شمار سوریهایی که برای دریافت حق پناهندگی خواهان مهاجرت به اروپا هستند بیش از گذشته شده است.
«فرونتکس»، سازمان اروپایی کنترل مرزها، در گزارش سالانه خود که روز چهارشنبه ۲۴ارديبهشت (۱۴ماه مه) در بروکسل منتشر شد، نوشته است، در سال ۲۰۱۳ حدود ۵۱ هزار تقاضای پناهندگی سوریها ثبت شده است. این میزان تقاضای پناهندگی از سوی شهروندان سوری که خانه و سرزمین خود را ترک کردهاند، دو برابر میزانی است که در سال ۲۰۱۲ ثبت شده بود. بنا به این گزارش بیشترین درخواست پناهندگی سوریها به ترتیب در سوئد با ۱۶ هزار؛ آلمان ۱۲ هزار و بلغارستان چهار هزار و ۵۰۰ هزار نفر ثبت شده است. با اینکه سوریهای بیپناه بیشتر مواقع از طریق مرزهای یونان و ایتالیا پا به اروپا میگذارند، با این حال تعداد متقاضیان پناهندگی در این دو کشور بالا نیست. بهطور کلی شمار کسانی که بهشکل غیرقانونی وارد اروپا شدهاند افزایش شدید ۴۸ درصدی داشته است.
در سال گذشته میلادی ۱۰۷ هزار و ۳۶۵ پناهجو به اروپا وارد شدهاند در حالی که در سال ۲۰۱۲ تعداد این افراد ۷۲ هزار و ۴۳۷ نفر بوده است. در سال ۲۰۱۲ این تعداد حتی از سال ۲۰۱۱ نیز کمتر بود چرا که در این سال بر اثر موج «بهار عربی» ۱۴۱ هزار نفر بهشکل غیرقانونی وارد اروپا شده بودند.
تلاش برای ورود به خاک اروپا بهترتیب در میان سوریها با ۲۵ هزار نفر، اریترهایها با ۱۱ هزار نفر و سومالیاییها با پنج هزار و ۶۰۰ نفر بیشترین ارقام بودند. بهگفته «فرونتکس» افزایش کلی شمار متقاضیان پناهندگی سه دلیل دارد. نخستین دلیل آن جنگ سوریه است که بهگزارش سازمان ملل متحد دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را آواره کرده است. دومین دلیل راههای شرقی در بالکان است که بیش از پیش مورد استفاده پناهجویان، بهویژه پناهجویان کوسویی، پاکستانی و همچنین سوری، قرار میگیرد. ۲۰ هزار پناهجو از طریق مرزهای شرقی وارد خاک اروپا شدهاند که این تعداد ۲۱۲ درصد بیشتر از تعداد پناهجویان سال ۲۰۱۲ است که از این مرزها عبور کردهاند. تعداد سوریها نسبت به سال ۲۰۱۲ بیش از یک هزار نفر بوده است. دلیل سوم، ادامه مهاجرت کسانی است که همچنان از مصر و لیبی به اروپا وارد میشوند.
سازمان «فرونتکس» گفته است بر اساس شواهد مختلف ۴۰۰ هزار تا ۶۰۰ هزار نفر در لیبی به دلیل مسائل امنیتی قصد دارند این کشور را ترک کنند و در انتظار خروج هستند. ایتالیا در ماههای اخیر بهطور مستقیم با هجوم پناهجویان مواجه شده است و از آغاز ماه ژانویه سال جاری تاکنون ۴۲ هزار نفر از طریق این کشور قصد داشتند بهشکل غیرقانونی وارد اروپا شوند. این میزان چهار برابر میزان افرادی است که در بازه زمانی مشابه در سال ۲۰۱۳ وارد اروپا شدند. سازمان «فرونتکس» هیچ اشارهای به شرق اروپا و مرز با اوکراین نکرده است. در این منطقه از افزایش اندک شمار متقاضیان پناهندگی سخن میرود. لهستان تصمیم گرفته است که اوکراینیهایی را که بهشکل غیرقانونی از مرز عبور کردهاند بازنگرداند.
آمارها نشان می دهددر هرجای جهان که غربیها مداخله نظامی کرده اند و به جای مردم بومی آن سرزمین تصمیم گیری کرده اند بحران ایجاد شده است.
انتظار میرود این تروریستهایی که با حمایت غرب وارد کشورهای خاورمیانه شده اند به زودی به سرزمین های غربی برگردند و بحرانهای تازه تری را بیافرینند.
داوری / 15 May 2014
Trackbacks