تعداد موارد تایید شده بیماری کووید-۱۹ در سراسر جهان روز دوشنبه ۸ نوامبر از مرز ۲۵۰ میلیون نفر عبور کرد.
بر اساس آخرین آمار در برخی از کشورهای اروپای شرقی میزان ابتلا به کووید-۱۹ بشدت افزایش یافته و به بالاترین حد رسیده است.
یک گزارش تحلیلی از رویترز که بر اساس دادههای رسمی تهیه شده حاکی از آن است که طی سه ماه گذشته متوسط موارد ابتلای روزانه ۳۶ درصد کاهش یافته است.
با وجود این که از میزان گسترش سویه دلتای ویروس کرونا کم شده ، اما به دلیل قدرت سرایت بالای این سویه تنها در ۹۰ روز گذشته ۵۰ میلیون نفر به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند.
برای مقایسه رویترز در گزارش خود اشاره کرده که از زمان آغاز پاندمی حدود یک سال طول کشید که ۵۰ میلیون نفر اول در جهان به کووید-۱۹ مبتلا شوند.
کارشناسان بهداشتی با خوشبینی میگویند که به لطف واکسیناسیون گسترده در جهان ونیز ایمنی ناشی از ابتلا به صورت طبیعی، روزهای بد پاندمی را پشت سر گذاشتهایم.
با این وجود پاندمی ریشه کن نشده و کارشناسان بهداشتی بهویژه با فرا رسیدن فصل سرد نسبت به موج جدید بیماری هشدار میدهند.
ماریا ون کرکهوف، اپیدمیولوژیست ارشد از سازمان جهانی بهداشت میگوید: «ما فکر میکنیم که از حالا تا پایان سال ۲۰۲۲، بالاخره ویروس را تحت کنترل در خواهیم آورد… یعنی به جایی میرسیم که موارد شدید بیماری و مرگ به شکل قابل توجهی کاهش مییابد.»
از مجموع ۲۴۰ کشور جهان، میزان ابتلا همچنان در ۵۵ کشور رو به افزایش است. نرخ ابتلا در روسیه، اوکراین و یونان به بالاترین حد خود از زمان آغاز پاندمی رسیده است.
کشورهای واقع در اروپای شرقی از جمله کشورهایی هستند که کمترین نرخ واکسیناسیون را در منطقه داشتهاند. بیش از نیمی از موارد جدید ابتلا در سراسر جهان مربوط به کشورهای اروپایی بوده است.
به دلیل افزایش موارد کووید در روسیه چندین منطقه این هفته بار دیگر با تمدید و اعمال محدودیتها و مراقبتها برای مقابله با کرونا کسب و کارها و اماکن عمومی را تعطیل کردند.
در ایران نیز نشانی از بهبود وضعیت پاندمی دیده نمی شود. بر اساس اعلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تا روز یکشنبه ۱۶ آبان، مجموعاً ۵۵ میلیون نفر دوز اول واکسن کرونا و ۳۸ میلیون نفر دوز دوم واکسن را دریافت کردهاند.
سازمان جهانی بهداشت با تکیه بر آمارهای رسمی میزان مبتلایان به کرونا در ایران را حدود ۶ میلیون و تعداد قربانیان کووید-۱۹ را ۱۲۶ هزار نفر اعلام کرده، هر چند که گفته میشود میزان واقعی تلفات چندین برابر ارقام اعلام شده است. میزان ابتلا و مرگ ناشی از کووید-۱۹ در ایران در مرداد ماه امسال به بالاترین حد خود رسید.
بیماری کووید-۱۹ در جهان حدود ۲۵۰ میلیون نفر را مبتلا کرده و بیش از ۵ میلیون قربانی بر جای گذاشته است. در حالیکه واکسیناسیون گسترده جهانی ادامه دارد و بیش از ۷ میلیارد دوز واکسن به مردم جهان تزریق شده، توزیع واکسن عادلانه نبوده است.
بخش عمده جمعیت کشورهای ثروتمند واکسینه شدهاند، اما در کشورهای فقیر و از جمله بسیاری از کشورهای قاره آفریقا هنوز بسیاری به واکسن کرونا دسترسی ندارند.