سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست از روز ۲۴ بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاهها در تهران آغاز به کار میکند.
در این نمایشگاه که تا ۲۷ بهمن ادامه خواهد داشت سازمانها و نهادهای مرتبط با محیط زیست، صنایع داخلی، انجمنهای غیر دولتی و سازمانهای مردم نهاد و همچنین چند کشور خارجی نیز حضور خواهند داشت و شرکت های داخلی و خارجی جدیدترین و آخرین پیشرفتها و دستاوردهای خود در زمینه محیط زیست و صنایع مرتبط در بخش های تولیدی و خدماتی را ارائه میکنند. سازمان محیط زیست ایران هداف از برگزاری این نمایشگاه را «بستر سازی مناسب برای مشارکت عمومی در حفاظت از محیط زیست، معرفی توانمندیهای زیست محیطی در بخش خدمات فنی و مهندسی، آشنایی با مدیریتهای زیست محیطی، سازمانهای زیست محیطی و مراکز آموزشی و پژوهشی و اطلاع رسانی زیست محیطی» عنوان کرده است.
سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در یک نشست خبری که صبح روز چهارشنبه ۲۳ بهمن ماه در سالن اجتماعات سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد گفت: این نمایشگاه در فضایی به مساحت ۸ هزار و ۵۰۰ متر مربع و با ۲۹۳ غرفه نمایشگاهی برگزار میشود که از این تعداد ۳ غرفه به شرکت های خارجی و نمایندگان آنها و بقیه به سازمانها، دستگاه ها و شرکت های داخلی اختصاص پیدا کرده است. شرکت های خارجی شرکت کننده در این نمایشگاه از کشور های آلمان، فلاند و ایتالیا هستند. او همچنین از افزایش چشمگیر حضور سازمانهای مردم نهاد در این نمایشگاه خبر داد و گفت حضور این سازمانها نسبت به نمایشگاههای قبلی ۱۰ برابر شده است.
او با اشاره به ترکیب شرکت کنندگان در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور، وزارت نفت، صنایع مختلف مادر، شرکت پتروشیمی، فولاد، مس، سازمان آب و فاضلاب و سازمان بهره وری انرژی و بهینه سازی مصرف انرژی در این نمایشگاه شرکت می کنند. در مراسم افتتاح این نمایشگاه، معاون اول رییس جمهور ، وزیر محیط زیست ارمنستان ، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست و جمعی از متخصصان حضور خواهند داشت.
از ویژگیهای نمایشگاه سیزدهم، برگزاری مناظرههای زیست محیطی در طول این چهار روز است. در روز اول این نمایشگاه مناظره ای در خصوص «مدیریت منابع آب و بررسی وضعیت تالاب های کشور» با تاکید بر بحران دریاچه ارومیه و هامون با حضور احمد علی کیخا معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست و علیرضا دائمی معاون وزیر نیرو برگزار می شود. «شکار و صید و قوانین موجود» یکی دیگر از مناظرههای زیست محیطی این نمایشگاه است که با حضور علی اصغر فاضل رییس دانشگاه محیط زیست و شفیع زاده استاد دانشگاه برگزار می شود. همچنین مناظرهای در مورد «محصولات تراریخته» یا محصولات دستکاری شده ژنتیک با حضور معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست و برخی از اساتید دانشگاه و مناظره «تنوع زیستی و تعامل با حیوانات» با حضور محمد درویش مدیر کل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست و اساتید دانشگاه از دیگر مناظره های زیست محیطی سیزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست است.
عدم حضور خودروسازان در نمایشگاه محیط زیست
با آنکه بحث آلودگی هوا یکی از محورهای اصلی نمایشگاه و کارگاههای جانبی آن خواهد بود، اما در یک اقدام شگفت هیچ کدام از خودروسازان داخلی و همچنین وزارت صنایع در این نمایشگاه حضور نخواهند یافت. به گفته معاون سازمان حفاظت محیط زیست، این که وزارت صنایع به شرکت در نمایشگاه محیط زیست تمایل ندارد علت را باید از خودشان جویا شد اما از نظر سازمان محیط زیست تمام شرکت ها و نهادها بدون محدودیت می توانند در نمایشگاه حضور داشته باشند. سعید متصدی درباره عدم حضور گروه خودرو سازی سایپا و ایران خودرو در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست گفت: سازمان حفاظت محیط زیست محدودیتی برای شرکتهایی که تمایل به حضور در این نمایشگاه را ندارند، قائل نشده است و امسال حتی محدودیت صنعت سبز را هم نداریم و حضور در این نمایشگاه تاییدیه سازمان حفاظت محیط زیست برای فعالیت های زیست محیطی نیست. معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه خودرو سازان تا آخر خرداد ۹۳ برای ارتقای تولیدات به استاندارد یورو ۴ مهلت دارند و این مهلت تمدید نشده است گفت: عدم حضور خودرو سازان را در نمایشگاه محیط زیست را باید از خودشان پرسید.