ویدئویی از موشک‌پرانی‌ها به اسرائیل در یوتیوب از سوی گروهی با نام «فرزندان دولت اسلامی در بیت‌المقدس» منتشر شده است که احتمالاً با داعش («دولت اسلامی عراق و شام»، و اخیراً «دولت اسلامی») ارتباط دارند.

Isis 2
عکسی از ویدئویی که ادعا می‌شود موشک‌پراکنی به اسرائیل توسط گروهی نزدیک به داعش است

به گزارش «خبرگزاری ملی اسرائیل»، این ویدئو ظاهراً اعضای واحد «بیت‌المقدس» داعش را در حال پرتاب مجموعاً هشت موشک در چندین عملیات در زمان‌های مختلف به سوی اسرائیل نشان می‌دهد. در این ویدئو، موشک‌ا‌‌نداز‌های زمینی متصل با سیم، همزمان چند موشک‌ را در روز یا شب پرتاب می‌کنند.

در انتهای ویدئو نیز تصویر بمباران موشک‌انداز‌ها پیش از پرتاب موشک‌ها به دست نیروهای اسرائیلی (احتمالاً با کمک هواپیمای بدون خلبان) نشان داده می‌شود. اصالت این ویدئو هنوز تأیید نشده است.

داعش در غزه؛ توجیه جنگ یا واقعیت؟

نسبت بین «دولت اسلامی» در عراق و سوریه با دولت اسرائیل پیچیدگی‌های زیادی پیدا کرده است. یک ماه پیش، یک گروه منتسب به داعش که به تازگی پیشروی‌های غافل‌گیرکننده خود در عراق را آغاز کرده بود، مسئولیت عملیات گروگان‌گیری سه نوجوان یهودی را برعهده گرفت.

ISIS gaza
پیشتر گروهی مدعی ارتباط با داعش در تماس تلفنی با رویترز مسئولیت گروگانگیری سه نوجوان یهودی را برعهده گرفته بود

به گزارش وب‌سایت آمریکایی «الگماینر»، گروهی مرتبط با داعش در فلسطین، جمعه  ۱۳ ژوئن در تماسی تلفنی با دفتر «رویترز» در اورشلیم مسئولیت این گروگان‌گیری را پذیرفت که از زمینه‌های اصلی آغاز جنگ جدید اسرائیل علیه فلسطینی‌ها بوده است.

این گروه همچنین بیانیه‌ای در شهر «الخلیل» در کرانه باختری نوار غزه توزیع کرده و در آن دلیل این کار را انتقامِ قتل سه عضو این گروه در الخلیل دانسته بود. این بیانیه با نام «دولت اسلامی عراق و شام» بخش «فلسطین، کرانه باختری» امضا شده است. در هر حال، هنوز صحت این ادعا تأیید نشده است و اسرائیل اکنون به ادعای خود، در نبرد با «حماس» به سر می‌برد و نه با داعش.

یکی از سخنگویان داعش اعلام کرده «دولت اسلامی» از حماس حمایت نمی‌کند و اکنون زمان مقابله «دولت اسلامی» با اسرائیل نیست.

به نظر برخی کارشناسان، از آنجا که حماس مورد حمایت ایران است و داعش خود را در حال جنگ ضمنی با این کشور در خاک عراق و سوریه می‌داند، ائتلاف بین داعش و حماس چندان محتمل به نظر نمی‌رسد.

با این حال، به گزارش «الجزیره»، مارک ریگو، سخنگوی بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در گفت‌و‌گو با این خبرگزاری گفته بود که حماس «یک سازمان تروریستی افراط‌گرا است که تفاوت چندانی با داعش در عراق، حزب‌الله در لبنان، و بوکوحرام در نیجریه ندارد».

در حالی که روبرت فیسک، روزنامه‌نگار مشهور روزنامه «ایندیپندنت» و تنها خبرنگار اروپایی که  سه مرتبه با بن لادن، رهبر پیشین القاعده مصاحبه کرد، در جدیدترین یادداشت خود با اشاره به تفاوت‌های بنیادین بین حماس با داعش و یا داعش با گروهی شیعی همچون حزب‌الله، این اظهارنظرها را تنها توجیهی برای سیاست‌های جدید و توسعه‌طلبانه ارضی دولت اسرائیل برشمرده است.

 داعش: زمان مقابله با اسرائیل نیست

این اخباردرباره جنگ داعش با اسرائیل در غزه در حالی منتشر می‌شود که دوشنبه سخنگوی داعش اعلام کرده بود «دولت اسلامی» از حماس حمایت نمی‌کند و اکنون زمان مقابله «دولت اسلامی» با اسرائیل نیست.

 روز پنجم ماه جاری، بنیامین نتانیاهو در اظهارنظری جنجالی گفته بود «ما باید از اسرائیل روی رود اردن، پیش از رسیدن آنها [داعش] به تل‌آویو، دفاع کنیم»

به گزارش خبرگزاری ملی اسرائیل و نیز به گزارش برخی از خبرگزاری‌های ایرانی، نضال نصیری، سخنگوی داعش در پاسخ به انتقادات بابت عدم حمایت «دولت اسلامی» از حماس و جنگ علیه اسرائیل پاسخ داده است که « بهترین پاسخ در قرآن آمده است جایی که خداوند در مورد دشمن نزدیک که همان منافقان هستند صحبت می‌کند و می‌گوید که آن‌ها از کافران خطرناک‌ترند». وی اشاره کرده است که جنگ با اسرائیل و فتح بیت المقدس از اهداف اصلی جهاد است، اما خلافت خودخوانده «دولت اسلامی» مرحله‌مرحله به سوی این عمل پیش می‌رود.

همزمان سخنگوی داعش  از ساخت بنیانی محکم برای دولت اسلامی در عراق و استفاده از آن به عنوان تخته‌پرشی به سوی جنگ در سوریه به عنوان برخی از این مراحل ذکر کرد. او همچنین ادامه داد که  تضعیف آمریکا، متحد اصلی اسرائیل، با حمله به منافع این کشور درون آمریکا و درون کشورهای اسلامی، و نیز گسترش‌دادن مرزهای «دولت اسلامی» به «سوریه بزرگ» (سوریه الکبری) که به جز عراق و سوریه، شامل لبنان، اردن و حتی غزه نیز می‌شود، از دیگر این مراحل است.

این ادعای سخنگوی داعش در حالی مطرح می‌شود که پیش از وی روز پنجم ماه جاری، بنیامین نتانیاهو در اظهارنظری جنجالی گفته بود «ما باید از اسرائیل در کنار رود اردن و پیش از رسیدن آنها [داعش] به تل‌آویو، دفاع کنیم». هم‌زمان برخی از تحلیل‌گران این اظهارنظر نتانیاهو را توجیهی برای «کنترل تام و تمام دره اردن» دانسته‌اند  که ربطی به تهدید داعش ندارد.