با گسترش حملات نیروهای «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش) در عراق، رسانههای آمریکا از اعزام دو گردان ویژه سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران به عراق خبر دادند و آمریکا نیز امکان حمله نظامی این کشور به عراق را منتفی ندانست.
روزنامه آمریکایی «والاستریت جورنال» بهنقل از «منابع امنیتی ایران» نوشته است دستکم سه گردان از نیروهای «قدس»، واحد ویژه سپاه پاسداران، بهمنظور کمک به شهرهای بغداد، نجف و کربلا در برابر حمله پیکارجویان داعش، چهارشنبه (۲۱ خرداد / ۱۱ ژوئن) از طریق ارومیه و لرستان وارد خاک عراق شدهاند.
از آغاز پیشروی داعش در عراق و تصرف موصل نیز مرزبانی غرب ایران به حالت آمادهباش درآمده است.
بهنوشته والاستریت جورنال ایران گفته است اگر پیکارجویان داعش به ۱۰۰ کیلومتری مرزهای ایران برسند هدف بمباران نیروی هوایی ایران قرار خواهند گرفت.
بنا بر این گزارش، ایران حتی حاضر شده است نیروهای داوطلب خود در سوریه را به عراق اعزام کند.
جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، پیش از این در سخنانی از ایران خواسته بود تا «نقش سازندهای» در رویدادهای اخیر عراق ایفا کند.
«پاسخ نظامی آمریکا منتفی نیست»
در همین حال باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا ضمن اعلام پشتیبانی از دولت عراق گفت این کشور گزینه واکنش نظامی برای مقابله با نیروهای داعش را رد نمیکند.
اوباما گفت: «باید اطمینان یابیم که جهادگران بهطور دائم به عراق و سوریه پا نگذارند.»
رئیس جمهوری آمریکا همچنین با گروهی از مسئولان امنیت ملی این کشور نیز در مورد وضعیت عراق گفتوگو کرده است.
دولت عراق روز چهارشنبه از آمریکا خواسته بود مواضع داعش در موصل را بمباران هوایی کند، اما ایالات متحده این تقاضا را رد کرد. بریتانیا و ناتو نیز اعلام کردهاند که در عراق دخالت نظامی نخواهند کرد.
اوباما از رهبران عراق خواسته است تا برای یافتن راه حل سیاسی تلاش کند. وی گفت: «این باید زنگ خطری برای دولت عراق باشد.»
از سوی دیگر در پی پیشروی نیروهای داعش در عراق، چند صد آمریکایی به طور موقت از یک پایگاه نیروی هوایی عراق در شمال بغداد خارج و به این شهر منتقل شدند. این افراد در پیوند با آمادهسازی جنگندههای «اف ـ ۱۶» در فرودگاهی واقع در ۸۰ کیلومتری شمال بغداد فعالیت میکردند.
ادامه پیشروی نیروهای داعش
پیشروی پیکارجویان داعش در عراق همچنان ادامه دارد. بر اساس آخرین گزارشها آنها دو شهر و چند روستا در استان شرقی دیاله را به تصرف خود در آوردند. نیروهای امنیتی دولت عراق دو شهر سعدیه و جلولا در این استان را ترک کردند. هنگامی که شورشیان وارد این شهرها شدند، تنها با نیروهای امنیتی کُرد مواجه شدند با این حال درگیریای رخ نداد.
ارتش عراق اما از نزدیکی سعدیه و جلولا این دو شهر را زیر آتش گرفت و دهها خانواده خانههای خود را ترک کرده و گریختند.
«دولت اسلامی عراق و شام» که یک گروه اسلامی سنی است، در آغاز هفته شهر بزرگ موصل واقع در شمال عراق را تصرف کرد. نیم میلیون نفر از سکنه موصل این شهر را از ترس جان ترک کردهاند.
همچنین بخشهای بزرگی از استانهای نینوا، انبار و صلاحالدین تحت کنترل نیروهای داعش قرار دارند. از آن زمان پیکارجویان این گروه بهسوی بغداد حرکت کردهاند تا حکومت شیعه مرکزی را سرنگون سازند.
روز گذشته شهر نفتخیز کرکوک واقع در استان کرکوک توسط نیروهای پیشمرگ کُرد از کنترل داعش خارج شد. ارتش عراق کنترل کل این شهر را به نیروهای پیشمرگ واگذار کرده است.
کُردها که در شمال عراق منطقه خودمختار خود را تحت کنترل دارند از این وضعیت بهره برده و پس از در اختیار گرفتن کرکوک که خارج از اقلیم کردستان قرار دارد، قلمرو خود را گسترش دادهاند.
حکومت اقلیم کردستان پیش از این درخواست پیوستن استان کرکوک و قسمتهای بزرگتری از استانهای دیاله و نینوا و صلاحالدین را از دولت مرکزی کرده بود.
سناریو سیاسی قدرت مطلق دادن به نوری المالکی ( نوکر ایران ) به بهانه وضعیت فوق العاده که قبلآ و به احتمال زیاد توسط ایران طرح ریزی شده بود ، سیاستی شکست خورده از آب در آمده است و اینکه خود مالکی هم گفته است توطئه ای در کار بوده است که نیروهای ارتش به راحتی موصل را واگذار کرده اند ، چندان دور از ذهن نیست و آنطور که از شواهد و قرائن بر می آید ، سخنی گزافه نیست .
از طرفی دیگر و همانطور که بنده قبلآ پیش بینی کرده بودم ، با دخالتهای بیجای تهران در سوریه و شراکت با اسد جنایتکار و کشتار مردم سوریه ، به زودی آثار و عوارض آن به ایران میرسد و نظام ننگین باید بهای سنگینی برای این مشارکت جنایتکارانه بپردازد و در روزهای آینده و چنانچه عراق وارد یک جنگ داخلی و فرا گیر شود ، ایران هیچ چاره ای جز این ندارد که در عراق دخالت نظامی انجام دهد و شاید با بروز خشونت بیشتر علیه داعش ، نیروهای آنها نیز در صدد انتقام بر آمده ، طی عملیاتهای محدود ، دست به حملات ایذائی به خاک ایران بزنند .
البته ورود نیروهای به شدت افراطی و انتحاری آنها به ایران و عملیات انتحاری در پایتخت و شهر های بزرگ ایران را نیز باید بسیار محتمل دانست .
به احتمال زیاد و غریب به یقین نقشه استراتژیک خاورمیانه در حال تغییرات بنیادین می باشد و احتمال زیادی دارد که عراق کنونی را دیگر هرگز نتوان به شکل امروز دید و خطر تجزیه و فروپاشی عراق از هم اکنون به خوبی دیده و احساس میشود .
در همین اواخر بود که کردستان عراق تقریبآ هیچ تبعیتی از دولت مرکزی نداشت و مستقلآ به فروش نفت میپرداخت ، بدون اینکه هیچ نفعی به دولت مرکزی شیعه عراق بپردازد و در ادامه نیز شاید دیگر هرگز تبعیتی از دولت مرکزی را نپذیرد و به زودی رسمآ اعلام استقلال نماید و در این حالت کشور عراق و در بهترین حالت به سه بخش تقسیم میگردد که بخشی از آن یا همان کردستان ( منطقه کرد نشین ) و بخشی دیگر به شیعیان و بخشهایی که در گیریها از آنجا آعاز گردیده بود مانند استان انبار و فلوجه و سامرا ، تحت سیطره سنی ها قرار میگیرد .
در این میان مدیریت نوری المالکی به شدت ضعیف و جناحی ارز یابی میگردد و ممکن است خود نیز نتواند جان سالمی از وقوع این تحولات بزرگ در عراق به در برد و نهایتآ این سرنوشت شوم دیکتاتوریست که صدای مردم خود را بدرستی نشنید و یا اگر هم شنید ، آن را نادیده گرفت و تن به نوکری ایران و جناح های دیگر داخلی صرفآ شیعه داد و اکنون خود در بن بستی عظیم و گردابی مخوف غوطه ور گردیده است و تازه دارد از خواب غفلت بیدار میشود .
بهنام / 13 June 2014
احسنت بهنام تحلیل خوبی بوده و دقیقا در اینده نه چندان دور همچینین اتفا قی می افتد
ابى / 13 June 2014
تحلیلهای علیه دولت عراق مغرضانه است.
اکثریت جمعیت عراق را اعراب شیعه تشکیل میدهند (برخی میگویند بالغ بر 65%) و طبیعی است که شیعیان اکثریت کرسیهای مجلس و به تبع نخست وزیری و دولت را از آن خود کنند. با این وجود دولت عراق بر خلاف ادعای شما شیعه گری نکرده و دیگر نیروها را در دولت دخیل کرده است.
کرها دارند از وضعیت سوءاستفاده میکنند. بجای همراهی با مردم عراق به فکر توسع طلبی ارضی هستند!
بوی خیانت به مردم و راتش عراق به مشام میرسد.
پیشروی سریع داعش شک برانگیزست!
یعنی بعد از ده سال ارتش عراق سرمایه گذاری، از پس یک گروه شبه نظامی برنماید؟!
برخی عناد کور با جمهوری اسلامی و به طور کلی با اسلام و تشیع دارند و حتا کسانی با نام و هویت ایرانی حاضرند بر خلاف منافع مردم ایران که اکثریتشان مسلمان هستند عمل کنند!
بحث منافع ملی ایران و مردم منطقه فدای دشمنی کور با نظام جمهوری اسلامی نکنید.
تروریسم اتشی بیرحمی است که خشک و تر با هم میسوزاند.
پروژه کلنگی کردن کشورهای منطقه تنها نابودی و مرگ انسانها رقم میزند و تجربه ثابت کرده دموکراسی و عدالت تنها به دست توده مردم کشورهای منطقه محقق خواهد شد و نه از طرق لوله تفنگ اجنبیها.
ساغشکی / 14 June 2014
با تشکر از جناب ابى و خطاب به جناب ساغشکی :
همانطور که فرموده اید اکثریت عراق را شیعیان تشکیل میدهند و چیزی بین 60 ال 67 در صد شیعه در عراق وجود دارد .
متاسفانه عملکرد بسیار ضعیف نوری مالکی در عراق باعث ایجاد اختلافات داخلی بسیاری شده است و به طوری که همگان شاهد بودند حتی جلسه پارلمان عراق جهت بررسی اعلام حالت فوق العاده به حد نصاب نرسید و با عدم شرکت کردها و اقلیت اهل سنت و حتی گروهک صدر که خود تند رو افراطی و شیعه هستند و تحت نفوذ و مزدوری ایران به سر میبرند و طبیعتآ باید مدافع مالکی باشند ، نشان داد که کسی دیگر مالکی را قبول ندارد و مشروعیت مالکی به شدت زیر سئوال رفته است و گویای آن است که دیگر کسی به او و دولتش اعتماد و امیدی ندارد .
در مورد خیانت ارتش جای هیچگونه شک و تردیدی نیست و قطعآ فرماندهان ارتش به دولت خیانت کرده اند ، البته دلیل آن هم بر میگردد به عملکرد دولت عراق و چون ارتش عراق ترکیبی از ارتش پیشین و حزب بعث سابق و نیروهای جدید اعم از شیعه و سنی و برخی ادیان و فرقه های دیگر میباشد ، باید ریشه یابی کرد که چرا نیروی نظامی بدون کوچکترین مقاومت در برابر یک گروهک شبه نظامی تسلیم میشود و حتی سلاح ها و ادوات سنگین را برای آنان به غنیمت می سپارد ؟
آیا ناراضی بودن نظامیان از عملکرد ضعیف دولت مالکی و قصد بر اندازی این دولت سرکوبگر و دیکتاتور دلیل اصلی آن نبوده است ؟
هم نیروهای کرد و هم فرماندهان ارتش ، بارها به مالکی هشدار داده بودند و کردها نیز جهت کمک اعلام آمادگی کرده بودند ولی مالکی به هیچکدام از این درخواستها وقعی ننهاده و گوشش به اینگونه حرفها بدهکار نبوده است و حتی در جلسات خصوصی گفته است ( ما نیازی به کردها نداریم )
ما قبل از اینکه مسلمان و شیعه باشیم ، انسانیم و انسان دارای عقل و شعور و آگاهی و قدرت تصمیم گیریست و اگر کمی وجدان و انصاف داشته باشیم ، خود براحتی میتوانیم بدون اینکه فریب تزویر و نیرنگ حاکمان دروغگوی مذهبی را بخوریم ، خوب را از بد تشخیص داده و با وجدان بیدار و آگاهمان قضاوت نمائیم .
هر گاه دین با سیاست عجین گشت و رنگ مذهبی به خود گرفت ، همین فجایعی که اکنون در سوریه و عراق شاهد آن هستیم به وقوع می پیوندد و بنده به عنوان یک ایرانی ساده ، منافع ملی کشورم را در عدم مداخله حکومت ایران در سیاستهای ظالمانه و دیکتاتوری منطقه و جنایتهای به شدت سرکوبگرانه و ضد بشری آنان میدانم وبرخلاف نظر جنابعالی ، فکر میکنم ورود حکومت در اینگونه ماجرا جوئیها بر ضد منافع ملی ایرانیان پیش میرود و همگان به این مسئله اذعان دارند و به هیچ عنوان نمیتوان آنرا کتمان کرد .
یکی خود را نماینده خدا در زمین و فقیه مطلقه که مالک مال و جان و ناموس مردم میداند و دیگری حکومت را ارث پدری و آبا و اجدادیش دانسته و کسی دیگر سعی در بر پائی امارت اسلامی شام و عراق دارد و ریشه همه این معضلات سنگین ، به دین و مذهب بر میگردد ، و الی چرا در جوامع مترقی و پیشرفته جهان هرگز چنین مصائب و معضلاتی وجود ندارد ؟
مالکی ضمن سرکوب شدید اقلیت اهل سنت ، همان اشتباهی را کرد که بشار اسد جنایتکار در مواجهه با مردم خود انجام داد .
دیکتاتورها تنها از سلاح زور و قدرت پوشالی استفاده میکنند و هرگز به گفتگو و منطق تن در نمیدهند چرا که زبان منطق و گفتگو را نفهمیده و بر قدرت پوشالی خود تکیه میکنند .
اگر دولت مرکزی با اعتراضاتی که سنیها در فلوجه راه انداخته بودند به بهانه تروریسم و خطری بالقوه ، از بازوی نظامی ارتش به نفع خود سوء استفاده نکرده و آنها را سرکوب نمیکرد ، و سعی میکرد به حداقل خواسته های مشروع آنان پاسخ دهد ، الان وضعیت به گونه ای دیگر بود و حتی عشایر و دسته جات و اقوام عراق با داعش همکاری نمیکردند .
جنابعالی اگر بدست آوردن عدالت را در سایه سرکوبی مردم و اعمال جنایتکارانه و شکنجه و اعدام معترضین میدانید ، آگاه باشید که هرگز به این نوع از عدالت مد نظرتان نخواهید رسید .
بهنام / 14 June 2014
دست نشانده رژیم تهران در مسیر سرنگونی
در حالی که جنگجویان سنی، انقلابیون و نیروهای عشایری عراق در حال پیشروی به سمت بغداد هستند، تلاش های وسیعی از سوی ارتجاع حاکم بر ایران و دولت دست نشانده نوری المالکی صورت می گیرد تا قیام مردمی استانهای سنی نشین بر علیه حکومت فرقه گرای نوری المالکی را به عناصر مزدور داعش (دولت اسلامی عراق و شام) نسبت دهند.
پس از حمله نوری المالکی به تحصن های آرام معترضان در استانهای سنی نشین عراق و استفاده از ارتش برای سرکوب آنها، نیروهای عشایری به مقاومت مسلحانه دست زدند و پس از چندین ماه کشمکش و با بالاگرفتن دامنه این درگیریها شهر موصل، دوم شهر بزرگ عراق بدست نیروهای عشایری و انقلابیون فتح گردید.
سقوط موصل، در روز سه شنبه، ضربه سهمگینی بر پیکر حکومت دست نشانده نوری المالکی وارد کرد. در جریان تهاجم به شهر موصل، نیروی شصت هزار نفری ارتش مالکی به کلی دچار فروپاشی شد و این نیروها با تعویض لباسهای ارتشی و رها کردن ادوات جنگی مواضع خود را ترک کرده و از صحنه درگیری گریختند.
در تمامی چندین ماه گذشته حربه تبلیغاتی حکومت نوری المالکی در برابر اعتراضات استانهای سنی نشین در عراق، برجسته کردن نقش گروه تروریستی «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش) و نسبت دادن انقلابیون و معترضان سنی به این گروه بوده است. نوری المالکی با این حربه در پی فراهم کردن زمینه برای سرکوب خشونت آمیز اهل تسنن در عراق و کسب حمایت بین المللی به منظور ادامه دوره سوم نخست وزیری بود.
گزارشهایی که در موصل و دیگر شهرهای آزاد شده بدست انقلابیون از شادی مردم مخابره می شود و همچنین پیشروی حیرت آور و بسیار سریع جنگجویان مسلح به سوی بغداد نشانهایی از وجود حمایت گسترده مردمی از نیروهای مسلح مهاجم است که به خودی خود نشان می دهد اکثریت این نیروها بر خلاف تبلیغات سنگین رسانه ای ارتباطی با گروه تروریستی «داعش» ندارند.
در همین ارتباط پارلمان عراق طرح نخست وزیر، نوری المالکی، برای اعلام حالت فوق العاده در کشور را ناکام گذاشت. بنا به گزارش خبرگزاریها جلسه مجلس عراق که قرار بود بدین منظور تشکیل شود به حد نصاب تشکیل نرسید و همچنین زمانی نیز برای تشکیل مجدد آن اعلام نشد.
همچنین خبر خبرگزاری «سپاه تروریستی پاسداران» مبنی بر ورود «سپاه مهدی» وابسته به «مقتدی صدر» روحانی شیعه و از رهبران سیاسی عراق به صحنه درگیریها و در حمایت از نیروهای نوری المالکی با فاصله چند ساعت از سوی جریان «مقتدی صدر» تکذیب گردید.
از سوی دیگر ایاد علاوی از رهبران برجسته عراقی طی گفتگویی با تلویزیون سی.ان.ان. تشکیل یک دولت جدید ائتلافی را راه حل برون رفت از شرایط کنونی عراق دانست. وی هر گونه ائتلاف با مالکی در شرایط کنونی را رد کرد و گفت: «این کار دیگر خیلی دیر شده است. هیچ کس دیگر به مالکی اعتماد نخواهد کرد و حرفش را باور نخواهد کرد. او شانس حضور در چنین اتحادی را در سال 2010 داشت، هم او و هم آمریکا، اما هر دو در کسب این فرصت و رسیدن به یک عراق متحد، شکست خوردند».
در چند روز اخیر یک روزنامه آمریکایی فاش کرد که در چند ماه گذشته نوری المالکی درخواستهای مکرری از دولت آمریکا برای بمباران هوایی مواضع انقلابیون و نیروهای عشایری را داشته است که با پاسخ منفی کاخ سفید مواجه شده است.
گفتنی است وزیر امور خارجه انگلستان، ویلیام هیگ، در یک موضع گیری نسبت به حوادث جاری در عراق هر گونه دخالت نظامی در عراق را توسط این کشور رد کرد. هیگ در گفتگو با شبکه جهانی بی. بی. سی. تصریح کرد: «این برعهده رهبری عراق است که در رابطه با وخامت شرایط نظامی در عراق عمل کند». در همین ارتباط آندره راسموسن دبیرکل ناتو روز پنجشنبه در جریان دیداری از مادرید گفت ناتو نه طرحی و نه درخواستی برای عمل ندارد. وی گفت: «من نقشی برای ناتو در عراق نمی بینم».
آگاهان و تحلیل گران با توجه به حوادث پیش آمده در عراق شانس نوری المالکی برای ادامه دور سوم نخست وزیری را چیزی در حدود صفر ارزیابی می کنند. گفتنی است سقوط نوری المالکی در عراق یک ضربه اساسی و کاری به سیاست صدور «ارتجاع» و «تروریسم» رژیم قرون وسطایی ولایت فقیه در منطقه خواهد بود.
منبع :
http://noteak.blogspot.com/2014/06/blog-post_13.html
بهنام / 14 June 2014