اعتراض کارگران رسمی در پروژه‌های نفت و گاز ایران به ده‌ها واحد پالایشگاهی و پروژه‌های در دست ساخت تسری یافته است.

شورای همبستگی کارکنان رسمی نفت صبح شنبه ۲۲ مرداد اعلام کرد: «اعتراض در محل کار تا روز دوشنبه بیست و چهارم مرداد ادامه خواهد داشت و چنانچه تا روز بیست و ششم مردادماه، وزیر نفت یا معاونت توسعه مدیریت او به صورت رسمی از طریق مصاحبه تلویزیونی یا از طریق بخشنامه رسمی تاریخ و نحوه اجرای ماده ده را اعلام نکنند»، تجمع سراسری را با حضور خانواده کارکنان رسمی نفت سازمان خواهد داد.

ماده ۱۰ قانون اختیارات وزارت نفت به این وزارتخانه اجازه می‌دهد که در تعیین حقوق و دستمزد «بدون الزام به رعایت قانون مدیریت خدمات کشوری»، آئین نامه ویژه ای تنظیم و اجرا کند.

وزارت نفت حقوق کارکنان رسمی را بر اساس مصوبه هیئت وزیران ۱۰ درصد افزایش داده است.

کارکنان رسمی نفت از پنج‌شنبه ۲۰ مرداد در اعتراض به اجرا نشدن ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت دور تازه‌ای از اعتراض را آغاز کردند.

بر اساس گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارکنان پیمانی نفت، تا صبح شنبه کارکنان رسمی در ۴۰ واحد مرتبط با صنعت نفت و گاز اقدام به تجمع و اعتصاب کرده‌اند.

شورای همبستگی کارکنان رسمی نفت وضعیت بهداشت و درمان، انتصاب مدیران امنیتی، سیاسی و جناحی، محاکمه نشدن غارتگران صندوق نقت و تعیین سقف پاداش بازنشستگی را از دیگر دلایل اعتراض جمعی کارکنان رسمی اعلام کرده است.

خصوصی‌سازی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در سال‌های اخیر و همچنین کاهش کیفیت خدمات رفاهی پیش از این نیز با اعتراض کارکنان رسمی نفت و گاز روبرو شده بود.

https://www.radiozamaneh.com/668290/

این گروه از شاغلان در صنعت نفت ایران به عنوان اصلی‌ترین منبع درآمدی دولت، امسال در نامه‌ای به رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و رئیس سازمان امور استخدامی افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارکنان بخش نفت را «ناعادلانه» و در برابر تورم ۵۷ درصدی «ناچیز» دانسته و خواستار ابطال آن شده بودند.

مرکز آمار ایران نرخ تورم نقطه‌ای را در مرداد ماه ۵۷ درصد اعلام کرد. این شاخص برای کالاهای خوراکی بالاتر از ۸۰ درصد گزارش شده است.

سرکوب مزدی کارگران پیش از این نیز موجب اعتراض گسترده کارکنان پیمانی نفت و گاز که به واسطه شرکت های پیمانکاری استثمار می‌شوند، شده بود.

کارگران پیمانی نفت خواستار افزایش حقوق، کاهش روزهای کاری و افزایش روزهای استراحت، بهبود امکانات و اقامتگاه های کارگران و همچنین حذف پیمانکاران تأمین نیروی انسانی و مقاطعه کاران هستند.

خودداری پیمانکاران از تأمین اقامتگاه و خدمات بهداشتی و رفاهی کارگران قراردادی در پروژه‌های نفت و گاز را با خطر مرگ روبرو کرده است.

در روزهای گذشته منابع نزدیک به کارگران از مرگ دستکم سه کارگر و وخامت حال ده‌ها کارگر به دلیل گرما در پروژه‌های نفت و گاز خبر داده بودند.