خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام رسمی، روز شنبه چهارم آذر/ ۲۵ نوامبر، گزارش داد که تلاشها برای نجات ۴۱ کارگر محبوسشده در تونل بزرگراهی در منطقه اوتارکاشی در هیمالیاهای هند به مدت دو هفته با کندی بیشتری روبهرو خواهد شد.
بر اساس این گزارش، دستگاه مته سنگینی که برای شکستن آوارها استفاده میشد، روز جمعه ۲۴ نوامبر آسیب دید و باید بهطور کامل بیرون کشیده شود.
مقامات هندی نیز گفتهاند، دستگاه مته هنگام بیرون کشیدن از لوله تقریباً ۴۷ متری پس از برخورد با مانع آسیب دیده است و همین منجر شده تا ادامه عملیات به صورت دستی انجام شود.
در همین رابطه یکی از مقامات ارشد در ماموریت نجات، به رویترز گفته از آنجایی که دستگاه آسیب دیده و قابل استفاده نیست، نیروهای امداد در حال برنامهریزی برای بریدن آوار باقی مانده به صورت دستی هستند.
کارگران ساختمانی محبوسشده که از برخی از فقیرترین ایالتهای هند هستند، از روز ۱۲ نوامبر در تونل ۴.۵ کیلومتری که در ایالت اوتاراکند در حال ساخت گرفتار شدهاند.
مقامات هندی گفتهاند که «کارگران در امنیت هستند» آنها و به نور، اکسیژن، غذا، آب و دارو دسترسی دارند.
یکی از بستگان کارگران محبوس شده گفته است که از دیروز کارگران هیچ غذایی نخوردهاند و آنها از ادامه این وضعیت بسیار نگران هستند.
تا این لحظه مقامات هندی اعلام نکردهاند که چه چیزی باعث ریزش تونل شده است، اما منطقه مستعد رانش زمین، زلزله و سیل است.
یکی از اعضای هیئت کارشناسانی که نخواست نامش فاش شود، به رویترز گفت که این تونل خروجی اضطراری نداشته و آنها مجاز به صحبت با رسانهها نیستند.
او گفته علیرغم دستورالعملهای دولت که خروج اضطراری برای تونلهای طولانیتر از ۱.۵ کیلومتر را توصیه میکند، گذرگاه فرار در این تونل وجود نداشته است.
بیش از دهها پزشک از جمله روانپزشکان در محل حضور دارند و با کارگران صحبت کرده و سلامت آنها را زیر نظر دارند.
به کارگران محبوسشده در تونل توصیه شده است که تمرینات سبک یوگا انجام دهند، در فضای دو کیلومتری که در آن گرفتار شدهاند قدم بزنند و به صحبت کردن با یکدیگر ادامه دهند.
تونل فروریخته در مسیر زیارتی چار دهام قرار گرفته و از پروژههای دولت نخست وزیر نارندرا مودی است.
ویشال چاوهان، عضو اداره ملی بزرگراههای هند (NHAI) در روز جمعه ۲۴ نوامبر در پاسخ به این سوال که آیا دولت میتوانست برای چنین وضعیت اضطراری آمادگی بهتری داشته باشد، گفت: «زمینشناسی هیمالیا آنقدر که ما فکر میکنیم قابل پیشبینی نیست.»
این تونل توسط شرکت دولتی توسعه بزرگراهها و زیرساختها که زیر نظر وزارت حملونقل هند است، ساخته میشود.
هدف آن این است که چهار مکان اصلی زیارتی هندوها را با ۸۹۰ کیلومتر (۵۵۰ مایل) جاده دو خطه با هزینه ۱.۵ میلیارد دلار پیوند دهد.