نمايندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه صبح روز يکشنبه ۱۸ آبان، سازمان بسيج مستضعفين را موظف به امر به معروف در مرتبه زبانی کرد.

police-sepah-basij-vezarat-etelaat-9

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، مجلس در ادامه بررسی طرح حمايت از آمران به معروف و ناهيان از منکر، مواد ۱۹ و ۲۰ اين طرح را تصويب کرد.

به موجب ماده ۱۹ اين طرح سازمان بسيج مستضعفين موظف است با به‌کارگيری آحاد بسيجيان در چارچوب قوانينی نسبت به فرهنگ‌سازی و اجرای امربه‌معروف و نهی‌از‌منکر در «مرتبه زبانی» اقدام کند.

به موجب تبصره اين ماده، ذکر «مرتبه زبانی» در مفاد ماده ۱۹، مسئوليت ضابطين قضايی بسيج در مرحله «اقدام عملی» را نفی نمی‌کند.

نمايندگان مجلس با ۱۶۰ رأی موافق، ۱۲ رأی مخالف و ۱۸ رأی ممتنع از ۲۳۷ نماينده حاضر در جلسه، اين ماده را تصويب کردند.

نمايندگان همچنين با تصويب ماده ۲۰ طرح حمايت از آمرين به معروف و ناهيان از منکر، تمامی دستگاه‌های اجرايی، موسسات، شرکت‌های خصوصی، مراکز خدمات عمومی، اماکن عمومی و واحدهای صنفی را موظف به رعايت اين قانون کردند.

نمايندگان با ۱۵۲ رأی موافق، ۱۶ رأی مخالف و ۱۳ رأی ممتنع از ۲۳۴ نماينده حاضر در مجلس، ماده ۲۰ را نيز به تصويب رساندند.

ستاد امر به معروف و نهی از منکر

مواد ۱۷ و ۱۸ اين طرح نيز با اکثريت آرای نمايندگان برای بررسی بيشتر و رفع ابهام به کميسيون مربوطه ارجاع شد. ماده ۱۷ به مسئوليت ستاد امر به معروف برای صدور مجوز تأسيس سازمان‌های مردم نهاد و نظارت بر فعاليت‌ آنان اشاره دارد. ماده ۱۸ نيز به تشريح وظايف ستادهای استانی و شهرستانی امر به معروف می‌پردازد.

طرح ۲۴ ماده ای حمايت از آمران به معروف و ناهيان از منکر، ۲۴ تيرماه امسال در کميسيون مشترک فرهنگی و قضايی و حقوقی مجلس تصويب شد و کليات آن نيز در جلسه علنی روز چهارشنبه ۱۶ مهرماه با ۱۵۶ رأی موافق و ۲۳ رأی مخالف و هشت رأی ممتنع به تصويب نمايندگان مجلس رسيد.

کليات اين طرح در هنگام بررسی در مجلس با مخالفت دولت و شماری از نمايندگان مواجه شد.

در اين طرح ساختار و ستادی به عنوان ستاد امر به معروف و نهی از منکر مشخص شده که ۱۷ عضو دارد که از اين ۱۷ عضو، ۱۱ عضو وزير را شامل نمی‌شود و ترکيبی از علمای مذهبی، رؤسای سازمان‌ها و فرماندهان است.