پژوهشی تازه در آمریکا از روش جامعهشناسی آماری استفاده کرده و نشان داده است که دستکم ۱۹ درصد از آمریکاییها یکی از انواع رابطه جنسی با همجنس را تجربه کردهاند.
این پژوهش که به صورت مشترک توسط دانشگاه ایالتی اوهایو و دانشگاه بوستون انجام شده، تحلیلی آماری است که زندگی جنسی دو هزار و ۵۱۶ نفر آمریکایی را که به شکل تصادفی انتخاب شدهاند، مورد بررسی قرار داده است.
همه کسانی که رابطه جنسی با همجنس دارند، نمیتوانند به صورت مستقیم و به راحتی در این مورد صحبت کنند یا هویتی همجنسگرا انتخاب کنند، به همین دلیل پژوهشگران سوالهای متفاوتی در حوزه گرایش جنسی پرسیدند تا شرکتکنندگان بتوانند از زاویههای مختلف و با بیانهای مختلف در مورد گرایش جنسی و یا عادتهای جنسی خود پاسخ دهند.
کاترین کافمن، لوکاس کافمن و کیث اریکسون این پژوهش را با عنوان “اندازه جمعیت همجنسگرایان، دوجنسگرایان و تراجنسیتیها و شدت احساسات ضد همجنسگرایان به طور قابل ملاحظهای کمتر از واقعیت پیشبینی شده است”، در مجله علمی – پژوهشی اداره ملی تحقیقات اقتصادی NBER منتشر کردند.
در این پژوهش سئوالهای متفاوتی در زمينه گرایش جنسی پرسیده شد تا شرکتکنندگان بتوانند از زاویههای مختلف و با بیانهای مختلف در مورد گرایش جنسی و یا عادتهای جنسی خود پاسخ دهند.
از آنجا که فرض بر این گذاشته شده بود که لزوماً همه کسانی که رابطه جنسی با همجنس دارند، نمیتوانند به صورت مستقیم و به راحتی در این مورد صحبت کنند یا هویتی همجنسگرا انتخاب کنند، پژوهشگران، از دو نوع پرسش مستقیم و غیر مستقیم برای بیان ترجیح و یا گرایش جنسی استفاده کردند.
به طور مثال از شرکتکنندگان پرسیده شد: آیا شما تاکنون تجربه جنسی با همجنس داشتهاید؟ آیا شما خود را همجنسگرا میدانید؟ آیا شما خود را دگرجنسگرا میدانید؟ آیا شما تجربه جنسی با همجنس داشتهاید اما خود را همجنسگرا نمیدانید؟
هنگامی که از شرکتکنندگان به طور مستقیم پرسیده شد: “آیا شما، خود را دگرجنسگرا (هتروسکسوال) میدانید؟” ۱۱ درصد از آمریکاییها پاسخ “خیر” دادند. پرسشهایی که غیر مستقیم به تجربه جنسی اشاره میکردند و به نوعی ترجیح جنسی شخص را در زمينه همجنسگرایی و یا دوجنسگرایی تعریف میکردند، پاسخ مثبت بیشتری گرفتند. ۱۹ درصد از افراد مورد بررسی به پرسشهای غیرمستقیم پاسخهایی دادند که آنها را در دسته “غیر دگرجنسگراها” میگنجاند.
هنگامی که از شرکتکنندگان به طور مستقیم پرسیده شد که “آیا هرگز رابطه جنسی با همجنس داشتهاند؟”، ۱۷ درصد پاسخ مثبت دادند. هنگامی که به صورت غیرمستقیم پرسشهایی در مورد رابطه با همجنس مطرح شد، مشخص شد که ۲۷ درصد از شرکتکنندگان دستکم یک بار با همجنس رابطه جنسی داشتند.
پیش از این پژوهش، بیشتر گروههای دگرباش جنسی بر نسبت ۱۰ درصد برای بیان نسبت جمعیت همجنسگرایان آمریکایی توافق داشتند. این رقم بر اساس تحقیقات سال ۱۹۴۸ آلفرد کینزی است که در همان سال با عنوان “رفتار جنسی انسان مذکر” منتشر شد.
در این پژوهش کینزی و تیم محققان همراه او، با گفتوگوهای رو در رو و پرسشنامههایی که بین آمریکاییها پخش کرده بودند به این نتیجه رسیدند که ۱۰ درصد مردان آمریکایی بین سنین ۱۶ تا ۵۶ گرایش جنسی به همجنس دارند.
آخرش معلوم شد که تمام موضوع دگرباشی حول سکس می چرخد و صدها مقاله و رپرتاژ و توجیهات دیگر در مورد سایر جنبه های این پدیده در حاشیه ای دور قرار دارد. برای اولین بار است که یک بار تماس جنسی با جنس موافق را در این گروه می گنجانند تا رقم را به زور بالا ببرند و این ناهنجاری را تبدیل به هنجار کنند. در حالیکه سالهاست محرز شده انسان در دوران نوجوانی بصورت گذرا تمایلی به جنس موافق دارد و ممکن است درگیر رفتار جنسی اینچنینی بشود که به هیچ وجه مشخص کننده ی هویت جنسی فرد در سنین بالاتر نیست.
مهران / 11 November 2013
مهران شما همینجوری برای خودتان می برید و می دوزید؛ کجای این تحقیق گفته اند که تماس جنسی با همجنس به مفهوم رابطه جنسی است. رابطه جنسی را تعریف مشخص کرده اند و تماس جنسی با ارگان های جنسی به منظور لذت جنسی مد نظر بوده است. نه که مثلا شما با دوست همجنست یک روبوسی کنی تبدیل شود به رابطه جنسی با همجنس.
این سالها محرز شده را هم معلوم نیست از کجا آورده اید. شما که حرف در تحقیق مردم می گذارید، لابد خودتان پژوهشکده مستقل دارید.
پروفسور عقل / 11 November 2013
پرفسور گرامی
قطعاً دستی بر آتش مطالعات باروری ندارید. خوب است که سوال می فرمودید. بله تماس جنسی در قریب به اتفاق پریسشنامه های رایج با ذکر جزییات تماس، کاملا ارتباط سکسوال را جستجو می کند و هیچ چیز دیگری مد نظر نیست. در این مطالعه سابقه ی آن تماس جنسی با همجنس را هم منظور نکرده اند که به گمان من بر اساس سایر مطالعات مشابه باز می گردد به تماس های دوران نوجوانی و لزومی نمی بینم برای شما رفرانس رو کنم. قطعاً با سواد اندک خود می توانید موضوع را بررسی کنید. منابع بسیارند و کلید واژه ها عبارتند از تماس جنسی+همجنس+نوجوانی
موضوع دیگر وجود تعدادی انسان دو جنس گرا ها ست که فکر می کنم در این مطالعه مخدوش کننده ی بزرگی است که منظور نشده و می تواند نتیجه را جهت دار کند. دوجنس گرا ها هم اکنون نه این ور و نه آن ور مرز هستند ولی عددشان آنقدر هست که رفتار جنسی آنها در مطالعات مورد توجه قرار گیرد
بالاخره تا اصل مطالعه دیده نشود اظهار نظر قطعی میسر نیست ولی از آنجایی که در این رسانه عمومی منعکس شد دیدم حیف است بازخوردی عمومی هم نگیرد چون رادیو زمانه توجهی بیش از حد معمول به موضوعات اینچنینی دارد و گاه در حد غلو پیش می رود
مهران / 12 November 2013
جناب مهران دامت برکات،
از آنجا که سواد و زندگی و شخصیت همه چیز بنده را از روی یک عدد نظر تشخیص دادید و من را چنان فالگویی حاذق، غافلگیر کردید، باید به خدمت شما بگویم که از بد روزگار بنده اصلا متخصص باروری و زنان و زایمان نیستم اما متخصص حوزه مطالعات جنسیت و زنان هستم و خب مقاله مورد نظر شما را هم خوانده ام و اصلا چنین نیست که شما می گویید و معیار اینکه چه کسی غیردگرجنسگراست یا که فکر می کند غیردگرجنسگراست صرفا تماس بدنی بین دو همجنس و آنچه شما کنجکاوی های نوجوانانه می نامید نیست. پیشنهاد می کنم که خودتان بخوانید و سپس ما را هم آگاه کنید و به سواد مان بیافزاید:
به هر حال آمار های مورد علاقه شما را به تفکیک دارد. همجنسگرا نوشته اند ۱۱ درصد و روش آماری را هم توضیح داده اند و در مورد گروه کلی، گی، لزبین، دوجنسگرا و ترنس ها مجموعا ۲۷ درصد اعلام کرده اند.
http://www.nber.org/papers/w19508
پروفسور عقل / 12 November 2013
خوب به دل نگیرید. هر که من یکی هیچوقت یک مقاله ی تخصصی مباحث جنسیت را در یک سایت “مطالعات اقتصادی” و آن هم از چند محقق پژوهش های اقتصادی مطالعه نمی کنم که اعتبارش مشخص نبوده و گمراه کننده است.
این نشانی هم که زحمت کشیده مرقوم فرمودید تنها به یک چکیده ی نا بسامان ختم می شود و من بنا به همان دلیل اول پولی برای دریافت اصل مقاله این پرداخت نمی کنم( حتی 5 دلار).البته کلیات سبک شناسی جالب توجه بود و به نظرم مقایسه ی دو روش مختلف برای گرداوری اطلاعات در مورد این موضوع که از حساسیت بالایی برخوردار است برای تمام مطالعات حساس اهمیت دارد. کاش منبع مقاله جایی دیگر بود. حد اقل یک ژورنال معتبر
مهران / 12 November 2013