سی‌ویکم خرداد ۱۴۰۱ مصادف با چهل‌ویکمین سالگرد اعدام سعید سلطان‌پور، شاعر آزادی‌خواه به همراه چهارده فعال سیاسی دیگر در سال ۱۳۶۰ است. این تاریخ آغاز قتل‌عام گسترده‌ای است که نظام جمهوری اسلامی علیه دگراندیشان و مخالفان سیاسی‌ صورت داده است. قتل‌عام ۱۳۶۰ در زمره‌ی بارزترین نمونه‌های خشونت دولتی در تاریخ سیاسی معاصر قرار می‌گیرد.

وبینار زمانه با عنوان «خشونت دولتی در ایران: پژوهشی در باب قتل‌عام مخالفان سیاسی در سال ۱۳۶۰» به بررسی این موضوع و ارائه‌ی نتایج تحقیقات گروه پژوهشی «راست‌یاد» اختصاص داشت. در این وبینار شاهین نصیری، سخنگوی گروه پژوهشی راست‌یاد، مدرس و پژوهشگر فلسفه‌ی سیاسی در دانشگاه آمستردام حاضر بود.

گروه پژوهشی راست‌یاد مجموعه‌ای متشکل از پژوهشگران و دانشگاهیان ایرانی در داخل و خارج از کشور است که به‌صورت مستقل و داوطلبانه به کشف و مستندسازی علمی قتل‌عام سال ۱۳۶۰ پرداخته‌اند. برای این مستندسازی، گروه راست‌یاد از داده‌های میدانی، روش‌های مکان‌یابی ماهواره‌ای و بررسی گسترده‌ی اسناد آرشیوی بهره برده است. به مناسبت سالگرد قتل‌عام ۱۳۶۰، گروه راست‌یاد از بانک‌ اطلاعاتی خود که در بر گیرند‌ه‌ی اسامی و مستندات مرتبط با اعدام بیش از ۳۵۰۰ قربانی است، رونمایی کرد.

مشاهده این وبینار: