگرایان در این ویدئو می‌گویند: «ما در پی انتقام هستیم از همه آن از دین برگشتگانی که جسارت کرده‌اند و خواهران ما، زنان مسلمان را تحت ستم قرار داده‌اند. ما تا جان در بدن داریم می‌جنگیم.»

ساکنان گروسنی در شبکه‌های اجتماعی گزارش داده‌اند که ظاهراً درگیری بین نیروهای امنیتی و اسلام‌گرایان همچنان ادامه دارد. برخی ادعا کرده‌اند که ۲۰۰ شبه‌نظامی اسلام‌گرا در شهر گروسنی حضور دارند و همچنان تیراندازی و تبادل آتش بین مأموران امنیتی و شبه‌نظامیان ادامه دارد. بنا بر این گزارش‌های تأیید نشده، عده‌ای از شبه‌نظامیان یکی از مدارس شهر گروسنی را تصرف کرده‌اند.

دفتر مطبوعات در شهر گروسنی بامداد امروز
دفتر مطبوعات در شهر گروسنی بامداد امروز

گروه اسلام‌گرای «خلیفه قفقازستان» در پی تصرف سرزمین‌هایی در آسیای مرکزی است که بین دریای خزر و دریای سیاه قرار دارد.

دسامبر سال گذشته تروریست‌های مسلمان در ولگوگراد، در جنوب روسیه دو بمب منفجر کردند. آن‌ها در ویدیویی که به این مناسبت انتشار دادند، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را به خاطر جنگ چچن تهدید کرده بودند.

دومین جنگ چچن که در سال ۱۹۹۹ آغاز شد، در سال ۲۰۰۹ پایان یافت. حمله اخیر اسلام‌گرایان به گروسنی بیش‌و‌کم مصادف است با سالگرد به پایان رسیدن دومین جنگ چچن. خبر حمله مسلحانه اسلام‌گرایان به گروسنی پیش از سخنرانی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه منتشر شد. پوتین در سخنرانی سالانه‌اش به حمله اسلام‌گرایان به گروسنی و به جنگ چچن اشاره نکرد.