در پی شکايت اخير چند تن از نمايندگان مجلس عليه بابک زنجانی، غلام‌حسين محسنی‌اژه‌ای، دادستان کل کشور از بازداشت اين تاجر و سرمایه‌دار ایرانی خبر داد.

بابک زنجانی به گفته خودش دارای بيش از ۷۰ شرکت است

به‌گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، غلام‌حسين محسنی‌ اژه‌ای گفت بابک زنجانی عصر امروز دوشنبه ۹ دی‌ماه بابک زنجانی بازداشت شده است.

روز گذشته نيز عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران در پاسخ به سئوالی مبنی بر اين که آيا ممنوع‌الخروج شدن بابک زنجانی صحت دارد يا خير گفته بود که پرونده او در دادسرا مفتوح است.

همچنين امروز، موسی احمدی، عضو کميسيون انرژی مجلس ايران خبر داده بود که کارگروه مشترکی متشکل از کميته پيگيری‌کننده، کميسيون اصل ۹۰،‌ وزارت اطلاعات،‌ ديوان محاسبات،‌ سازمان بازرسی و کارشناسان دستگاه‌های نظارتی به صورت هماهنگ پرونده بابک زنجانی را رسيدگی خواهند کرد.

۱۲ نماینده مجلس در نامه‌ای به سران سه قوه از بابک زنجانی به‌عنوان يکی از کسانی که با سوءاستفاده از قدرت در زمان‌های کوتاه به “ثروت‌های افسانه‌ای” دست يافته‌اند ياد کردند

۱۲ نماینده مجلس روز سه‌شنبه سوم دی‌ماه در نامه‌ای سرگشاده به سران قوه مجریه، مقننه و قضائیه خواستار تعقیب قضایی بابک زنجانی شدند.

این نمایندگان با اشاره به “فساد مالی مزمن، به فساد سیاسی و جرائم یقه سفید‌ها” در ايران از بابک زنجانی به‌عنوان کسانی که با سوءاستفاده از قدرت در زمان‌های کوتاه به “ثروت‌های افسانه‌ای” دست يافته‌اند ياد کردند و نوشتند که او “امروز به‌عنوان ثروتمندی همه‌فن حریف در صحنه‌های مختلف در جولان است و با تکبر و تبختر همه چیز را «خریدنی» نشان می‌دهد.”

آن‌ها ضمن تأکيد بر “سوءاستفاده‌های بابک زنجانی” در دوران دولت‌های محمود احمدی‌نژاد از واگذاری شرکت‌های تأمین‌ اجتماعی توسط سعید مرتضوی مدیرعامل سابق این سازمان به زنجانی نوشتند.

این ۱۲ نماینده در پايان خواهان “برخورد بدون تبعیض، سریع و قاطع” با بابک زنجانی شدند.

از سوی ديگر امروز سايت “انتخاب” نوشت حسن روحانی، رئيس‌جمهور ايران برای معاون اول خود مدت يک ماهه‌ای را جهت پيگرد کسانی که از دور زدن تحريم‌ها سوءاستفاده می‌کنند، تعيين کرده است.

“انتخاب” هدف اصلی اين دستور را بابک زنجانی عنوان کرد و نوشت: “به نظر می‌رسد برخورد با اين مفاسد و رانت‌ها بسيار بزرگتر از ساير مفاسد اقتصادی بوده است.”

اين سايت افزوده است: “ثروت بابک زنجانی بنابر اظهار خود وی بالغ بر ۱۰ ميليارد دلار است که ظرف مدت کوتاهی و با دور زدن تحريم‌ها به‌دست آمده است.”

بابک زنجانی خود را یک “بسیجی اقتصادی” می‌نامد. او پيش از اين عضو سپاه پاسداران بوده و به‌گفته خودش روزانه حدود ۸۰ ميليارد تومان درآمد دارد

در رابطه با اختلاس مالی و پولشویی اخير در ترکيه که دولت رجب طيب اردوغان را دچار بحران بی‌سابقه‌ای کرد، نام بابک زنجانی نيز مطرح شد.

به‌نوشته روزنامه حریت، چاپ ترکیه در جريان اين اختلاس بزرگ رضا ضراب، بازرگان ایرانی‌تبار که هم‌اکنون در بازداشت پليس ترکيه است، د‌‌ر سال ۲۰۱۲ و د‌‌ر جریان توقیف یک محموله طلا که قرار بود‌‌ برای شرکت سورینت متعلق به بابک زنجانی به ایران منتقل شود‌‌، از سوی پلیس مورد‌‌ بازجویی قرار گرفت.

بابک زنجانی تاجر و سرمایه‌دار ایرانی است که خود را یک “بسیجی اقتصادی” می‌نامد. او پيش از اين عضو سپاه پاسداران بوده و به‌گفته خودش روزانه حدود ۸۰ ميليارد تومان درآمد دارد.

بابک زنجانی به گفته خودش دارای بيش از ۶۴ شرکت از جمله شرکت هولدينگ توسعه سورينت قشم، “اولين بانک سرمايه‌گذاری اسلامی” در مالزی، سهامدار شرکت هواپيمايی انور ترکيه، مؤسسه مالی اعتباری در امارات و بانک ارزش تاجيکستان است.

او همچنين شرکت‌هايی در دوبی، ترکيه و تاجيکستان دارد.

زنجانی همواره ادعا کرده که یک کارآفرین مستقل است. او در گفت‌وگو با هفته‌نامه “آسمان” گفته است: “کارم را با صادرات پوست گوسفند شروع کردم و اولین کارمزدم از فروش ارز ۱۷ میلیون تومان بود.”

زنجانی همچنين مناسبات تنگاتنگی با دولت دهم داشت و به عنوان واسطه‌ فروش نفت و دور زدن تحریم‌های مالی شناخته می‌شد. چندی پیش، بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران گفته بود که زنجانی حدود دو میلیارد دلار از وجوه حاصل از فروش نفت ایران را به این وزارتخانه باز نگردانده است.

او در دسامبر ۲۰۱۲ توسط اتحاديه اروپا به دليل آن‌چه “کمک به دور زدن تحريم‌ها از طريق داشتن نقش کليدی در تجارت نفت ايران و انتقال پول مربوط به فروش آن به دولت ايران” خوانده شد، در فهرست تحريم‌ها قرار گرفت.

همچنين بابک زنجانی و مؤسسه‌های مرتبط با او در آوريل ۲۰۱۳ توسط آمريکا به پولشويی برای دور زدن تحريم‌های اعمال شده عليه ايران متهم شدند.

به‌نظر می‌رسد دستگيری اين “بسیجی اقتصادی” در ايران در چارچوب اختلافات حکومتی ميان جناح‌های مختلف جمهوری اسلامی انجام شده باشد.

در ماه‌های پايانی دولت دهم و در جريان افشاگری محمود احمدی‌نژاد در مجلس عليه علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، فیلمی پخش شد که در آن فاضل لاريجانی، برادر رئيس مجلس در حال گفت‌وگو با سعيد مرتضوی، برای معامله مالی با بابک زنجانی نشان داده شد.