سازمان ملل متحد هشدار داد که ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار کودک سوری هم در داخل کشور و هم در کشورهای همجوار که به آنجا پناه آورده‌اند به کمک نیاز دارند.  

سازمان ملل متحد اعلام کرد که بیش از یک دهه از جنگ داخلی سوریه و ویرانی زیرساخت‌های مدنی این کشور می‌گذرد و با این حال منابع مالی، به تدریج، در طول زمان «کاهش» یافته است.

به گزارش شبکه الجزیره، صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) در بیانیه‌ای گفت: «کودکان سوریه برای مدت طولانی رنج کشیده‌اند و حالا دیگر نباید رنج ببرند.»

 یونیسف خاطرنشان کرد که بیش از ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار کودک در داخل سوریه به کمک نیاز دارند که بالاترین رقم ثبت شده از آغاز بحران در ۱۱ سال گذشته است.

تخمین زده می‌شود که جنگ سوریه از زمان شروع آن با سرکوب وحشیانه اعتراضات ضد دولتی در سال ۲۰۱۱، نیم میلیون کشته و میلیون‌ها نفر را آواره کرده است. این جنگ با مداخله ایران و روسیه تشدید شد. عادل خدر، رئیس خاورمیانه یونیسف گفت:

«نیازهای کودکان، هم در داخل سوریه و هم در کشورهای همسایه، در حال افزایش است.»

خدر در ادامه افزود:

«بسیاری از خانواده‌ها برای گذران زندگی خود در تلاش هستند. قیمت کالاهای اساسی از جمله مواد غذایی هم در این میان تحت تاثیر بحران اوکراین در حال افزایش است.»

رئیس خاورمیانه یونیسف یادآوری کرد که از میان آسیب‌پذیرترین افراد، کودکان بیشترین آسیب‌ها از جنگ را متحمل می‌شوند. خدر افزود:

«در کشورهای همسایه سوریه که به دلیل بی‌ثباتی سیاسی تحت فشار قرار دارند، نزدیک به ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار کودک آواره به کمک‌های بین‌المللی وابسته‌اند – زندگی آنها آکنده از فقر و سختی است.»

خدر در ادامه گفت:

«بودجه برای کمک‌های بشردوستانه به سرعت در حال کاهش است. یونیسف کمتر از نیمی از بودجه مورد نیاز خود را برای سال جاری دریافت کرده است.

یونیسف خواستار کمک ۲۰ میلیون دلاری برای تأمین مالی «عملیات فرامرزی» در شمال غرب سوریه شد تا بتواند به یک میلیون کودک آواره که از سایر مناطق سوریه به این منطقه پناه آورده‌اند کمک کند. صندوق کودکان ملل متحد می‌گوید این تنها راه برای نجات آنان است.   

سفر اعلام نشده اسد به تهران

در همان حال صبح یکشنبه بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در یک سفر اعلام نشده به تهران، با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم دیدار و گفت وگو کرد. خامنه‌ای گفت:

«سوریه امروز، سوریه قبل از جنگ نیست، اگرچه آن زمان خرابی‌ها نبود اما احترام و اعتبار سوریه اکنون بسیار بیشتر از گذشته است و همه به این کشور به‌عنوان یک قدرت نگاه می‌کنند.»

بشار اسد هم از حضور نظامی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی که سبب استمرار جنگ داخلی شد، قدردانی کرد.

اسد بعد از دیدارهای جداگانه با خامنه‌ای و رئیسی، تهران را به مقصد دمشق ترک کرد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفت با دیدارهای بشار اسد با علی خامنه‌ای و ابراهیم رئیسی، فصل جدیدی از روابط راهبردی تهران و دمشق گشوده شد.

پس از سفر اعلام نشده بشار اسد به تهران و دیدار او با علی خامنه‌ای و ابراهیم رئیسی، محمود صادقی نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در توییتی نوشت:

«آیا وقت آن نرسیده گزارشی از هزینه‌های هنگفت مادی و انسانی که با وجود کمبودهای داخلی صرف حفظ رژیم بشار اسد کردید به ملت بدهید؟»