دادستان عمومی و انقلاب کرمان اعلام کرد که ۱۱ تن از فعالان سایبری شهر کرمان در دادگاهی از یک تا ۱۱ سال زندان محکوم شدند.

به‌گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا،  يدالله موحد، دادستان کرمان روز پنج‌شنبه ۲۹خردادماه این گروه از بازداشت‌شدگان و محکومان را از فعالان سايبری و فيس‌بوکی نامید که به‌گفته وی «در راستای طراحی سايت‌ها، وب‌سايت‌ها و توليد محتوا برای رسانه‌های معاند نظام»، اقدام می‌کردند.

يدالله موحد گفت: «اين افراد به‌صورت مرموز و با پوشش‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی با شبکه‌های ماهواره‌ای جمله بی‌بی‌سی فارسی در ارتباط بودند و اطلاعاتی را در اختيار رسانه‌های معاند قرار می‌دادند که توسط اطلاعات سپاه پاسداران در کرمان شناسايی شدند.»

پیش از این در دی‌ماه سال گذشته نیز علی توکلی، رئیس کل دادگستری استان کرمان اعلام کرده بود که فعالان سایبری دستگیرشده در کرمان با «ضدانقلاب در خارج و بی‌بی‌سی فارسی» در ارتباط بودند. این در حالی است که شبکه بی‌بی‌سی فارسی همواره گفته است همکاری در ایران ندارد.

سازمان اطلاعات سپاه پاسداران کرمان این فعالان سایبری را روز ۱۳آذرماه ۱۳۹۲ دستگیر کرد. دادستان کرمان بدون آن‌که نامی از متهمان ببرد گفت که این ۱۱زندانی مربوط به پرونده «پات شرق گواشیر» بوده‌اند.

شرکت «پات شرق گواشیر» مالک وب‌سایت «نارنجی» است که هفت نفر از کارکنان  آن درآذر ماه ۱۳۹۲دستگیر شدند. نسیم نیک‌مهر٬ ملیحه نخعی٬ سارا سجادپور، عباس واحدی٬ علی‌اصغر هنرمند٬ علی‌رضا وزیری و محمدحسین موسی‌زاده دست‌اندرکاران بازداشت‌شده این سایت هستند.

وب‌سایت «نارنجی» در زمینه فن‌آوری اینترنتی فعالیت می‌کرد و توسط گروهی از بلاگرهای حوزه فن‌آوری در شهر کرمان راه‌اندازی شد. این وب‌سایت از پرطرفدارترین سایت‌های حوزه فن‌آوری در ایران به‌شمار می‌رفت و دو بار به عنوان بهترین سایت و وبلاگ شناخته شد.

بار نخست در سال ۱۳۸۹در سومین جشنواره آنلاین وب‌سایت‌های ایران و بار دوم در سال ۱۳۹۱که جایزه بهترین وبلاگ فارسی را از شبکه «دویچه‌وله» در آلمان گرفت. يدالله موحد گفت: «چهار نفر از متهمان اين پرونده در حوزه مديريتی کار می‌کردند و محوريت کار با آن‌ها بوده است و هفت نفر ديگر نيز تحت تأثير القائات اين افراد کار می‌کرده‌اند.»

وی از «اقرار» متهمان به اتهامات خود خبر داد و افزود: «حکم صادره برای اين افراد قطعی نيست و در حالی که تعدادی از متهمان اصلی در زندان هستند، حکم پنج نفر از آنها معلق شده است.»

محکومیت دو متهم به جاسوسی

دادستان عمومی و انقلاب کرمان در بخش دیگری از سخنان به پرونده ديگری اشاره کرد و گفت يک فرد در پیوند با «ام ای سیکس»، سازمان اطلاعات مخفی بریتانیا، دستگير شده که به‌گفته وی «مشاوره و همکاری‌هايی را در جهت اثربخشی تحريم‌ها» علیه ایران ارايه می‌کرده است.

وی افزود این فرد به ۱۰سال زندان محکوم شده که با تجديدنظرخواهی متهم، پرونده در دادگاه تجديد نظر مطرح شده و در حال اتخاذ تصميم قطعی است.

يدالله موحد همچنین گفت در پرونده ديگری فردی که با سفارت اسرائيل در تايلند و ترکيه ارتباط برقرار کرده و اطلاعاتی را در اختيار آن‌ها قرار داده بود، محاکمه شد و پنج سال زندان نیز برای وی تعيين شده است.