بهگزارش خبرگزاری فرانسه، کشورهای گروه ۷، شامل آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه، کانادا، فرانسه و ژاپن بههمراه نماینده اتحادیه اروپا، جمعه ۶ خرداد / ۲۷ مه متعهد شدند که تولید بخش عمده برق خود را تا سال ۲۰۳۵ کربنزدایی کنند. آنها همچنین اطمینان دادند که میخواهند به تأمین مالی بینالمللی پروژههای مرتبط با سوختهای فسیلی در سال جاری پایان دهند.
در بیانیهای که پس از نشست وزیران محیط زیست و انرژی گروه ۷ در برلین منتشر شد، آمده است:
«ما متعهد به دستیابی به بخش عمده برق بدون کربن تا سال ۲۰۳۵ هستیم.»
بهمنظور دستیابی به این هدف، هفت کشور صنعتی متعهد شدهاند که «از تسریع روند حذف تدریجی زغال سنگ جهانی حمایت کنند» و «بهسرعت فنآوریها و سیاستهای لازم برای گذار به انرژی پاک را توسعه دهند».
این نخستین بار است که هفت قدرت صنعتی بهطور مشترک به چنین هدفی متعهد میشوند.
همزمان، وزیران حاضر وعده دادند که تا «پایان سال ۲۰۲۲» به تأمین مالی پروژههای سوخت فسیلی بدون فنآوری جذب کربن در خارج از کشورهای خود پایان دهند. اعلامی که با تغییر موضع ژاپن ممکن شد. توکیو آخرین پایتختی بود که از تعهد به این موضوع خودداری کرده بود.
پیش از این در ماه نوامبر گذشته ۲۰ کشور، از جمله کشورهایی که عضو گروه ۷ نیستند، در جریان بیستوششمین نشست اقلیمی سازمان ملل (Cop26) در گلاسکو، بیانیهای در این زمینه امضا کرده بودند.
آلدن مایر، کارشناس اندیشکده اروپایی E3G به خبرگزاری فرانسه گفت:
«خوب است که ژاپن، تأمینکننده اصلی سوختهای فسیلی در جهان، به سایر کشورهای گروه ۷ پیوسته است.»
پایان یارانه مستقیم سوختهای فسیلی در سال ۲۰۲۵
کشورهای گروه ۷ همچنین هدف مشترک خود را برای حذف تمام یارانههای مستقیم به سوختهای فسیلی «تا سال ۲۰۲۵» یادآوری کردند. روبرت هابک، وزیر اقتصاد و حفاظت از اقلیم آلمان، در نشست مطبوعاتی روز جمعه گفت:
«پاداش دادن با یارانه به رفتاری که برای اقلیم مضر است […] بیمعنی است و باید از بین برود.»
بر اساس گزارش سازمان غیردولتی Oil Change International، بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰، کشورهای گروه ۲۰ به تنهایی عمدتاً از طریق بانکهای توسعه چندجانبه به میزان ۱۸۸ میلیارد دلار چنین پروژههایی را تأمین مالی کردهاند.