خبرگزاری ایسنا در شامگاه جمعه ۱۸ ژوئیه / ۲۷ تیر خبر داد که مذاکرات ایران و گروه کشورهای ۵+۱ (پنج عضو دایمی شورای امنیت + آلمان) «بدون دست یافتن به توافق جامع به مدت چهار ماه دیگر تمدید شد.»

هدف اعلام شده مذاکرات وین، که ۱۶ روز طول کشید، این بود که تا روز یک‌شنبه ۲۰ ژوئیه توافقی جامع به دست آید، توافقی که جای موافقت‌نامه موقتی‌ای را بگیرد که ۶ ماه پیش حاصل شده و به شکل محسوسی از تنش بر سر برنامه اتمی جمهوری اسلامی میان ایران و کشورهای غربی کاسته بود. مذاکرات وین به این هدف نرسید. اکنون قرار است دوباره مذاکره شود. یک دیپلمات غربی به خبرگزاری فرانسه گفته است که تاریخ ۲۴ نوامبر ۲۰۱۴ مهلت جدید برای رسیدن به یک توافق است.

در مذاکرات وین: محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، و کاترین اشتون، کمیسر امور خارجه اتحادیه اروپا
در مذاکرات وین: محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، و کاترین اشتون، کمیسر امور خارجه اتحادیه اروپا

کشورهای ۵+۱ در وین خواهان محدود کردن برنامه اتمی ایران بوده‌اند. نمایندگان حکومت ایران به سرپرستی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، در مقابل تلاش می‌کرده‌اند سطح برنامه اتمی حکومت ایران را بالا نگه دارند، و در همان حال خواهان بوده‌اند که غرب از فشارهای تحریمی‌اش بر ایران دست بردارد.

خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی، پیش از اعلام بی‌نتیجه ماندن مذاکرات، مدعی شده بود که تعیین سطح غنی‌سازی با رقمی مشخص از طرف علی خامنه‌ای رهبری جمهوری اسلامی، در سخنرانی ۱۶ تیر (غنی‌سازی اورانیوم در حد ۱۹۰ هزار SWU که واحد جداسازی است) مذاکره‌کنندگان ایرانی را در تنگنا گذاشته است. بنابر برخی تفسیرهایی که تا کنون از مذاکرات وین شده، ظاهرا همین تنگنا باعث نرسیدن به توافق جامع گشته است.

در مورد اینکه مذاکرات دقیقا چگونه پیش رفته بایستی منتظر اظهار نظرهای دو طرف در روزهای آتی بود. در این باره نیز که مذاکرات تا ۲۴ نوامبر چگونه پیش خواهد رفت تا کنون اطلاع مشخصی داده نشده است.