کاظم موسوی بجنوردی، رئیس مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی در نامه‌هایی به رئیس جمهور، وزیر امور خارجه و استاندار اصفهان، خواستار همکاری دولت برای تحویل گرفتن پیکر ریچارد فرای، خاکسپاری او و ساخت آرامگاهی برای او در پل خواجو در اصفهان شده است.

صحنه‌ای از مراسم اهدای منزل مسکونی به ریچارد فرای در سال ۱۳۸۹ در اصفهان
صحنه‌ای از مراسم اهدای منزل مسکونی به ریچارد فرای در سال ۱۳۸۹ در اصفهان

در این میان محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه هم به این نامه‌نگاری‌ها واکنش نشان داده و از محمد نهاوندیان، رئیس دفتر حسن روحانی رئیس جمهور ایران خواسته است که وزارت امور خارجه را از تصمیم دولت مبنی بر دفن ریچارد فرای مطابق وصیت‌نامه‌اش در اصفهان اگاه کند.

به گفته کیانوش کیانی هفت‌لنگ، مشاور امور بین‌الملل و مدیر ارتباطات و اطلاع‌رسانی مرکز دائره‌المعارف بزرگ اسلامی، ریچارد فرای، ایرانشناس برجسته که در ۷ فروردین ماه درگذشت، به کاظم موسوی بجنوردی، رئیس این مرکز وکالت داده است که ناظر بر اجرای وصیت‌نامه او باشد.

فرای وصیت کرده است که در اصفهان، در جوار آرامگاه پوپ در پل خواجو به خاک سپرده شود. برخی از اصول‌گرایان افراطی با اجرای وصیت این ایران‌شناس مخالفت کرده‌اند. این مخالفت‌ها به صحن علنی مجلس هم کشیده شد و سرانجام، پنجشنبه ۲۱ فروردین ماه (۱۰ آوریل) عده‌ای از اصول‌گرایان افراطی مقبره آرتور پوپ را آلوده کردند و در بیانیه‌ای تهدید کردند که اگر ریچارد فرای در اصفهان به خاک سپرده شود، جنازه او را خوراک سگان گرسنه خواهند کرد.

اکنون کاظم موسوی بجنوردی، رئیس مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی در سه نامه جداگانه به حسن روحانی، رییس جمهور، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه و همچنین به رسول زرگرپور استاندار اصفهان، به عنوان وصی ریچارد فرای خواهان اجرای وصیت او مبنی بر خاکسپاری‌اش در اصفهان شده است. مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی ساخت آرامگاهی برای این ایرانشناس برجسته را هم به عهده گرفته.

پس از این نامه‌نگاری‌ها، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه به محمد نهاوندیان، رئیس دفتر حسن روحانی رئیس جمهور ایران نامه داده و از او خواسته است موضوع خاکسپاری فرای مطابق وصیت‌اش را پیگیری کند و نتیجه را به وزارت امور خارجه ایران ابلاغ کند.