کاروان پيشمرگه‌های کرد عصر جمعه  ۳۱ اکتبر، با گذر از مرز ترکيه و سوريه به کوبانی رسیدند. همزمان با گذر این کاروان، صدای انفجارها حاکی از شدت گرفتن نبرد بین نیروهای کرد و دولت اسلامی است.

kobani pishmarga212
عکس‌ها و فيلم‌های جنگجويان سوار بر خودروها در حال گذر از مرز نشان می‌دهد که آنها پرچم کردستان را حمل می‌کردند

قرار است پيشمرگه‌ها به مدافعان کرد سوريه که در کوبانی در حال جنگ با دولت اسلامی عراق و شام (داعش) هستند، کمک کنند. شهر کوبانی ۴۰ روز است که از سه طرف تحت محاصره داعش قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری «رويترز»، حملات هوايی آمريکا قبل از ورود پيشمرگه‌ها شدت گرفته بود. به نظر می‌رسد اين کار برای آسان کردن انتقال و بازکردن مسير انجام شده است تا کاروان پيشمرگه‌ها‌ که مجهز به تسليحات سنگين و پيشرفته هستند، بتوانند وارد کوبانی شوند.

تعداد نيروهای پيشمرگه تنها ۱۵۰ تن بوده است. با اين حال آنها مجهز به تسليحات نظامی سنگين و پيشرفته هستند که می‌تواند به جنگجويان کوبانی در جنگ با داعش کمک زيادی کند.

pishmarga
شهر کوبانی ۴۰ روز است که از سه طرف تحت محاصره داعش قرار دارد

گروه داعش با تصرف بخش‌هايی از سوريه و عراق توانسته است به برخی از پايگاه‌های نظامی اين کشورها دسترسی پيدا کند. بر این اساس اين گروه در حمله به کوبانی از تجهيزات سنگين بهره می‌برد.

انتقال جنگجويان پيشمرگه توسط ده‌ها دستگاه کاميون و جيپ صورت گرفته است. تسليحات پيشرفته و خودروهای زره پوش، اين کاروان را در طی مسير ۸ کيلومتری خود از مرز تا کوبانی دنبال کرده است. به گزارش خبرگزاری «الجزيره» از جمله اين تسليحات عبارتند از اسلحه‌های اتوماتيک ضدهوايی و پرتاب‌کننده راکت.

عکس‌ها و فيلم‌های جنگجويان سوار بر خودروها در حال گذر از مرز نشان می‌دهد که آنها پرچم کردستان را حمل می‌کردند و دستانشان را به علامت پيروزی بالا برده بودند.

تشدید نبردها در کوبانی

يکی از پيشمرگه‌ها به صورت تلفنی به خبرگزاری رويترز خبر داده است که همه آنها به سلامت از مرز گذشته‌اند.

با اولين گذر کاروان پيشمرگه‌ها از مرز صدای انفجار بلندی به گوش رسيده که بخشی از يک سلسله انفجار سريع بوده است و نشان از شدت گرفتن جنگ در اين منطقه دارد.

نيروهای «دولت اسلامی» با تسخير چندين روستا در اطراف کوبانی از نيمه ماه سپتامبر اين شهر را به محاصره خود در آوردند و بخش‌های بزرگی از آن را تصرف کردند. با اين حال نبردهای خيابانی در کوبانی ادامه يافت و تاکنون گفته می‌شود ۸۰۰ نفر در اين درگيری‌ها کشته شده‌اند و بيش از ۲۰۰ هزار نفر از ساکنان شهر به ترکيه پناه برده‌اند.

انتقاد ترکیه و سوریه از توجه بیش از حد به کوبانی

فعالان سياسی می گويند اکنون ۱۰۰۰ جنگجوی کرد سوريه در برابر ۳۰۰۰ نيروی داعش در حال جنگ در منطقه کوبانی هستند. با اين حال کمک‌های نظامی به کوبانی مورد انتقاد دولت‌های سوريه و ترکيه قرار گرفته است.

دولت سوريه ورود پيشمرگه‌ها به خاک خود را محکوم کرد و آن را تجاوز و دخالت ترکيه در امور داخلی خود دانست.

دولت ترکيه نيز که پس از مقاومت طولانی اجازه داده است که پيشمرگه ها وارد خاک سوريه شوند، در روز جمعه مجدداً کمک و توجه بين المللی به کوبانی را مورد انتقاد قرار داد. اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه که در پاريس در جمع يک انجمن بين المللی سخنرانی می کرد گفت که به کوبانی توجه بيش از حد نشان داده شده است و از نيروهای ائتلاف خواست به ساير نقاط سوريه حمله کنند.

دولت ترکيه مدت طولانی مانع از اعزام نيروهای پيشمرگه از طريق خاک خود به کوبانی شد چرا که از نظر مقامات آنکارا «يگان‌های مدافع خلق» در کوبانی با نيروهای حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) در ارتباط‌ هستند. پ‌ک‌ک از نظر دولت ترکيه، اروپا و آمريکا به‌عنوان يک گروه «تروريستی» شناخته شده است.

با فشار واشنگتن سرانجام در روز ۲۰ اکتبر / ۲۸ مهر، دولت ترکيه اجازه داد پيشمرگه‌ها از طريق خاک اين کشور از عراق وارد سوريه شوند. رجب طيب اردوغان، رئيس‌جمهور ترکيه اما دستور داده بود که تعداد پيشمرگه‌ها از ۱۵۰ نفر تجاوز نکند.