بازنشستگان تامین اجتماعی و صندوق حمایت از کارکنان فولاد به سنت هفته‌های قبل در چند شهر تجمع کردند. آنها این بار فساد ارزی و ویژه‌خواری شرکت کشت و صنعت چای دبش را سوژه کردند تا به حکومت طعنه بزنند چطور است که برای افزایش حقوق بازنشستگان بودجه ندارد اما سه میلیارد دلار را به یک شرکت خانوادگی پرداخت کرده است.

در شوش بازنشستگان تامین اجتماعی که مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کردند، چای دبش را در شعارهایشان گنجاند. در ویدئوهایی که منابع نزدیک به کارگران منتشر کردند، دو تن از معترضان در حال توزیع چای هستند و صدای جمعیت که شعار می‌دهند «چای‌ای دبش عالیه، سفره ما خالیه»، «چایی می‌زنیم تو لیوان، لعنت بر این مدیران» و «حقوق نصفه نیمه، چای نخوری همینه» به گوش می‌رسد. در یک ویدئو دیگر هم شعار «حقوق ما ریالیه، چای‌ای دبش دلاریه» به گوش می‌رسد که به صورت مستقیم به فساد ۳٬۴ میلیارد دلاری شرکت کشت و صنعت چای دبش اشاره داشت.

این شعارها به تخلف ارزی ۳٬۴ میلیارد دلاری شرکت کشت و صنعت چای دبش اشاره دارند که به تازگی سازمان بازرسی آن را بزرگترین فساد ارزی کشف شده دانسته است.

این شرکت که سهام آن در اختیار خانواده رحیمی درآباد است طی سال‌های ۱۳۹۸تا ۱۴۰۱ حدود ۳٬۴ میلیارد دلار ارز با نرخ سامانه نیمایی برای واردات چای و تجهیزات پیشرفته بسته‎بندی چای دریافت کرد اما یا اصلا کالایی وارد نکرد یا چای درجه دو را به جای چای درجه یک وارد کرد و به قیمت بالاتر در بازار فروخت.

روزنامه شرق ۱۹ آذر فاش کرد سرمایه شرکت کشت و صنعت دبش در سال ۱۴۰۰ ناگهان ۶۹ برابر شده و به شش هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسیده است. این افزایش به گفته روزنامه شرق از محل «آورده سهامداران» یک اعضای خانواده رحیمی درآباد هستند، تامین شده است. این میزان افزایش سرمایه در حالی صورت گرفته که سود این شرکت تنها ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام شده است.

https://www.radiozamaneh.com/792928

در روزهای گذشته پس از افشای فساد ارزی شرکت کشت و صنعت چای دبش، مدیران دولتی تلاش کردند این فساد را به دولت حسن روحانی نسبت بدهند. رئیس قوه قضاییه اما فاش کرد که بخش بزرگی از ارز در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به خانواده رحیمی درآباد پرداخت شده است و وزیر جهادکشاورزی هم در پیوند با این پرونده و البته فساد ارزی در واردات دانه‌های روغنی مجبور به استعفاء شده است. غلامحسین محسنی اژه‌ای به نقل از مقام‌های دولتی ادعا کرد که ۶۰ مدیر در ارتباط با این موضوع برکنار شده‌اند. او اما گفت که هیچ یک از این مدیران به قوه قضاییه معرفی نشده‌اند.

بازنشستگان معترض که بیش از یک سال است به صورت هفتگی در خیابان حضور دارند و خواستار همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، افزایش حقوق دوره بازنشستگی بر اساس سبد معیشت واقعی، برخورداری از بیمه درمانی کامل و رایگان و سهیم بودن کارگران شاغل و بازنشسته در مدیریت و سود شرکت‌های متعلق به سازمان تامین اجتماعی هستند، در شوش با شعار «اختلاس اختلاس، مایه فقر و فساد» و در اراک با شعار «یه اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه» به ناتوانی حکومت در مبارزه با فساد نیز کنایه زدند.

گروهی از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای اهواز و کرمانشاه هم به خیابان آمدند. در کرمانشاه بازنشستگان تامین اجتماعی یک بنر کوچک که بر آن نوشته شده بود «تامین اجتماعی، لشکری کشوری اتحاد اتحاد» در دست داشتند. آنها دولت و مجلس ورشکسته را «دشمن بازنشسته» خواندند.

بازنشستگان اهوازی هم خواهان لغو حکم صادر شده علیه فرزانه زیلابی، وکیل کارگران جنوب شدند.

تجمع بازنشستگان فولاد

بازنشستگان صندوق حمایت و بازنشستگی صنایع فولاد هم در تهران، مازندران، گیلان و اصفهان به خیابان آمدند. مطالبه این گروه از بازنشستگان هم افزایش حقوق بازنشستگی بر اساس تورم واقعی و نه نرخ رسمی تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی، پرداخت مطالبات معوقه، اجرای کامل همسان‌سازی و تعهدات کامل درمانی عنوان شده است.

صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان صنایع فولاد از جمله صندوق‌های بازنشستگی با درآمد خوب است اما مدیران دولتی این صندوق تصمیم دارند دارایی‌های آن را بدون نظر کارگران شاغل و بازنشسته که صاحبان اصلی صندوق هستند، واگذار کنند و در نهایت در سیاست ادغام صندوق‌‌ها با دیگر صندوق‌های بیمه‌گذار ادغام.

مدیران منطقه‌ای صندوق فولاد طی هفته‌های گذشته در استان‌های مختلف با گروهی از بازنشستگان «جلسه مشترک» برگزار کردند تا آنها را از ادامه اعتراض باز دارند. وعده‌های آنها مانند مصوبه‌ هیئت مدیره در مهر امسال اما کارگران را قانع نکرده است.