علیرضا جزینی قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر، از دستگیری ۹۴ هزار قاچاقچی در چهار ماهه سال جاری خبر داده است.

کمپ ترک اعتیاد 1
جزینی: در چند ماهه امسال ۱۷۵ تن انواع مواد مخدر کشف و ضبط شد که ۷۴ درصد آن در مناطق شرقی و حاشیه آن بوده است.»

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علیرضا جزینی در یک نشستی خبری در روز سه‌شنبه به منظور تشریح عملکرد چهارماهه ستاد مبارزه با مواد مخدر، ضمن اعلام دستگیری ۹۴ هزار قاچاقچی در چهار ماهه سال جاری و کشف و ضبط ۱۷۵ تن مواد مخدر گفت که شاهد «افزایش ۳۰ درصدی» شمار قاچاقچیان در مدت زمان یادشده بوده است.

در همین زمینه، بر اساس طرح شناسایی و پاکسازی مناطق آلوده در کلانشهرها که توسط نیروی انتظامی برگزار می شود، در سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر، ۱۰۰ تن مواد مخدر در ۲۳ شهر ایران توقیف شده است.

جزینی با بیان اینکه در این مدت ۸۷ کارگاه تولید شیشه نیز منهدم شده است گفت: «در چند ماهه امسال ۱۷۵ تن انواع مواد مخدر کشف و ضبط شد که ۷۴ درصد آن در مناطق شرقی و حاشیه آن بوده است.»

به گفته قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، بالاترین میزان کشفیات با ۳۵ تن در استان کرمان و کمترین آن با پنج کیلوگرم در کیش بوده است.

گفته می شود ۸۰ درصد مصرف‌کنندگان مواد مخدر، «خرده فروشی» این مواد را نیز برعهده دارند تا بتوانند برای ادامه زندگی، کسب درآمد داشته باشند. در ایران نیز تنها همین خرده فروشان هستند که توسط حکومت دستگیر می شوند.

در چهارماه یادشده دو میلیون و ۴۶۵ هزار قلم آمپول و قرص نیز از سوی مصرف کنندگان مواد مخدر کشف شده است. به گفته جزینی در حوزه کف وسایل مربوط به مواد مخدر، رشدی ۱۱ درصدی صورت گرفته است: «در این مدت ۲۶ هزار معتاد متجاهر نیز دستگیر شده‌اند که افزایش ۸۶ درصدی را نشان می‌دهد.»

مواد مخدر
گفته می شود ۸۰ درصد مصرف‌کنندگان مواد مخدر، «خرده فروشی» این مواد را نیز برعهده دارند

این مقام مسئول، در مورد معتادان زن نیز گفت: «در مرحله اول جمع‌آوری معتادان که از هفته پیش آغاز شد، تقریباً ۲ هزار نفر معتاد متجاهر در سطح تهران جمع‌آوری شده است.»

جزینی همچنین با بیان اینکه آماری از نوزادان معتاد زنان متجاهر نداریم، گفت: «اساساً مطالعه‌ای در این زمینه انجام نشده است.»

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین اعلام تک‌رقمی شدن سن اعتیاد را از سوی مسئولان مختلف علمی ندانست و گفت: «باید برای تعیین سن اعتیاد مدتی صبر کرد تا طرح شیوع‌شناسی به پایان برسد، اما آغاز سن اعتیاد ۱۵ سال به بالا تخمین زده شده است.»

 عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، چندی پیش اطلاع داد روزانه ۹ نفر در این کشورجان خود را به خاطر مواد مخدر از دست می‌دهند. 

گزارش پلیس ایران نشان می‌دهد ۷۰۰ هزار مصرف‌کننده تفننی مواد مخدر نیز در ایران وجود دارد که میانگین سنی آنان ۲۱ سال است. به این ترتیب دست‌کم دو میلیون مصرف‌کننده مواد مخدر در ایران زندگی می‌کنند.

در سال ۱۳۹۲، دوهزار و ۹۵۷ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر در کشور جان خود را از دست دادند. از این تعداد دو هزار و ۷۲۷ نفر مرد و ۲۳۰ نفر زن بودند.

بر اساس نتایج یک نظرسنجی مردمی در ستاد مبارزه با مواد مخدر، در سال گذشته، اولین محور نگرانی مردم حوزه مواد مخدر و اعتیاد بوده است.  

این مرکز، «کراک»، «شیشه»، «هروئین» و «تریاک» را از مهم‌ترین مواد اعتیادآور در ایران اعلام کرده، اما الگوی مصرف‌کنندگان هر روز در حال تغییر است و علاقه به مصرف مواد روان‌گردان و صنعتی روزبه‌روز بیشتر می‌شود.

گفته می شود گردش مالی حاصل از تجارت مواد مخدر در ایران چهار میلیارد دلار تخمین زده شده است.