ماریا نرا، از مدیران سازمان بهداشت جهانی می‌گوید که نمایندگان کشورها در کنفرانس بین‌المللی تغییرات اقلیمی (COP) سلامت انسان‌ها را به مذاکره گذاشته‌اند. او در گفت‌وگویی با گاردین تاکید کرد سیاستمدارانی که اقدامات اقلیمی را به تعویق می‌اندازند باید با عواقبش روبه‌رو شوند و مسئولیت زندگی‌هایی که با این اهمال‌کاری به خطر می‌افتد را بپذیرند:

همه می‌بایست بدانند که تغییرات اقلیمی بسیار فراتر از انقراض خرس‌های قطبی و ذوب شدن یخ‌هاست. مساله مستقیما به ریه‌های من و شما مربوط می‌شود.

به نظر می‌رسد که حالا تغییرات اقلیمی نه یک مساله‌ی صرفا زیست‌محیطی که مساله‌ای مربوط به سلامت تعریف می‌شود و کنفرانس بین‌المللی تغییرات اقلیمی (COP) هم برای اولین بار از زمان برگزاری‌اش تا کنون یک روز کامل را به مساله سلامت اختصاص داده است.

سوخت‌های فسیلی از جمله زغال‌سنگ، نفت و گاز با پراکنده‌کردن ذرات معلق سالانه باعث مرگ میلیون‌ها نفر در سراسر جهان می‌شوند؛ ذرات معلق به ریه می‌چسبند و بعضا وارد جریان خون می‌شوند و مشکلات قلبی و تنفسی ایجاد می‌کنند.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیش از چهار میلیون نفر هر ساله جانشان را بر اثر تنفس هوای آلوده از دست می‌دهند. علاوه بر این، طبق گفته‌های ماریا نرا، آلودگی هوا روی کشاورزی و تغذیه هم اثرات مخربی دارد و به تخمین سازمان جهانی بهداشت، ۲۵ درصد از بیماری‌ها ناشی از ریسک‌های زیست‌محیطی است.

در مجموع می‌توان گفت سالانه هفت میلیون زندگی در نتیجه‌ی استفاده از سوخت‌های فسیلی از بین می‌رود.

در همین راستا، روز پنجشنبه دوم نوامبر سازمان هواشناسی جهانی و ده‌ها شریک پژوهشی‌اش هشداری جدی منتشر کردند مبنی بر این‌که تغییرات اقلیمی می‌تواند دهه‌ها پیشرفت در زمینه سلامت انسان را به عقب برگرداند.

ماریا نرا تاکید کرد که هیچ سیاستمداری در هیچ سطحی نمی‌تواند بگوید که از اهمیت تغییرات اقلیمی بی‌خبر است.

ما می‌بایست برای هر شهردار و نخست وزیر در تمام مناطق جهان یک چک لیست سلامت وضع کنیم و مسئولیت تمامی تصمیم‌گیری‌هایی به سلامت مربوط می‌شود را صراحتا به آن‌ها یادآوری کنیم.

کنش‌گران زیست‌محیطی می‌خواهند که سیاست‌گذاران در برخورد با سوخت‌های فسیلی آن را یک مساله‌ی مربوط به سلامت در نظر بگیرند و مانند سیگار و تنباکو جدی‌اش بگیرند.