با خروج آمریکا از برجام، ایران تحت تحریم نفتی و بانکی قرار گرفت و با این حال هرگز صدور نفت ایران به صفر نرسید. دور هشتم مذاکرات وین با برگزاری جلسه دوجانبه میان علی باقری مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی و انریکه مورا هماهنگ‌کننده گفت‌وگوها عصر سه‌شنبه ۸ فوریه/ ۱۹ بهمن  از سر گرفته شد. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران اعلام کرده است که تضمین توافق به این معناست که ایران بتواند صدور نفت را از سر بگیرد و از منافع آن بهره‌مند شود.  

بر اساس برآوردهای مشاوران و تحلیلگران صنعت نفت در جهان، ایران در سال ۲۰۲۱ با وجود تحریم‌ها توانست صدور نفت خام خود را افزایش دهد و با این حال میزان صدور نفت ایران بسیار کمتر از دو میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز باقی ماند. شرکت مشاوره پترو لجستیک که صدور نفت خام در جهان را زیر نظر دارد اعلام کرده است که صادرات نفت خام ایران در دسامبر ۲۰۲۱ به بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش یافت که بالاترین سطح در سه سال اخیر است، اگرچه در ژانویه ۲۰۲۲ این میزان به حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت. رویترز می‌نویسد دولت بایدن طی ماه‌های گذشته رایزنی‌هایی را با چین برای توقف خرید نفت از ایران انجام داده، اما افراد و شرکت‌های چینی که اقدام به واردات نفت از ایران کرده بودند را مجازات نکرد. دانیل گربر، مدیر اجرایی شرکت پترو لجستیک به رویترز گفت:

«تا زمانی که تغییری در چشم‌انداز سیاسی ایجاد نشود، انتظار نداریم که به طور مداوم  شاهد صدور نفت خام ایران به میزان میلیون بشکه در روز باشیم.»

سعید جلیلی، مذاکره‌کننده ارشد ایران در دولت احمدی‌نژاد و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، شامگاه پنجشنبه در مصاحبه با سیمای جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد ایران اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت می‌فروشد و پول آن را هم می‌گیرد و کارمزد این فروش هم بسیار پایین‌تر از قبل از تحریم‌هاست.

رویترز می‌نویسد به سبب کمبود نفت‌کش میزان صدور نفت خام ایران در ژانویه ۲۰۲۲ حدود ۳۰۰ هزار بشکه کمتر از ماه قبل از آن بوده است. بخش زیادی از نفت تولید شده ایران در این سال‌ها در نفت‌کش‌ها روی دریا ذخیره شده است.

شرکت بین‌المللی «اس وی بی»، یک شرکت مشاور استراتژیک انرژی مستقر در واشینگتن دی سی و دبی میزان صدور نفت ایران در ژانویه را یک میلیون و ۸۵ هزار بشکه در روز برآورد کرده است. بر این اساس انتظار می‌رود صدور نفت ایران در فوریه هم به همین میزان باقی بماند. سارا وخشوری، رئیس اس وی بی به رویترز گفت:

« فکر نمی‌کنم ایران بتواند بدون معافیت از تحریم‌‌ها خیلی بالاتر از این میزان نفت صادر کند.»

رویترز می‌نویسد چین در سال گذشته به طور متوسط ​​۶۰۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرد. یک منبع مطلع که نام او اعلام نشده به رویترز گفته است تقریباً تمامی نفت خام ایران به چین صادر می‌شود. 

روز گذشته در تماس تلفنی رئیس جمهوری آمریکا با پادشاه عربستان سعودی، علاوه بر برجام، قیمت نفت و امنیت انرژی نیز یکی از موضوعات مورد بحث بود. آمریکا خواهان افزایش تولید نفت خام برای کاهش قیمت است. توافق هسته‌ای سبب می‌شود که ایران بخشی از کمبود تولید را جبران کند. با از سرگیری مذاکرات در هفته جاری قیمت نفت در بازارهای جهانی دو درصد کاهش یافت.