وزارت نیروی ایران هشدار داده است خطر بی‌آبی در سال جاری  بیش از ۳۷ میلیون نفر را در شهرها و روستاهای ایران تهدید می‌کند.

Drought-Water Crisis-Iran-Isfahan
۳۷ میلیون ایرانی ممکن است با کمبود جدی آب مواجه شوند

بنابر پیش‌بینی‌های این وزارتخانه چنان‌چه به سرعت در میزان مصرف آب حداقل ۱۰ درصد صرفه‌جویی صورت نگیرد، تنش آبی برای کلانشهرهای بزرگ ایران در تابستان سال ۱۳۹۳ بسیار جدی خواهد بود.

به گفته رحیم میدانی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، شهرهای تهران، اراک، اصفهان، شیراز، قزوین، قم، کرج، کرمان، مشهد، همدان و یزد شهرهای بزرگی هستند که در معرض تنش آبی قرار خواهند گرفت.

او همچنین تصریح کرد در شرایط کنونی ۳۷ میلیون نفر از جمعیت کشور در معرض تنش آبی قرار دارند که این میزان ۵۰ درصد جمعیت کشور را شامل می شود.

معاون وزیر نیرو شمار شهرهای در معرض تنش آبی در کشور را ۵۱۷ شهر اعلام کرد و افزود:«مصارف و منابع قابل تامین در این شهرها در نقطه سر به سر قرار دارد در حالی که باید ۲۵ درصد ضریب اطمینان وجود داشته باشد».

به گزارش خبرگزاری مهر، او با بیان آن‌که برای تامین آب شرب مورد نیاز کشور در تابستان جاری با ۳۸ مترمکعب در ثانیه کمبود مواجه هستیم گفت:«چنانچه ۱۰ درصد در مصارف مشترکان صرفه جویی شود، می توانیم تابستان امسال را با محدودیت و مشکلات کمتری سپری کنیم».

رحیم میدانی شمار مشترکان آب کشور را ۱۹ میلیون فقره شامل پنج میلیون مشترک روستایی و ۱۴ میلیون مشترک آب شهری اعلام کرد و گفت:« برای تامین آب این تعداد مشترک، حدود ۶/۶ میلیارد مترمکعب ظرفیت تولید در کشور ایجاد شده است».

سایه سیاه کمبود آب

کمبود آب در ایران یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی است که توسعه شهری و روستایی را تهدید می‌کند. معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست ایران، نیز از بی‌آبی به عنوان مهمترین چالش پیش روی ایران نام برده است.

پیش‌تر، مرکز ملی خشکسالی در سازمان هواشناسی کشور نیز اعلام کرده بود در ۴۰ سال گذشته ایران تنها ۶ سال پر آب داشته است که ۴ سال از این ۶ سال در فاصله سال‌های ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۶ بوده و بقیه سال‌ها در طول چهل سال گذشته ایران با کم آبی و یا خشکسالی مواجه بوده است.

از سوی دیگر معاون شرکت آبفای کشور نیز تاکید کرده است ایران امسال سیزدهمین سال پی در پی خشکسالی را پشت سر می‌گذارد.

به گفته حمیدرضا تشیعی، احتمال آن‌که در نیمه دوم سال ۱۳۹۳ تامین آب در ایران بحرانی شود وجود دارد.

او نیز در گفت‌وگو با مهر با اشاره به وضعیت بارش کشور گفت اگر حتا بتوان تامین آب تابستان آینده را مدیریت کرد، بحران دقیقا از شش ماهه دوم سال آینده شروع می‌شود چرا که در سه ماهه اول هیچ بارندگی نخواهیم داشت و ۹۲ درصد آب موجود نیز صرف کشاورزی می‌شود.

به گفته معاون شرکت بهره‌بردای آبفا بیشتر سدهای کشور تنها ۳۰ درصد ذخیره آب دارند و سال ۹۱ نسبت به سال ۹۰ در کشور ۹ مترمکعب در ثانیه افت تولید آب داشتیم.

به گفته او اکنون در بسیاری از حوضه‌‌های آبریز کوچک و بزرگ کمبود بارش داریم و تامین آب آشامیدنی با سختی و مشکل مواجه است.