همزمان با رشد شبکههای اجتماعی در کنار رسانهها، نگاه به حقوق کودک و نیز نقض این حقوق ابعاد تازهای پیدا کرده است.
انتشار تصاویر کودکان در رسانهها از منظر رعایت حقوق کودک و حریم خصوصی آنها همواره محل بحث بوده است. اکنون یکی از مهمترین چالشهای دنیای رو به گسترش شبکههای اجتماعی، چگونگی بازتاب دادن تصاویر و ویدیوهای کودکان است.
با توجه به شرایط حاکم بر ایران امروز، به دلایل مختلفی همچون زندانی شدن یکی از والدین یا حتی اعدام آنها تصاویر کودکان در رسانهها و شبکههای اجتماعی منتشر میشود. این امر که بیشتر به منظور اطلاعرسانی یا جلب همبستگی جمعی صورت میگیرد، غالبا بدون رضایت کودکان و بدون در نظر گرفتن حقوق آنها صورت میگیرد. عملی که عواقب و آسیبهای احتمالی در آینده این کودک در آن لحاظ نمیگردد.
این میان نقش رسانهها و فعالان مدنی از اهمیت بالایی برخوردار است.
با زندانی یا اعدام شدن والدین کودکان، فعالان حقوق کودکان و متخصصان از یک طرف رسانهها و فعالان شبکههای اجتماعی را از انتشار تصاویر کودکان نهی و نحوه ارائه خبر و گزارش در مورد کودکان را نقد میکنند و از طرف دیگر از نادیده گرفته شدن کودکان در رسانهها و شنیده نشدن صدای آنها انتقاد میکنند.
فعالان حقوق کودک و متخصصان چگونه این تناقض را توضیح میدهند؟ نقد آنها به انتشار تصویر کودکان و گزارشهای فعلی منتشر شده درباره کودکان زندانیان و افراد اعدام شده چیست و چه پیشنهادی برای نحوه شنیده شدن صدای کودکان و حذف نشدن آنها از خبرها و گزارشها دارند؟
این وبینار بهدنبال پاسخی برای این پرسشهاست. با حضور دکتر نیکول جعفری، متخصص روانشناسی رشد، نویسنده و پژوهشگر و حامد فرمند، فعال حقوق کودکان و بنیانگذار موسسه کودکان زندان.
🔻ببینید: