الجزیره دو‌شنبه ۱۵ خرداد / ۵ ژوئن گزارش داد که نیروی دریایی آمریکا گفته است ملوانان این کشور و نیروی دریایی بریتانیا شامگاه روز گذشته، یکشنبه ۱۴ خرداد / ۴ ژوئن به یک کشتی تجاری در تنگه هرمز که مورد «آزار و اذیت» سپاه پاسداران جمهوری اسلامی قرار گرفته بود کمک کرده‌اند.

بنا به‌ این گزارش، نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد:

سه کشتی گارد حمله سریع با نیروهای مسلح در بعدازظهر یکشنبه در فاصله نزدیک به کشتی تجاری نزدیک شدند.

نیروی دریایی ارتش آمریکا تصویری سیاه و سفید را که از سوی یک بویینگ پوسیدون پی۸ گرفته شده بود به اشتراک گذاشت. در این تصویر سه قایق کوچک سپاه پاسداران در نزدیکی کشتی تجاری نشان داده شده بود.

بنا به این بیانیه ناوشکن یو‌اس‌اس مک‌فائل نیروی دریایی آمریکا و ناو اچ‌ام‌اس لنکستر نیروی دریایی بریتانیا به این حادثه واکنش نشان دادند و ناو لنکستر یک بالگرد را هم اعزام کرد. نیروی دریایی آمریکا گفت:

تقریباً یک ساعت بعد زمانی که کشتی تجاری تأیید کرد که قایق‌های تندرو از صحنه خارج شده‌اند، وضعیت به حالت عادی بازگشت و کشتی تجاری بدون مسئله به عبور از تنگه هرمز ادامه داد.

حدود ۲۰ درصد نفت جهان از تنگه هرمز عبور می‌کند.

نیروی دریایی آمریکا کشتی تجاری را معرفی نکرد، اما داده‌های مؤسسه «مارین ترافیک» در ردیابی کشتی‌رانی که توسط آسوشیتدپرس مورد بررسی قرار گرفت نشان داد این کشتی تجاری، کشتی فله‌بر «ونتور» (Venture) با پرچم جزایر مارشال بوده است. مکان حادثه و تصاویر منتشرشده نیز تأیید شده‌اند.

رسانه‌های دولتی ایران و سپاه پاسداران هنوز این حادثه را تأیید نکردند. نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز به درخواست اظهارنظر در این‌باره پاسخی نداد.

این حادثه پس از یک سری حوادث دریایی مربوط به ایران در پی خروج یک‌جانبه آمریکا از توافق هسته‌ای رخ می‌دهد.

خبرگزاری رویترز‌ ۸ اردیبهشت / ۲۸ آوریل به‌نقل از سه منبع آگاه گزارش داد که آمریکا یک نفتکش حامل نفت ایران به نام «سوئز راجان» را که به یک شرکت سهامی خصوصی آمریکایی مرتبط است در راستای تحریم‌‌ها علیه جمهوری اسلامی توقیف کرده است. گمان می رود که این کشتی نفت خام تحریم‌شده ایران را به مقصد چین حمل می‌کرده است.

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، در حالی که مقامات آمریکایی توقیف «سوئز راجان» را تایید نکرده‌اند، این کشتی اکنون در سواحل گالوستون، تگزاس است.

این اقدام آمریکا چند روز پیش از «توقیف تلافی‌‌جویانه» یک نفتکش با پرچم جزایر مارشال در دریای عمان از سوی ایران صورت گرفت.