بر اساس بیانیه وزارت مواد غذایی هند، این کشور بهعنوان بزرگترین تولیدکننده و دومین صادرکننده شکر در جهان پس از برزیل، بهمنظور حمایت از تولید داخل و تضمین عرضه کافی مواد غذایی در داخل کشور، صادرات شکر را تا پایان تابستان تا ۱۰ میلیون تن کاهش میدهد.
در این بیانیه گفته شده که این تصمیم از اول ژوئن «با هدف حفظ ذخایر داخلی و ثبات قیمتها در فصل شکر» بهاجرا گذاشته خواهد شد.
بیانیه افزوده است انتظار میرود صادرات شکر در سال مالی با قراردادهایی برای حدود ۹ میلیون تن که ۷,۸ میلیون تن آن پیش از این صادر شده به بالاترین حد خود برسد.
صادرات شکر هند در سال گذشته میلادی به ۷,۲ میلیون تن رسید. تولیدکنندگان شکر در این کشور به یارانههای دولتی برای افزایش صادرات وابسته هستند. با توجه به افزایش ۲۰ درصدی قیمتهای جهانی طی سال گذشته، هند میتواند بدون دریافت یارانه صادرات خود را افزایش دهد. انتظار میرفت هند در فصل جاری بین ۹ تا ۱۱ میلیون تن شکر صادر کند.
در اواسط ماه مه، هند با استناد به میزان تورم و امنیت غذایی خود، صادرات گندم را بدون تأیید قبلی دولت ممنوع کرد. ممنوعیت ناگهانی صادرات غلات صدها هزار تن گندم را نیز در بندری بزرگ در غرب هند مسدود کرده است.
ماه مارس گرمترین ماه ثبتشده در هند بود و محصولات کشاورزی تحت تأثیر خشکسالی گرفتند.
اگرچه هند نقشی حاشیهای در بازار جهانی گندم دارد، اما تصمیم این کشور باعث افزایش بیشتر قیمت محصولات کشاورزی در بازارهای جهانی شد که خود متأثر از تهاجم روسیه به اوکراین در ماه فوریه بود. اوکراین بهعنوان یک قدرت کشاورزی در جهان ۱۲ درصد صادرات گندم جهان را در اختیار داشت.
با این حال، مقامات هندی تأکید کردهاند که درخواستهای گندم از طریق دولت به دولت، از کشورهایی که با افزایش بیسابقه قیمت دستوپنجه نرم میکنند، مجاز خواهد بود.
در سایر نقاط آسیا، اندونزی بهطور موقت صادرات روغن پالم را متوقف و مالزی نیز صادرات مرغ را ممنوع کرده است.