سه شرکت اپل، بویینگ و جنرال الکتریک در تلاش هستند تا با زمینه‌سازی مناسب، در صورت رفع تحريم‌های بين‌المللی علیه ایران، به شکل رسمی به بازار این کشور راه پیدا کنند.

اپل
اپل درصدد بازکردن نمایندگی مستقیم در ایران نخواهد بود و مایل است محصولات خود را از طریق فروشندگان معتبر به دست این گروه از مشتریان خود برساند.

به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، سه شرکت آمریکایی اپل، بویینگ و جنرال الکتریک گفت‌وگوهای مقدماتی خود را به ترتیب برای عرضه تلفن‌های همراه آی‌فون و قطعات یدکی در ایران آغاز کرده‌اند. این اتفاق تحول مهمی در عرصه اقتصاد ایران خواهد بود.

شرکت اپل در پی تصمیم دولت آمریکا برای از میان برداشتن تحریم فروش فناوری‌های ارتباطی برای مصرف‌کنندگان ایرانی، در حال بررسی عرضه قانونی محصولات خود و از طریق فروشندگان معتبر به ایران است.

شرکت‌های آمريکايی از سال ۱۳۵۸ و اشغال سفارت ايالات متحده در تهران توسط شماری از دانشجویان، حضور رسمی در بازار ايران نداشته‌اند. در چند سال اخیر که تحریم‌های آمریکا و اروپا افزایش یافته، بسیاری از محصولات اروپایی و آمریکایی از جمله محصولات شرکت اپل از مجاری کاملا غیر رسمی وارد بازار کشور شده است. حال در پی مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ و احتمال حل مناقشات هسته‌ای، شرکت اپل در حال بررسی موانع موجود برای حضور رسمی در بازار فناوری‌های ارتباطی ایران است.

گفته می‌شود اپل در صورت توافق ایران با غرب پیرامون مسائل هسته‌ای این کشور نیز درصدد بازکردن نمایندگی مستقیم در ایران نخواهد بود و مایل است محصولات خود را از طریق فروشندگان معتبر به دست این گروه از مشتریان خود برساند. در روزهای گذشته یکیاز شرکت‌های داخلی اعلام کرده بود که اولین نماینده رسمی اپل در ایران خواهد بود اما این ادعا از سوی شرکت اپل رد شد.

هفته پیش شرکت بوئینگ نیز اعلام کرد که برای فروش قطعات هواپیما با شرکت ایران ایر قرارداد بسته است. گفته می‌شود شرکت جنرال الکتریک هم در حال انجام اقداماتی مشابه بویینگ و اپل است.

بویینگ
شرکت بویینگ قطعات هواپیما، راهنما، نمودار ناوبری و اطلاعات در اختیار ایران ایر قرار می‌دهد

بر اساس اطلاعات موجود، طبق این قرارداد، شرکت بویینگ قطعات هواپیما، راهنما، نمودار ناوبری و اطلاعات در اختیار ایران ایر قرار می‌دهد.

بوئینگ همچنین پیش از این گزارش داده بود که بحث‌هایی با «ایران ایرتور» در خصوص فروش کالاها و خدمات مشابه داشته است.

شرکت بوئینگ از سال ۱۹۷۹ تاکنون معامله‌ای با شرکت‌های هواپیمایی ایران نداشته است.

در ماه شش ماه نخست سال جاری میلادی، دولت آمریکا مجوزی را صادر کرد که طبق آن بوئینگ و جنرال الکتریک برای یک دوره محدود می‌توانند قطعات یدکی با هدف ایمنی به ایران ارائه کند. بوئینگ هنوز اجازه فروش هواپیماهای جدید به ایران را ندارد.

این مجوز توسط خزانه‌داری آمریکا در پیوند با توافق موقت ژنو بین ایران و گروه ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین به‌علاوه آلمان) صادر شده است.