محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، در مورد ادامه مذاکرات صلح با اسرائیل آماده همکاری به‌نظر نمی‌رسد. وی خواهان آزادی زندانیان فلسطینی شده است.

Palestinian President Mahmoud Abbas attends a meeting with the Palestinian Liberation Organization's (PLO) central council in the West Bank City of Ramallah
محمود عباس در نشستی با اعضای مهم «سازمان آزادی‌بخش فلسطین» شرکت کرد

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، تنها چند روز پس از آشتی سازمان «فتح»، جریان سیاسی نزدیک به محمود عباس، با سازمان «حماس»، ‌رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی روز شنبه (۲۶ آوریل / ۶ اردیبهشت) خواهان اجرای شرط‌هایی برای ادامه گفت‌وگوهای صلح با اسرائیل شد.

وی در شهر رام‌الله، طی دیداری با اعضای ارشد «سازمان آزادی بخش فلسطین»، ساف، در این باره گفت که اسرائیل باید مطابق آنچه پیش‌تر وعده داده، ۳۰ تن از زندانیان فلسطینی را آزاد کند. این عده، به دلیل جرائم مختلف، طبق قوانین اسرائیل به حبس ابد محکوم شده بودند.

اسرائیل چندی پیش، تصمیم آزادی این گروه از زندانیان فلسطینی را لغو کرده بود.

گذشته از آزادی زندانیان، دولت فلسطینی خواهان آن است که گفت‌وگوهای صلح، طی سه ماه نخست پس ادامه‌شان، بر تعیین مرز آینده میان دو طرف اختلاف متمرکز باشند.

به نوشته رویترز، محمود عباس همچنین خواسته است که اسرائیل خانه‌سازی‌ در کرانه باختری رود اردن را تا زمان حل اختلاف‌ها و تفاهم بر سر مرز آینده میان دو سرزمین، متوقف کند. او همزمان اعلام کرده که آماده ادامه مذاکره با اسرائیل است.

موضع اسرائیل

اسرائیل پیش از نزدیکی دو سازمان فلسطینی فتح و حماس  در هفته جاری، و توافق آن‌ها برای تشکیلی دولتی ائتلافی، پذیرش شرط‌های محمود عباس را رد کرده بود.

تلاش تشکیلات خودگردان برای تشکیل دولت فلسطینی با مشارکت دادن حماس، مذاکرات صلح را که از ۹ ماه قبل با همکاری ایالات متحده آمریکا ادامه داشته، با دشواری بیشتری روبه‌رو کرده است.

نتانیاهو
بنیامین نتانیاهو می‌گوید با دولتی که حماس حامی آن باشد، گفت‌وگو نمی‌کند

اسرائیل پنج‌شنبه گذشته (۲۴ آوریل / ۴ اردیبهشت) در پاسخ به توافق فتح و حماس، نشستی با فلسطینیان را برای مذاکرات دوجانبه لغو کرد.

به نوشته رویترز، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر آن کشور، در واکنش به نزدیکی سازمان حماس به فتح، و تصمیم آن‌ها برای تشکیل دولت ائتلافی گفته است: «من هرگز با دولت فلسطینی‌ای که  سازمانی تروریستی حامی آن باشد، مذاکره نمی‌کنم، سازمانی  که خواهان نابودی اسرائیل است.»

با وجود این، نخست وزیر اسرائیل اعلام کرده، در صورتی که تشکیلات خودگردان رویکرد خود را در مشارکت دادن حماس برای تشکیل دولت تغییر دهد و توافق همکاری با آن سازمان را لغو کند، برای ادامه مذاکرات با فلسطینیان آماده است.

فتح و حماس هفته گذشته بر سر تشکیل دولتی مشترک به توافق رسیدند.

ایالات متحده آمریکا در واکنش به این وضعیت، از تجدیدنظر در مورد کمک‌های خود به فلسطینیان در صورت همکاری تشکیلات خودگردان با حماس برای تشکیل دولت خبر داده است.

سازمان حماس در اعلامیه تأسیس خود، به نابودی کشور اسرائیل اشاره می‌کند. گذشته از این، از نوار غزه که اداره آن را حماس در اختیار دارد، پیوسته راکت‌هایی به جنوب اسرائیل شلیک شده‌اند.