ارتش اسرائیل از شهروندان فلسطینی  چند محله غزه خواست که بی‌درنگ محل سکونتشان را ترک کنند. در پیامک‌هایی که ارتش اسرائیل غروب ۲۸ ژوئیه برای فلسطینیان ساکن محله‌های شجاعیه، زیتون و جبالیه ارسال کرده، از آنان خواسته شده بی‌درنگ خود را به محل امنی برسانند.

ارتش اسرائیل از ساکنان این محلات خواسته که به مرکز شهر غزه پناه ببرند. در شهر غزه ۴۱۰ هزار نفر زندگی می‌کنند.

اردوگاه آوارگان در غزه
اردوگاه آوارگان شطی در غزه

اندکی پس ارسال این پیامک‌ها، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مقابل دوربین تلویزیون ظاهر شد و با شهروندان اسرائیلی پیرامون چشم‌انداز جنگ غزه سخن گفت. او در این سخنان هرگونه امید نسبت به پایان قریب‌الوقوع جنگ را از بین برد و از شهروندان اسرائیلی خواست که خود را برای یک جنگ درازمدت تا خلع سلاح کامل نیروهای نظامی حماس آماده کنند.

نتانیاهو پیش‌تر اعلام کرده بود که رویارویی با حماس یکی دو روزه نخواهد بود.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که شبه‌نظامیان حماس به شهر مرزی نهال اوز نفوذ کرده و ۱۰ سرباز اسرائیلی را به قتل رسانده‌اند. دولت اسرائیل از پنج سرباز کشته‌شده در این حمله سخن می‌گوید.

فلسطینیان می‌گویند ارتش اسرائیل اردوگاه آوارگان«شطی» واقع در غزه را بمباران کرده است. به گفته منابع فلسطینی در این بمباران ۱۰ نفر کشته و ۴۰ تن دیگر مجروح شده‌اند. در میان کشته‌شدگان و مجروحان کودکان زیادی وجود دارند. آن‌ها در اردوگاه مشغول تاب بازی بودند که بمباران ارتش اسرائیل آغاز شد. این مجروحان اکنون در بیمارستان الشفا که بزرگ‌ترین بیمارستان غزه است تحت درمان قرار دارند.

اعضای شورای امنیت خواهان آتش‌بس فوری در غزه شدند

همه ۱۵عضو شورای امنیت سازمان ملل در نشستی اضطراری درباره جنگ غزه خواهان آتش‌بس فوری و بدون قید و شرط میان اسرائیل و فلسطین شدند.

نشست ویژه شورای امنیت در بیانیه کوتاه خود از اسرائیل و حماس خواست تا با آتش‌بس فوری برای ارسال کمک‌های بشردوستانه موافقت کنند. اردن پیش‌نویس بیانیه شورای امنیت را تهیه کرده بود. در این بیانیه از اسرائیل، فلسطین و جامعه جهانی خواسته شده که در راه صلحی فراگیر تلاش کنند.

نمایندگان دو طرف درگیر اما این بیانیه را مورد انتقاد قرار دادند. ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل خواهان اعلام «محکومیت تجاوز اسرائیل» و «خروج نیروهای اسرائیل از غزه» در یک قطعنامه شد.  رون پرسور، نماینده اسرائیل در سازمان ملل نیز نسبت به «به‌رسمیت نشناختن حق اسرائیل در دفاع از خود» در بیانیه انتقاد کرد.