بامداد روز پنج‌شنبه ۲۶ اکتبر/ ۴ آبان و در بیستمین روز از جنگ اسرائیل در نوار غزه، ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که تانک‌های این کشور در یک «حمله هدفمند» شبانه در شمال غزه شرکت کردند. اسرائیل می‌گوید این یورش شبانه برای ایجاد آمادگی برای تهاجم زمینی گسترده به غزه انجام شد.

ارتش اسرائیل گفت: «در طول شب، یک حمله هدفمند با استفاده از تانک در شمال نوار غزه به عنوان بخشی از آمادگی برای مراحل بعدی نبرد انجام دادیم. سربازان در پایان یورش هدفمندمان از منطقه خارج شدند.»

رویترز درباره ابعاد این یورش شبانه نوشته است که خودروهای زرهی از یک شنزار عبور کردند و یک بولدوزر در حال تسطیح بخشی از یک خاکریز مرتفع دیده شد. همزمان تانک‌ها به سمت ردیفی از ساختمان‌هایی که قبلاً در حمله هوایی نیمه‌ویران شده‌اند شلیک کردند.

رادیو ارتش اسرائیل حمله روز پنجشنبه را بزرگترین حمله زمینی به غزه تا به امروز توصیف کرد.

اسرائیل می‌گوید انتظار دارد به‌زودی حمله زمینی را آغاز کند و در تلاش است که اهالی شمال غزه را وادار به حرکت به سمت جنوب کند. با این وجود همچنان ۳۵۰ هزار فلسطینی در شهر غزه (در شمال نوار غزه) باقی مانده‌اند.

آسوشیتدپرس نوشت که صدها هزار فلسطینی علیرغم هشدارهای اسرائیل مبنی بر اینکه اگر به سمت جنوب حرکت نکنند، با خطر جدی روبرو هستند، تصمیم گرفته‌اند در خانه‌های خود در شمال غزه بمانند.

آن‌ها می‌گویند با توجه به بمباران بی‌امان جنوب غزه، جایی که اسرائیل بارها از بیش از میلیون‌ها ساکن شمال غزه خواسته است به آنجا پناه ببرند، تخلیه منطقی نیست.

آوارگانی که به جنوب غزه رفته‌اند در پناهگاه‌های شلوغ و با کمبود مداوم غذا و آب با شرایط وحشتناکی روبرو شده‌اند. حضور حدود ۳۵۰ هزار غیرنظامی در منطقه شمالی نوار غزه که احتمالاً نقطه آغاز حمله زمینی اسرائیل خواهد بود، می‌تواند این حمله را پیچیده‌تر و فاجعه‌بارتر کند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل همزمان با حمله محدود زمینی به غزه گفت که ارتش این کشور برای تهاجم زمینی گسترده به غزه با هدف نابودی توان نظامی و اداری حماس «آماده می‌شود». نتانیاهو در بیانیه‌ای تلویزیونی گفت کابینه جنگی وی ساعت صفر حمله را تعیین خواهد کرد.

همزمان پنتاگون می‌گوید که در حال کار برای استقرار سیستم‌هایی برای محافظت از نیروهای آمریکایی در عراق، سوریه و کویت است. آمریکا در حال تقویت قدرت پدافندی‌اش در اردن، عربستان سعودی و امارات متحده عربی قبل از آغاز حمله زمینی به غزه است.

اروپا: ادبیات بیانیه مهم است!

اما امروز انتظار می‌رود اتحادیه اروپا به اتفاق آرا از درخواست «توقف موقت بشردوستانه» گلوله باران غزه برای اجازه دادن به ورود غذا، آب و تجهیزات پزشکی حمایت کند.

اما این اتفاق نظر بر سر درخواست یکپارچه اروپا برای توقف موقت بمباران غزه آسان به دست نیامد. یکی از دیپلمات‌های اروپایی به رویترز گفت که «بحث‌های دشوار» بین کشورهای عضو در جریان بود که چه اصطلاحی در رابطه با «حق اسرائیل برای دفاع از خود» استفاده کنند.

پیش‌نویس‌های اعلامیه‌ای رسمی که قرار است در نشست سران در بروکسل در روز پنجشنبه امضا شود، درخواستی برای «توقف بشردوستانه جنگ» را پیشنهاد می‌کند تا «دسترسی سریع، ایمن و بدون مانع به کمک‌ها فراهم شود».

بایدن: به دوران پس از جنگ فکر کنیم

در همین حال، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در اظهارات روز چهارشنبه خود تأکید کرد که همه طرف‌ها باید در مورد راه پیش رو در منطقه پس از حل بحران غزه فکر کنند:

وقتی این بحران تمام شد، باید چشم‌اندازی از آینده وجود داشته باشد. و از نظر ما، این باید یک راه حل دو دولتی باشد.

 بایدن افزود: «این به معنای تلاش متمرکز همه طرف‌ها – اسرائیلی‌ها، فلسطینی‌ها، شرکای منطقه‌ای، رهبران جهانی- است تا ما را در مسیری به سوی صلح قرار دهند.»

رئیس جمهوری آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آنتونی آلبانیز، نخست‌وزیر استرالیا گفت که حمایت ایالات متحده از حق اسرائیل برای دفاع از خود خدشه‌ناپذیر است، اما از رفتار برخی اسرائیلی‌ها با فلسطینیان در کرانه باختری انتقاد کرد: «من همچنان نگران حمله شهرک‌نشین‌های افراطی به فلسطینی‌ها در کرانه باختری هستم… ریختن بنزین روی آتش همین است. آن‌ها به فلسطینی‌ها در مکان‌هایی که متعلق به آنها [فلسطینی‌ها] است، حمله می‌کنند، و … (این حملات) باید متوقف شود.»

بایدن گفت: «اسرائیل و فلسطینی‌ها به یک اندازه سزاوار زندگی در کنار هم در امنیت، عزت و صلح هستند.»

پوتین: به مخاطرات جنگ کنونی فکر کنیم

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه بر خلاف بایدن که چشم‌انداز آینده را ترسیم می‌کرد نسبت به مخاطرات وضع کنونی هشدار داد.

به گزارش رویترز پوتین گفت که این اشتباه است که زنان، کودکان و سالمندان بی گناه غزه به دلیل جنایات دیگران مجازات می‌شوند.

او گفت: «وظیفه امروز ما، وظیفه اصلی ما، توقف خونریزی و خشونت است. در غیر این صورت، تشدید بیشتر بحران کنونی سرشار از پیامدهای شدید و بسیار خطرناک و مخرب است.»

رئیس‌جمهوری روسیه گفت که جنگ کنونی ممکن است تنها در خاورمیانه باقی نماند و به دیگر نقاط دنیا هم سرایت کند.

غزه همچنان قربانی می‌دهد

وزارت بهداشت غزه گفت که حملات هوایی اسرائیل از ۷ اکتبر تاکنون ۶۵۴۶ فلسطینی از جمله ۲۷۰۴ کودک را در نوار غزه کشته‌ است.

۷۵۶ نفر – که ۳۴۴ نفر از آنها کودک بودند – در ۲۴ ساعت گذشته کشته شدند. در مجموع ۱۷۴۳۹ نفر هم زخمی شده‌اند.

جو بایدن که از ابتدای جنگ بمباران غزه را حق اسرائیل برای دفاع از خود می‌خواند گفت که او می‌پذیرد که «بی‌گناهان کشته شده‌اند، و این بهای به پا شدن جنگ است… [اما] من به آمار فلسطینی‌ها اطمینان ندارم».

برای گشودن پرونده‌ای برای جنایاتی که در غزه رخ می‌دهد، ریاض المالکی، وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین روز چهارشنبه با مقامات ارشد دادگاه کیفری بین المللی (ICC) در لاهه دیدار کرد. دیدار مالکی یک روز پس از آن صورت گرفت که وی از انفعال شورای امنیت سازمان ملل ابراز تأسف کرد. تشکیلات خودگردان فلسطین تحت کنترل فتح است و تا حدی بر کرانه باختری حکومت می‌کند. همچنین مدعی غزه است اما کنترلی در آنجا ندارد.