جنگنده‌های اسرائیلی بامداد پنجشنبه ۲۰ مه/ ۳۰ فروردین به مناطقی در دیرالبلح و خان یونس حمله کردند و کشتی‌های جنگی اسرائیل نیز در حال گلوله‌باران مناطق دیگری از غزه‌اند. این احتمال وجود دارد که تا پایان هفته جاری آتش‌بس برقرار شود.

ارتش اسرائیل اعلام کرد در بمباران خان یونس دو خانه رهبران حماس هدف قرار گرفت و تخریب شد. ارتش اسرائیل ادعا کرد از این خانه‌ها به‌عنوان انبار سلاح و مهمات استفاده می‌شد. در بمباران خان یونس دست‌کم چهار نفر کشته شدند.

همزمان بامداد پنحشنبه در جنوب اسرائیل آژیر خطر به صدا درآمد. گزارشی از رهگیری راکت‌های حماس، از تلفات یا خسارات وارد آمده به مناطق یهودی‌نشین جنوب اسرائیل منتشر نشده است.

گفت‌وگوها برای توافق آتش‌بس  

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» به نقل از منابع آگاه گزارش کرد که احتمالاً از جمعه همین هفته آتش‌بس میان اسرائیل و حماس برقرار خواهد شد.

مقامات مصری در گفت‌وگو با حماس قرار دارند و ارتش اسرائیل هم به‌طور غیر رسمی و غیرعلنی اعلام کرده است که احتمالاً تا جمعه همین هفته به اهداف خود در غزه دست پیدا می‌کند. وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی می‌نویسد هرگونه توافقی شکننده است و به حوادث غیرقابل پیش‌بینی بستگی دارد. مقامات دولت بایدن، قطر، مصر و کشورهای اروپایی نتانیاهو و حماس را برای حصول توافق آتش‌بس تحت فشار قرار داده‌اند.  

یک مقام آمریکایی درباره احتمال آتش‌‌‌بس در غزه به وال‌استریت ژورنال گفت که ساز و کاری برای آتش‌بس وجود دارد و تنها مسئله باقیمانده زمان‌بندی آن است.

این مقام آمریکایی در ادامه افزود که آمریکا هنوز نمی‌داند که جهاد اسلامی چه تصمیمی دارد.

فرانسه از پیش‌نویس قطعنامه‌ پیشنهادی اردن و مصر به شورای امنیت حمایت کرد. این قطعنامه خواهان برقراری آتش‌بس و ایجاد یک کریدور اضطراری برای امدادرسانی به اهالی غزه است. ایالات متحده آمریکا اعلام کرد صدور هر قطعنامه‌ای در شورای امنیت «تلاش‌ها برای تنش‌زدایی» را «بی‌اثر» می‌کند. قطعنامه‌های قبلی شورای امنیت را آمریکا وتو کرده است.

تور ونسلند، هماهنگ‌کننده سازمان ملل برای روند صلح در خاورمیانه با اسماعیل هنیه، رهبر حماس در قطر دیدار و گفت‌وگو کرد. در همان حال مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۱۹۳ عضو در نیویورک برای گفت‌وگو درباره بحران غزه تشکیل جلسه داد. وزیران خارجه کشورهای درگیر در بحران غزه نیز در این جلسه حضور دارند. گاردین می‌نویسد انتظار نمی‌رود اقدامات مشخصی برای تنش‌زدایی و توافق آتش‌بس به تصویب برسد.

موسی محمد ابو مارزوک، معاون رئیس دفتر سیاسی حماس در گفت‌وگو با المیادین اظهار امیدواری کرد که تا پایان هفته توافق آتش‌بس حاصل شود:

«گمان می‌کنم توافق آتش‌بس در یکی دو روز آینده حاصل شود و دو طرف هم با این توافق موافقت می‌کنند.»

تماس تلفنی بایدن و نتانیاهو

روز گذشته جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در گفت‌وگوی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل با صراحت بیشتری خواهان «کاهش چشمگیر عملیات نظامی در مسیر توافق آتش‌بس» شد. کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد رهبران دو کشور به صورت مشروح رویدادهای غزه را با یکدیگر به بحث گذاشتند. سخنگوی کاخ سفید گفت:

«پرزیدنت به نخست‌وزیر اسرائیل اطلاع داد که در مسیر توافق بر سر آتش‌بس، در عملیات نظامی ارتش اسرائیل در غزه کاهش چشمگیری مشاهده کند.»

نتانیاهو اما با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد مصمم است به بمباران‌های غره تا رسیدن به «امنیت و آرامش» برای شهروندان اسرائیلی ادامه دهد.

در یازده روزی که از بمباران غزه می‌گذرد، دست‌کم ۲۲۷ فلسطینی از جمله ۶۴ کودک و ۳۸ زن کشته و بیش از ۱۴۰۰ فلسطینی مجروح و دست‌کم ۷۲ هزار نفر بی‌خانمان و آواره شده‌اند.