در آستانه برگزاری مراسم اسکار، نشریه پنجره ادعا کرده است که گفتوگویی با هاوارد گوردون، تهیهکننده کمپانی فاکس انجام داده است. متن این گفتوگو در برخی رسانههای نزدیک به حکومت منتشر شده و بازتاب هیجانی نسبتاً گستردهای هم داشته است.
هاوارد گوردون که دو مجموعه تلویزیونی «۲۴» و «هوملند» را تهیه کرده، در گفتوگویی که نشریه پنجره به او نسبت داده، ادعا کرده که فیلم «آرگو» ساخته بنافلاک با حمایت مسئولان سینمایی در دولت دهم ساخته شده است.
سال گذشته، در هشتاد و پنجمین دوره مراسم اهدای جوایز اسکار فیلم «آرگو» ساخته بن افلک برنده جایزه اسکار بهترین فیلم سال شد. برنده این جایزه را میشل اوباما، همسر رئیس جمهور آمریکا از کاخ سفید از طریق پخش زنده تلویزیونی اعلام کرد.
آرگو که داستان گروگانگیری در سفارت آمریکا در تهران در سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۸) را روایت میکند در هفت رشته نامزد بود و در مجموع سه اسکار را به دست آورد.
محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین در «کنگره بینالمللی رهآورد سرزمین نور» که فروردین ماه سال جاری در در شلمچه برگزار شد، به فیلم «آرگو» اشاره کرده و گفته بود: «جایزه اسکار کاملاً سیاسی و بیمایه است و زیر نظر کاخ سفید اداره میشود زیرا به فیلمی بیارزش هدیه میشود.»
کنگره «رهآورد سرزمین نور» در همان زمان که «آرگو» ساخته بنافلک اسکار بهترین فیلم سال ۲۰۱۲ را به دست آورد، جایزهای را با عنوان «باروت خیس» برای میشل اوباما، همسر باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا ارسال کرد. رسانههای ایران هم نوشتند این جایزه به کسی تعلق میگیرد که «بر خلاف میل و سیاست شخصی خود اقدامی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران انجام داده باشد و این اقدام وی موجب خدمتی برای نظام شود.»
ایران هم از فیلم «آرگو» و کمپانی سازنده آن شکایت کرده است.
اکنون نشریه پنجره در گفتو گویی که به هاوارد گوردون نسبت داده، ادعا میکند که جواد شمقدری، رییس سازمان سینمایی در دولت پیشین و مدیرانش زمینههای فیلمبرداری برخی نماهای این فیلم در ایران را فراهم آوردهاند. پنجره در این گفتوگو در سخنانی که به هاوارد گوردون نسبت داده، از قول او مینویسد: «تیم سازنده آرگو به ایران آمده بود و مدیران سینمایی ایران در دولت گذشته بیشترین تعامل را برای ساخت فیلم آرگو داشتند.»
جواد شمقدری، رییس پیشین سازمان سینمایی ایران در گفتوگو با یک نشریه سینمایی آنلاین درباره حمایت سازمان سینمایی از فیلم «آرگو» تلویحاً خانه سینما را به حمایت از این فیلم متهم کرده و گفته است: «تا آنجا که بنده خبر دارم تاریخ این تعاملات به دولت نهم و دوره مدیریت آقای جعفریجلوه باز میگردد و مربوط به دوره مدیریت من نیست. حالا از اینکه در آن تاریخ هماهنگی و تعامل [با عوامل فیلم آرگو] از سوی دوستان خانه سینما صورت گرفته یا افراد دیگری در آن دخیل بودهاند بنده اطلاعی ندارم. حتی این احتمال هم وجود دارد که آقای جعفریجلوه و حتی آقای صفار هرندی هم از این تعاملات بیاطلاع بوده و هماهنگی از طرق دیگری صورت گرفته باشد تا این گروه به ایران بیایند و به چند جا بروند.»
همه این حاشیهها و خبرسازیها بر اساس گفتوگویی شکل گرفته که تاکنون هاوارد گوردون، تهیهکننده آمریکایی آن را تأیید یا تکذیب نکرده.
نشریه پنجره همچنین در سخنانی که به گوردون نسبت میدهد، همسو با سیاستهای سازمان سینمایی کشور در زمان ریاست جواد شمقدری ادعا میکند که اصغر فرهادی، جایزه اسکارش به خاطر فیلم «جدایی نادر از سیمین» را مدیون لابیگریهای سازمان سینمایی در دولت دهم بوده است.
جواد شمقدری هم در اینباره با استناد به سخنانی که نشریه پنجره به هاوارد گوردون نسبت داده، گفته است: «وقتی بنده از لابی برای اسکار حرف زدم، شما دیدید که برخی آن را مسخره کردند. هدف از این تمسخر چه بود؟ شاید این بود که بگویند این فیلم در شرایطی عادی هم جایزه میگرفت، اما ما باز هم گفتیم نه، ما در این زمینه لابی کردهایم.»
و در فراز دیگری از گفتههایش ماهیت جایزه اسکار را فریبکارانه میخواند.
تبلیغات پیرامون جایزه اسکار هنگامی صورت میگیرد که برندگان جوایز اسکار در دوم مارس ۲۰۱۴ مشخص میشوند. از سوی دیگر جشنواره فیلم فجر و پروژه سینمای فاخر که به قصد رقابت با فیلمهای هالیوودی و با برخورداری از سویههای تبلیغی پدید آمده بود، به هیچیک از اهداف خود دست نیافتهاند. مسئولان سینمایی در دولت دهم هم اصرار داشتند چنین وانمود کنند که در جوایز اسکار تأثیرگذارند.
در همین زمینه:
سینمای جهان و جلوههایی از سینمای ایران در سال۲۰۱۳
کامیابیها و ناکامیهای سینمای هالیوود در سال ۲۰۱۳
جشنواره فیلم فجر: فیلمهای ناتمام، چند فیلم توقیفی و چند کارگردان مطرح
نامزدهای جوایز اسکار در سال ۲۰۱۴ اعلام شدند