فيلم «عصبانی نيستم» ساخته رضا درميشيان در حالی از اکران عمومی بازمانده که پروانه نمايش آن در تاريخ ۱۰ تيرماه امسال صادر شده است.
خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) که تصوير پروانه نمايش فيلم «عصبانی نيستم» را منتشر کرده، گزارش داده که اين فيلم «سه شب قبل از اکران، ابتدا با اظهار نظر وزير ارشاد اکران آن متوقف شد و پس از آن نيز (محمدرضا) فرجی، مديرکل امور سينمايی حرفهای از شورای صنفی نمايش خواست که فيلم را از چرخه اکران خارج کند.»
بر پايه قوانين در ايران، دستاندرکاران فيلم پس از دريافت پروانه نمايش با سينمادار قرارداد میبندند و پس از آن اين پروانه و قرارداد در شورای صنفی نمايش ثبت میشود که فيلم «عصبانی نيستم» طبق روال معمول، در تاريخ سوم شهريورماه قراردادش برای اکران بعد از فیلم«خوابزدهها» قطعی و در شورای صنفی نمايش ثبت و رسما توسط سخنگوی شورای صنفی نمايش زمان اکران آن اعلام شد.
حسين نوشآبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هفته گذشته در گفتوگويی با روزنامه شرق گفت که با وجود «انجام اصلاحات» در اين فيلم، «همچنان رضايت شخص وزير جلب نشده است.»
در همين حال مهدی سالک، رئيس کميسيون فرهنگی مجلس، همزمان با اعلام منع اکران فيلم «عصبانی نيستم» به خبرگزاری فارس گفته است که کميسيون فرهنگی مجلس در جلسهای که با حضور وزير ارشاد و حجتالله ايوبی، رئيس سازمان سينمايی کشور برگزار شده، به وزارت ارشاد دستور داده که فيلم «عصبانی نيستم» را از اکران خارج کند.
تسلیمشدن علی جنتی در برابر فشارها، باعث انتقاد دستاندرکاران سینما شده و تحلیلگران نیز این عقبنشینی را پایان آن «اقتدار فرهنگی» دانستهاند که وزیر فرهنگ و ارشد اسلامی سال گذشته هنگام کسب رأی اعتماد وعده عملیشدن آن را داده بود.
رسانههای طرفدار نهادهای حکومتیهمواره از «من عصبانی نيستم» بهعنوان «فيلم حامی فتنه» ياد کردهاند. آنها میگويند اصلاحات مورد نظر در اين فيلم اعمال نشده و به همين دليل بهطور غيرقانونی ساخته شده است و بارها از وزارت ارشاد خواستهاند مانع از نمايش آن بشود.
مسئولان حکومتی ايران از اعتراضات به نتيجه انتخابات رياستجمهوری سال ۱۳۸۸ به عنوان «فتنه» ياد میکنند.
«عصبانی نيستم» درباره دانشجويی به نام نويد (با بازی نويد محمدزاده) است که به دليل شرکت در جنبش اعتراضی دانشجويان، «ستارهدار» میشود و سرانجام از تحصيل در دانشگاه بازمیماند. اين دانشجوی اخراجی اهل کردستان است و عاشق دختری است به نام ستاره (با بازی باران کوثری).
«عصبانی نيستم» پيش از اين در بخش پانورامای جشنواره فيلم برلين و با حذف سکانس پايانی فيلم که يک صحنه اعدام را نشان میدهد، در جشنواره فيلم فجر به نمايش درآمده بود و نامزد چند سيمرغ بلورين هم شده بود، اما رضا درميشيان، کارگردان اين فيلم را وادار کردند که از رقابت بر سر سيمرغهای بلورين جشنواره فيلم فجر داوطلبانه صرفنظر کند. اين فيلم بهمن ۱۳۹۲ در يک سئانس در سينما استقلال به نمايش درآمد که به دليل هجوم مردم، کار به آشوب کشيد و يگان ويژه مردم را متفرق کرد.
سخنان وزیر ارشاد درباره فیلم «من عصبانی نیستم»:
Trackbacks