در روزی که جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی در اعتراض به یورش اخیر به بند ۳۵۰ زندان اوين تجمع کردند، رئیس سازمان زندان‌ها در کمیسیون امنیت ملی مجلس حاضر و بار دیگر منکر هر گونه تعرضی به زندانیان شد.

خانواده‌های زندانیان سیاسی گفتند که در تماس تلفنی با زندانيان خود آ‌ن‌ها حمله و برخورد فیزیکی مأموران امنیتی را تأييد کرده‌اند.
خانواده‌های زندانیان سیاسی گفتند که در تماس تلفنی با زندانيان خود آ‌ن‌ها حمله و برخورد فیزیکی مأموران امنیتی را تأييد کرده‌اند

پس از گذشت سه روز از یورش مأموران امنیتی به زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوين، این حمله همچنان یکی از موضوعات مورد بحث محافل سیاسی در ایران است. از سویی جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی در مقابل مجلس تجمع اعتراضی برگزار کردند و از سوی دیگر رئيس سازمان زندان‌ها در جلسه کميسيون امنيت ملی مجلس شرکت کرد و توضیحاتی در این‌باره ارائه داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، غلامحسین اسماعیلی، رئيس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی عصر روز يکشنبه ۳۱ فروردين‌ماه در کميسيون امنيت ملی حضور یافت و تقریبا همان سخنانی را که دو روز پیش گفته بود، تکرار کرد.

به‌گفته حسین نقوی‌حسينی، سخنگوی کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ایران، غلامحسین اسماعيلی در گزارش خود با تشريح نحوه بررسی زندان‌ها گفت که در جريان بازرسی‌ها ابتدا زندانی‌ها به فضای باز هدايت می‌شوند تا بررسی‌ها انجام شوند اما در بازرسی روز پنج‌شنبه، زندانيان دو اتاق، حاضر به خروج از اتاق‌های خود نشدند.

وی که این زندانیان سیاسی را «از جریان فتنه و نفاق» عنوان کرد گفت آن‌ها مقاومت کرده و به مأموران بازرسی «ناسزا گفته‌اند» و مأموران هم «اين افراد را از اتاق‌ها بيرون کردند.»

به‌گفته وی مأموران بازرسی «افرادی غير از کارکنان فعلی زندان بودند».

رئيس سازمان زندان‌ها همچنین گفت: «در جريان خارج کردن زندانيان از اتاق‌هايشان هيچ‌کس از سوی بررسی‌کنندگان مورد ضرب و جرح قرار نگرفته و مجروح نشده است.»

غلامحسین اسماعیلی، رئیس سازمان زندان‌ها: خط‌های بيشتری از ارتباطات زندانيان کور شد.
غلامحسین اسماعیلی، رئیس سازمان زندان‌ها: خط‌های بيشتری از ارتباطات زندانيان کور شد

روز پنج‌شنبه ۲۸ فروردین‌ماه، سایت کلمه گزارش داد در یورشی که مأموران وزارت اطلاعات ایران، اطلاعات سپاه پاسداران و بیش از ۱۰۰ نفر از سربازان گارد سازمان زندان‌ها به بند ۳۵۰ اوین انجام دادند، بیش از ۳۰ زندانی سیاسی مورد ضرب و شتم قرار گرفته و گروهی از آن‌ها به سلول‌های انفرادی منتقل شدند.

حمله مأموران پس از آن صورت گرفت که زندانیان نسبت به آن‌چه «برنامه خشن بازرسی» گزارش شده اعتراض کردند. این بازرسی بیش از پنج ساعت به طول انجامیده است و زندانیان تنها به سرودخوانی پرداخته بودند.

غلامحسین اسماعیلی همچنین افزود که روز يکشنبه به تعدادی از خانواده‌های زندانیان سیاسی که به زندان مراجعه کرده بودند، اجازه ملاقات به‌شکل «حضوری و بدون مانع» داده شد تا «با چشمان خودشان ببينند هيچ يک از آن‌ها نه مجروح شده‌اند و نه ضربه‌ای به آن‌ها وارد شده است.»

وی بدون اشاره به نام زندانیانی که با خانواده‌های خود ملاقات حضوری داشته‌اند، تأکید کرد که «هر يک از خانواده‌ها بخواهند می‌توانند با زندانيان خود ملاقات حضوری داشته باشند».

پیش از نشست رئیس سازمان زندان‌ها با کمیسیون امنیت ملی مجلس، صبح روز یکشنبه جمعی از خانواده‌های زندانيان بند ۳۵۰ زندان اوين در اعتراض به یورش مأموران به زندانيان اين بند، در مقابل مجلس تجمع کردند.

آن‌ها با در دست داشتن تصاويری از زندانيان اين بند گفتند که با زندانيان خود تلفنی صحبت کرده‌اند و آ‌ن‌ها در اين تماس تلفنی حمله و برخورد فیزیکی مأموران امنیتی را تأييد کرده‌اند.

علی مطهری: حرف‌های رئیس سازمان زندان‌ها با حرف‌های خانواده‌های زندانيان متفاوت است.
علی مطهری: حرف‌های رئیس سازمان زندان‌ها با حرف‌های خانواده‌های زندانيان متفاوت است

بر خلاف سخنان رئیس سازمان زندان‌ها، بعضی خانواده‌های معترض گفتند که از پيش به آن‌ها گفته شده ملاقات حضوری هفتگی با زندانيان که هميشه دوشنبه‌ها انجام می‌شده اين هفته منتفی خواهد بود.

علی مطهری نماينده اصولگرای تهران نیز در جمع خانواده‌های زندانيان بند ۳۵۰ اوين حضور يافت و به آن‌ها قول پيگيری موضوع را داد.

مطهری گفت این درگیری يا «بی‌تدبيری» بوده يا اين‌که «عده‌ای می‌خواهند برای دولت جديد ايجاد مشکل کنند».

وی همچنین گفت که تصور می‌کند وزارت اطلاعات در جريان موضوع نبوده است.

علی مطهری که در جلسه کميسيون امنيت ملی و رئیس سازمان زندان‌ها نیز شرکت کرد عصر یکشنبه گفت: «حرف‌های آقای اسماعيلی با حرف‌هايی که خانواده‌های زندانيان بر آن اصرار دارند متفاوت است. من در جلسه هم اين را گفتم که هرکس تنها به قاضی برود راضی برمی‌گردد. برای قضاوت درباره اين موضوع ما بايد حرف‌های دو طرف را بشنويم.»

مطهری گفت پیشنهاد کرده است که دو نفر از نمايندگان به زندان بروند و از نزديک با زندانيان صحبت کنند تا بعد بتوان در مورد اين‌که چه اتفاقی افتاده است قضاوت کرد.

به‌گفته وی پيشنهاد خانواده‌های زندانيان سياسی نیز اين بود که کميته حقيقت‌ياب در اين زمينه تشکيل شود و چند نماينده از جمله خود وی برای بازديد از زندان اقدام کنند.

مطهری با بیان این‌که «اين کار نيازمند هماهنگی‌ کميسيون امنيت ملی با مسئولان است»، گفت: «به نظر نمی‌رسد کميسيون امنيت ملی چندان راغب به انجام اين کار باشد.»

در همین حال خبرگزاری تسنیم نیز با غلامحسن اسماعيلی گفت‌وگویی انجام داد که در آن رئیس سازمان زندان‌ها درباره جلسه مشترک با کمیسیون امنیت ملی گفت: «به اين جلسه رفتم تا به برخی دوستان بگويم فريب دروغ‌پردازی‌ها را نخورند.»

وی بار دیگر اقدام سازمان زندان‌ها در بازرسی از بند ۳۵۰ زندان اوين را قانونی خواند و گفت «هیچ تعرضی صورت نگرفته است».

اسماعیلی همچنین این بازرسی را نسبت به بارهای قبل «موفقيت‌آميزتر» خواند و دلیل آن را «کور شدن خط‌های بيشتری از ارتباطاتی که برخی زندانيان داشتند» عنوان کرد.

رئیس سازمان زندان‌ها گفت: «اين موضوع، قدری برای آن‌ها سخت آمد که ما اين اقدام را انجام داده‌ايم.»

اسماعيلی گفت در کمیسیون امنیت ملی برخی نمایندگان تحت تأثیر تبلیغات بیرون بودند، اما جمع‌بندی رياست کميسيون، بيانگر آن بود که توصيحات وی «مفيد و قانع‌کننده» بود.