ناوی پیلای در آخرین نشست خبریاش پیش از پایان دوره شش ساله مأموریتش به عنوان کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت حمله اسرائیل به مدارس سازمان ملل متحد در نوار غزه یک جنایت جنگی است.
در مدارس سازمان ملل متحد بیش از ۱۵۰ هزار فلسطینی که در اثر حمله ارتش اسرائیل به نوار غزه آواره شدهاند پناه گرفتهاند.
پیش از این تانکهای اسرائیلی مکانهایی در محله جبلیه، از جمله یکی از مدارس سازمان ملل را هدف قرار داده بودند. در این حملات حداقل ۴۳ تن کشته و عدهای نیز زخمی شدهاند. ۱۵ تن از کشتهشدگان در مدرسه سازمان ملل پناه گرفته بودند. در حمله ارتش اسرائیل به مدرسه سازمان ملل در جبلیه حداقل ۵۰ نفر زخمی شدند.
سازمان ملل متحد حمله اسرائیل به یک مدرسه در نوار غزه را به شدت محکوم کرده است.
ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در آخرین نشست خبریاش که پنجشنبه، ۳۱ ژوئیه برگزار شد، به حماس هم اشاره کرد و گفت چنانچه حماس از مدارس سازمان ملل برای انبار کردن مهمات و پنهان کردن موشکهایش استفاده کرده باشد، این عمل هم مصداق جنایت جنگی است. به گفته پیلای اما با اینحال اسرائیل حق ندارد به این بهانه کنوانسیون ژنو را زیر پا بگذارد.
ناوی پیلای در نشست خبری ۳۱ ژوئیه که در پرتو جنگ غزه قرار گرفته بود، به طرفین این جنگ هشدار داد که گمان نکنند پس از پایان جنگ از مصونیت قضایی برخوردارند.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد به گزارش موسوم به «گلدستون» درباره جنایات جنگی اشاره کرد و گفت این گزارش همچنان پا برجای و معتبر است. ناوی پیلای از اینکه جامعه جهانی نتوانسته است مفاد این گزارش را اجرایی کند، اظهار تأسف کرد.
قاضی ریچارد گلدستون از آفریقای جنوبی، رئیس کمیته حقیقتیاب سازمان ملل متحد در زمان جنگ ۲۰ روزه غزه در سال ۲۰۰۸ بود. او در این گزارش پیرامون شرایط و انگیزههای جنگ که در پایان سال ۲۰۰۸ میلادی در نوار غزه روی داد، هم اسرائیل و هم سازمان حماس را به ارتکاب جنایات جنگی متهم کرده بود.
ناوی پیلای در نشست خبری ۳۱ ژوئیه با اشاره به گزارش گلدستون گفت انتظار میرود که اینبار هم اسرائیل از بررسی صادقانه و باورپذیر جنایتهایی که اتفاق افتاده سر باززند.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنین به حمله ارتش اسرائیل به تنها نیروگاه برق غزه اشاره کرد و گفت حمله به این نیروگاه، آشکارا بر خلاف قوانین بینالمللی بوده است.
ویدئو: تنها نیروگاه برق غزه در آتش میسوزد
ناوی پیلای در ادامه افزود: «با از کار افتادن تنها نیروگاه برق عزه، مردم غزه فقط دو ساعت در روز برق دارند و به همین دلیل با تخریب این نیروگاه حق درمان و حق تهیه غذا و آب و سرپناه از آنان سلب شده است.»
در حمله ارتش اسرائیل تنها نیروگاه برق غزه آتش گرفت. ۳۰ درصد برق غزه را این نیروگاه تأمین میکرد و باقی برق مورد نیاز از اسرائیل وارد میشد، اما در اثر حملات ارتش اسرائیل تیرها و کابلهای برق آسیب دیدهاند و برقرسانی در غزه کاملاً مختل شده است. مردم غزه آب را با پمپهایی از چاه استخراج میکنند. با نبود برق، آبرسانی در غزه هم مختل شده است.
ناوی پیلای ۷۳ سال دارد و از سال ۲۰۰۸ به عنوان کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد فعالیت میکند. او در آخرین نشست خبریاش گفت وقتش فرارسیده که بازنشسته شود، اما با اینحال به فعالیتهای حقوق بشریاش با تدریس در دانشگاهها ادامه خواهد داد.
در ماه ژوئن سال جاری، سازمان ملل متحد شاهزاده زید الحسینی از کشور اردن که یک عرب مسلمان است را به عنوان کمیسر عالی حقوق بشر منصوب کرد.
… یک عرب مسلمان است را به عنوان کمیسر عالی حقوق بشر منصوب کرد…
مگر ناوی پیلای مسلمان نیست؟ حالا که یک عرب مسلمان از یک کشور عربی -اسلامی که مثل بقیه کشورهای اسلامی که همه ضد دموکراسی و حقوق بشر هستند قرار است به این مقام برسد تعداد جنگهای ضدانسانی اکشورهای اسلامی به اسراییل بیشتر خواهد شد! چرا یکی از مقامات مسلمان ایرانی را به ریاست شورای حقوق بشر نمی رسانند؟ !
m / 31 July 2014
سهم آفریقای جنوبی بعد ازآپارتاید مارکسیسم، فساد ، دشمنی با غرب، یهودی ستیزی و قتل هزاران کشاورز سفید و تجاوز به زنان و دختران آنها بوده و ناوی پیلای این همه فجایع را در جهنم آفریقای جنوبی میبیند و دم بر نمی آورد۰ نلسون ماندلا یار ناوی پیلای در یوتیوب آوازی خوانده بنا ****سانسوراین نوشته که حقیقت است بمعنای ترس از حقیقت و یا ……..
Behrouz / 31 July 2014