نزدیک به هزار مهاجر آفریقایی در اعتراض به سیاست اسرائیل در برابر پناهجویان خارجی، از بازداشتگاه محل نگه‌داری‌شان راهپیمایی کردند و در نزدیکی مرز جنوبی با مصر اردو زدند.

MIDEAST ISRAEL SUDAN REFUGEES
مارش و تظاهرات مهاجران آفریقایی در اسرائیل

به گزارش شبکه «الجزیره»، در بیانیه‌ای که فعالان مدافع حقوق مهاجران منتشر کرده‌اند، آمده است: «این مهاجران که عمدتاً اریترایی و سودانی بودند، از آنجا که اسرائیل پروسه‌ای برای بررسی ادعای پناهندگی آن‌ها نداشته، اردوگاه «هلوت» را در روز جمعه ترک کردند.»

در این بیانیه، فعالان  یادشده همچنین نوشته‌اند: «ما تا زمانی که راه حلی برای احقاق حقوق‌مان پیدا شود، در نزدیکی مرز باقی خواهیم ماند.»

این تحصن یک روز پس از آن  به وقوع پیوست که سربازان اسرائیلی از عبور تظاهرکنندگان از مرز جلوگیری کردند.

معترضانی که در طول روز مجاز به رفت و آمد هستند، گفتند: راهپیمایی در اعتراض به بازداشت‌های «بی حد و اندازه و غیر انسانی»آنان در هلوت صورت گرفته است.

Holot
بازداشتگاه هلوت، محل نگه‌داری مهاجران آفریقایی در اسرائیل

یکی از تظاهرکنندگان گفت که مقامات آن «هلوت» را به عنوان “مرکز نگه‌داری باز” جلوه دادند، در حالی که «به واقع یک زندان»‌ است.

مهاجران از سازمان ملل متحد برای کمک به اسکان مجدد آنها در جایی دیگر درخواست کمک کردند.

بیش از ۵۰ هزار آفریقایی که اغلب اهل سودان و اریتره هستند، در هشت سال گذشته به‌طور پنهانی از مرز  مصر وارد خاک اسرائیل شده‌اند؛ مرزی که زمانی مسیرهایی برای عبور داشت. اکنون این مرز حصار کشی شده و به‌شدت تحت کنترل است.

سیاست اسرائیل در قبال مهاجران آفریقایی

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل گفته است که جریان مهاجرت به اسرائیل خصلت یهودی اسرائیل را تهدید می‌کند. او می‌خواهد که بیشتر این مهاجران بیرون رانده شوند. اما به‌جای بازگرداندن مستقیم مهاجران، اسرائیل تلاش داشته آن‌ها را تشویق کند که داوطلبانه، با مشوق‌های مالی و پرداخت پول، به خانه بازگردند یا آن‌که کشور‌های ثالث را ترغیب کند که آنان را بپذیرند.

تاکنون تقریبا عده کمی این پول را پذیرفته‌اند. با این حال مقام‌های رسمی اسرائیل اعلام کرده‌اند که دوهزار تن در سال ۲۰۱۳ این کشور را ترک کرده‌اند. این میزان در مقایسه با آمار ۴۰۰ نفر در سال ۲۰۱۲ بیشتر است.

دانیال سالامون، مشاور حقوقی وزارت کشور اسرائیل گفت که اردوگاه “هلوت” تأسیس شد تا مهاجران را از خیابان بیرون کشیده و از بازار کار خارج کنند.