پس از آنکه عصر روز پنجشنبه ۲۶ تیرماه (۱۷ ژوئیه) نیروهای زرهی و پیاده‌نظام ارتش اسرائیل در عملیات موسوم به «صخره شکست‌ناپذیر» به نوار غزه یورش بردند، آمار کشته‌شدگان و مجروحان غیرنظامی در نوار غزه به طور فزاینده‌ای افزایش یافته است.

در میان این کشته‌شدگان کودکان فلسطینی هم مشاهده می‌شوند. با این‌حال هنرمندان سرشناس جهان، اغلب نسبت به جنگ غزه بی‌تفاوت مانده‌اند. در این میان برخی ستارگان موسیقی با توئیت‌های خود درباره جنگ غزه، خبرساز شده‌اند. آرزوی ریحانا برای آزادی فلسطین در توئیتر فقط ۸ دقیقه دوام آورد.

آرزوی آزادی برای فلسطین؛ فقط ۸ دقیقه

ریحانا، ستاره موسیقی پاپ و برنده جایزه گرمی
ریحانا، ستاره موسیقی پاپ و برنده جایزه گرمی

در حالی‌که برخی از ستارگان سینما مانند تام کروز، آرنولد شوارتزنگر و ریچارد گیر از حمله اسرائیل به نوار غزه آشکارا دفاع کرده‌اند، اندک ستارگانی هم هستند که پیشروی اسرائیل به نوار غزه را محکوم کرده‌اند. مدونا، خواننده سرشناس آمریکایی که از او به عنوان پرفروش‌ترین خواننده زن راک در جهان یاد می‌شود، در توئیتر و در فیسبوک، خواهان صلح برای اسرائیل و فلسطین شد. او در صفحه فیسبوکش عکس سه نوجوان اسرائیلی را که ربوده شده و به قتل رسیده بودند، منتشر کرده و در همان حال از اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها خواسته‌ که صلح پایدار را به جنگ و خونریزی ترجیح دهند.

ریحانا، ستاره موسیقی پاپ و برنده جایزه گرمی که تاکنون بیش از صد میلیون نسخه از آلبوم‌هایش فروش رفته، پنجشنبه ۱۷ ژوئیه در صفحه توئیترش با انتشار دو کلمه «آزادی فلسطین» از فلسطینی‌ها دفاع کرد و خواهان آتش‌بس و کمک به مردم غزه شد. بیش از هفت هزار فلسطینی از نوشته ریجانا استقبال کردند و رسانه‌های نزدیک به اسرائیل هم از او انتقاد کردند. ریحانا که انتظار چنین بازتاب رسانه‌ای گسترده‌ای را نداشت، فقط پس از هشت دقیقه نوشته‌اش در توئیتر را پاک کرد.

کنسرت «پرل جم» در اعتراض به جنگ

هنرمندانی که به موضوعات اجتماعی و سیاسی علاقه دارند یا کمتر شناخته‌شده‌اند و طبعاً حساسیت رسانه‌ای زیادی را برنمی‌انگیزند، با بی‌پروایی بیشتری با جنگ مخالفت می‌کنند.

ادی ودر، خواننده گروه آمریکایی «پرل جم»
ادی ودر، خواننده گروه آمریکایی «پرل جم»

ادی ودر، خواننده گروه آمریکایی «پرل جم» که در سال‌های دهه ۱۹۹۰با گروه «نیروانا» همکاری می‌کرد، از خواننده‌هایی است که همواره نسبت به موضوعات سیاسی و اجتماعی حساس بوده است. او جمعه، ۱۸ ژوئیه در کنسرت گروه «پرل جم» در بریتانیا، در میانه ترانه‌ای، برنامه را قطع کرد و تماشاگران را مورد خطاب قرار داد. او گفت: «به این جمعیت نگاه کنید که تلاش می‌کنند در کنار هم یک روز را با خوشی و صلح به پایان برسانند. اما غافل‌اند از اینکه در جایی که چندان هم از ما دور نیست، بمب روی سر همنوعانشان می‌اندازند.»

ادی ودر در بخش دیگری از سخنانش گفت: «مطمئنم کسانی هستند که به بهانه‌ای از مرزها عبور می‌کنند با این امید که زمین‌های دیگران را از چنگ آن‌ها دربیاورند.»

ویدیوی کنسرت «پرل جم» و سخنان ادی ودر:

روزنامه «جروزالم پست» بلافاصله واکنش نشان داد و گروه «پرل جم» را به یهودی‌ستیزی و تبلیغات ضد اسرائیلی متهم کرد. گوینده یکی از شبکه‌های رادیویی در اسرائیل هم که قصد داشت از «پرل جم» برای برگزاری یک کنسرت در تل‌آویو دعوت کند، دعوتش را پس گرفت. این گوینده در صفحه فیسبوکش نوشته بود: «ما اکنون به ماهیت یهودی‌ستیزانه و ضد اسرائیلی “پرل جم” پی بردیم. پس دعوتمان را از آن‌ها پس می‌گیریم.»

ادی وادر هم در واکنش به این فشارها، متن سخنانش را انتشار داد و نوشت: «فکرش را بکنید! من هنوز هم با وجود همه این فشارها مخالف جنگ هستم.»