ديپلماتی که در آوريل سال ۱۹۹۴ رياست شورای امنيت ملی را برعهده داشت، روز چهارشنبه (۱۶ آوریل / ۲۷ فروردین) به‌خاطر امتناع اين شورا از به رسميت شناختن وقوع «نسل‌کشی در رواندا» در آن زمان عذرخواهی کرد.

PICTURES OF KILLED PEOPLE ARE INSTALLED ON A WALL INSIDE THE GISOZI MEMORIAL  IN KIGALI
نسل‌کشی روآندا صد روز به طول کشید و حدود یک میلیون نفر کشته داشت

به گزارش آسوشيتد پرس، روز چهارشنبه در شورای امنيت سازمان ملل متحد جلسه‌ای به خاطر بيستمين سالگرد نسل‌کشی رواندا و بررسی تمهيدات اين شورا برای جلوگيری از وقوع نسل‌کشی‌های جديد برگزار شد. کالين کيتينگ، سفير سابق نيوزیلند، در اين جلسه به خاطر سهل‌انگاری اين شورا در آوريل ۱۹۹۴ و امتناع از انجام کار موثر برای جلوگيری از ادامه نسل‌کشی در رواندا عذرخواهی کرد.

کيتينگ خاطرنشان کرد که در آوريل ۱۹۹۴، وقتی يک ماه از آغاز نسل‌کشی گذشته بود، کشورهای نيوزيلند، نيجريه، جمهوری چک و اسپانيا قطع‌نامه‌ای برای محکوميت نسل‌کشی در رواندا پيشنهاد کردند که تحت حمايت آرژانتين و جيبوتی قرار داشت. آنها خواستار تقويت نيروهای حافظ صلح سازمان ملل در اين کشور بودند. اما به زعم کيتينگ، اعضای دائمی و بسيار پرنفوذ شورای امنيت که دارای حق وتو بودند، مخالفت خود را با اين اقدام اعلام کردند. فرانسه و ايالات متحده آمریکا در ميان اين مخالفان قرار داشتند.

17April,roanda2
شورای امنیت در طول نسل کشی روآندا به خروج بخش عمده‌ای از نیروهای حافظ صلح سازمان ملل رأی داد

سامانتا پاور، سفير آمريکا، تصديق کرد که ايالات متحده حامی خارج‌کردن سربازان از رواندا و نه تقويت آنها بوده است، درحالی‌که تقويت سربازان سازمان ممکن بود جان هزاران نفر را نجات بخشد.

در اين جلسه، شورای امنيت قطعنامه‌ای صادر کرد که از همه کشورها می‌خواهد تا عليه وقوع نسل‌کشی و مبارزه با آن متعهد باشند. طبق اين قطعنامه، هرگونه انکار نسل‌کشی رواندا محکوم شده است.

اين جلسه در حالی برگزار شد که طی آن علاوه بر قدردانی از تعهد سازمان ملل به تبدیل حقوق بشر به دغدغه اصلی خود، انتقادهای بسياری نيز از ناتوانی اين سازمان در جلوگيری از کشتار در سوريه، جمهوری آفريقای مرکزی، و جنوب سودان مطرح شد.