مارتین هایدگر، یکی از برجسته‌ترین فیلسوفان قرن بیستم به مدت ۴۰ سال اندیشه‌هایش را در دفترچه‌هایی با جلد سیاه‌رنگ می‌نوشت. از این دفترچه‌ها که تعداد آنان ۳۳ عدد بود، یک دفترچه مفقود شده بود. اکنون روزنامه دی‌تسایت، چاپ آلمان گزارش داده است که این دفترچه پیدا شده است.

مارتین هایدگر، اندیشمند آلمانی
مارتین هایدگر، اندیشمند آلمانی

این دفترچه در اختیار سیلویو وی‌تا، پژوهشگر ادبی قرار داشته. والدین او در سال‌های دهه ۱۹۵۰ با هایدگر و همسرش آمد و شد داشتند. مارتین هایدگر اما با دوری، مادر سیلویو وی‌تا روی هم می‌ریزد و وقتی کار عشق و عاشقی آنان بالا می‌گیرد، دوری از همسرش جدا می‌شود و در مقابل، هایدگر یکی از ۳۳ دفترچه‌اش با جلد سیاه‌رنگ را به دوری هدیه می‌دهد و چنین بوده است که بعد از مرگ او این دفترچه به دست فرزندش، سیلویو وی‌تا می‌افتد.

در این دفترچه هایدگر اندیشه‌هایش را درباره اصلاح ساختار دانشگاه‌ها نوشته و همچنین درباره موضوعاتی مانند مدرنیته و پیامدهایش و موقعیت فرهنگی اروپا هم که به گمان او از درون و بیرون ویرانه‌ای بیش نبوده، تأملاتی دارد.

مارتین هایدگر این تأملات را در سال ۱۹۴۵ نوشته است. در این دفترچه به گزارش روزنامه دی‌تسایت هیچگونه نشانه‌ ای از اندیشه‌های ضد یهود یافت نمی‌شود.

در همین زمینه:

مارتین هایدگر؛ گزارش، نقد، تحلیل و مصاحبه