در پی رویدادهای چند روز اخیر در زندان اوین و حمله مأموران امنیتی به زندانیان سیاسی بند ۳۵۰، آیت‌الله صادق لاریجانی، رئيس قوه قضائيه، غلام‌حسین اسماعیلی، رئیس سازمان زندان‌ها را از سمت خود برکنار کند.

غلامحسین اسماعیلی در سال ۱۳۸۸ از سوی آیت‌الله صادق لاریجانی به سمت رئیس سازمان زندان‌ها منصوب شد..
غلام‌حسین اسماعیلی در سال ۱۳۸۸ از سوی آیت‌الله صادق لاریجانی به سمت رئیس سازمان زندان‌ها منصوب شد

به‌گزارش منابع خبری ایران، رئيس قوه قضائيه در حکم خود نوشته است غلام‌حسين اسماعيلی به سمت رئيس شعبه اول دادگاه تجديدنظر و رئيس کل دادگستری استان تهران منصوب می‌شود.

بنا بر این حکم، عليرضا آوايی، رئيس کل سابق دادگستری تهران نیز به‌عنوان مستشار دادگاه عالی انتظامی قضات منصوب شد.

صادق لاریجانی طی حکم جداگانه‌ای اصغر جهانگير، رئیس سابق مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه و مشاور و بازرس ویژه رئیس قوه قضائیه را به سمت رئیس سازمان زندان‌ها منصوب کرد.

غلام‌حسین اسماعیلی در سال ۱۳۸۸ از سوی آیت‌الله صادق لاریجانی به سمت رئیس سازمان زندان‌ها منصوب شد. وی پیش از آن دادستان عمومی و انقلاب مشهد بود.

برکناری غلام‌حسین اسماعیلی از ریاست سازمان زندان‌ها در حالی صورت می‌گیرد که در روزهای اخیر رویدادهای زندان اوین وی را در مرکز توجه رسانه‌ها قرار داده بود.

در روز پنج‌شنبه ۲۸ فروردین‌ماه، سایت کلمه گزارش داد در یورشی که مأموران وزارت اطلاعات ایران، اطلاعات سپاه پاسداران و بیش از ۱۰۰ نفر از سربازان گارد سازمان زندان‌ها به بند ۳۵۰ اوین انجام دادند، بیش از ۳۰ زندانی سیاسی مورد ضرب و شتم قرار گرفته و گروهی از آن‌ها به سلول‌های انفرادی منتقل شدند.

حمله مأموران پس از آن صورت گرفت که زندانیان نسبت به آن‌چه «برنامه خشن بازرسی» گزارش شده اعتراض کردند.

پس از انتشار این خبر بود که غلام‌حسین اسماعیلی به‌عنوان رئیس سازمان زندان‌ها بارها در رسانه‌ها ظاهر شد و از عملکرد نیروهای امنیتی دفاع کرد و یورش به زندانیان سیاسی را یک بازرسی عادی جلوه داد و تأکید کرد که هیچ درگیری و ضرب و شتمی رخ نداده است.

در پی این یورش، ۱۲ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ اوین با انتشار بیانیه‌ای در اعتراض به آن‌چه «برخوردهای خشونت‌آمیز بی‌سابقه» نامیدند، دست به اعتصاب غذا زدند و کمی بعد ۲۱ زندانی دیگر این بند نیز به آن‌ها پیوستند.

غلام‌حسین اسماعیلی اعتصاب غذای زندانیان سیاسی را نیز تکذیب کرد و گفت از آن خبری ندارد.

رئیس پیشین سازمان زندان‌ها همچنین برای آخرین بار در تلویزیون دولتی ایران، ضمن تکرار سخنان قبلی خود این بار بر خلاف بارهای گذشته که بازرسی را آرام و بدون تنش عنوان کرده بود، اعلام کرد که برخی زندانیان بر اثر تنشی که خود به‌وجود آوردند و شیشه‌هایی که خود شکستند آسیب دیدند.

اسماعیلی گفت «ضد‌انقلاب» به‌ این دلیل با چنین بازرسی‌ای مخالفت کرده و آن را بزرگ کرده است که مأموران امنیتی «مدارک و ابزار بسیاری که نشان‌دهنده ارتباط زندانیان با خارج از کشور» است را در این بازرسی «کشف» کرده‌اند.

در همین حال علی مطهری، نماینده مجلس ایران، گفته است که چهار نماینده با عنوان «کمیته پیگیری حادثه بند ۳۵۰ اوین» به این بازداشتگاه می‌روند.

همچنین محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت نیز در نشست خبری خود در روز چهارشنبه سوم اردیبهشت، از تشکیل تیمی برای بررسی رویدادهای زندان اوین خبر داد و گفت: «تیمی از سوی دولت برای بررسی وقایع اخیر زندان اوین تشکیل شده است که پس از انجام بررسی‌های لازم، گزارش مربوطه را منتشر خواهیم کرد.»

خانواده‌های زندانیان سیاسی که مورد حمله مأموران امنیتی قرار گرفته‌اند نیز در دو روز گذشته دو بار تجمع اعتراضی برگزار کردند و روز گذشته موفق شدند با نهاد ریاست جمهوری در این‌باره گفت‌وگو و شکایت خود را ابلاغ کنند.

به نظر می‌رسد برکناری غلام‌حسین اسماعیلی از سمت ریاست سازمان زندان‌ها بی‌ارتباط با مسائل مربوط به زندان اوین نباشد.