«پژوهشکده مطالعات و تحقيقات بسيج» در مورد وضعیت حجاب در ایران اقدام به کار تحقیقاتی کرده است. بر اساس این تحقیق ۳۰ درصد از زنان ایران در وضعيت «بدحجابی» به‌سر می‌برند.

به گزارش خبرگزاری فارس، در این تحقیق با عنوان «پژوهش عفاف و حجاب» دو هزار و ۸۶۸ نفر از دختران و زنان ۱۵ سال به بالا در سراسر ایران مورد مطالعه قرار گرفته‌ و در دو گروه دارای حجاب و بدحجاب جای گرفته‌اند.

بر اساس این تحقیقات «حدود ۴۱ درصد از شرکت‌کنندگان دارای حجاب برتر، ۲۵ درصد حجاب معمولی و ۳۴ درصد دارای حجاب ضعيف هستند».

همچنین «۷۵ درصد از زنان به حجاب اسلامی اعتقاد دارند، ۱۳ درصد فاقد نظر هستند و ۱۲ درصد اعتقادی ندارند.»

پژوهش بسیج نشان می‌دهد که «حدود ۶۲ درصد» از زنان و دختران مورد مطالعه از مُد پیروی می‌کنند و به آن گرايش دارند.

بسیج «داشتن تجربه دوستی با جنس مخالف، تمايل به دوستی با جنس مخالف، قانون‌پذيری و رضايت از هويت فردی» و همچنین «غرب‌گرايی، گرايش به فيلم‌های مبتذل، استفاده از ماهواره و استفاده از فيس‌بوک را از مهم‌ترين عوامل سياسی و فرهنگی مؤثر بر ميزان «بدحجابی» زنان و دختران ايرانی دانسته است.

این در حالی است که به‌گفته بسیج، زنان با «حجاب برتر» کمتر تجربه داشتن دوست جنس مخالف دارند، «هويت ملی قوی‌تری دارند، نظام را بيشتر قبول دارند، کمتر مُدگرا هستند، استفاده بهتری از فضای مجازی دارند، گرايش فمينيستی کمتری دارند و کمتر با رفتارهای پرخطر درگير هستند».

بسیج از اینکه تعداد زنان «بدحجاب» ایران رو به افزايش است اظهار تأسف کرده و گفته است: «افرادی که دارای حجاب معمولی هستند و تحت عنوان وضعيت ميانه محسوب می‌شوند با گذر زمان و شرايط کنونی جامعه مستعد گرايش به سمت بدحجابی هستند و می‌توان از آن‌ها به عنوان جامعه در معرض خطر بدحجابی نام برد.»