نماینده غرب استان گلستان در مجلس شورای اسلامی از کمبود و قطعی مکرر آب شرب در روستاها و شهرهای ساحلی دریای خزر خبر داد و نسبت به معضل کمبود آب ابراز نگرانی کرد.
عبدالجلال ایری، نماینده کردکوی، بندر ترکمن و گمیشان چهارشنبه ۱۷ دی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران از مشکل کمبود آب و قطع مکرر آب آشامیدنی در برخی روستاها و شهرهای استان گلستان در حوزه دریای خزر مانند بندر ترکمن و گمیشان ابراز نگرانی کرد.
به گفته عبدالجلال ایری «میزان برخورداری روستاییان استان گلستان از آب شرب بهداشتی و لوله کشی شده از متوسط کشوری کمتر است». نماینده غرب گلستان تاکید کرد راه حل این معضل و جبران این عقبافتادگی، «نیازمند اختصاص اعتبارات ویژه از سوی دولت است.»
نمابنده بندر ترکمن و گمیشان ضمن تاکید بر لزوم چاره اندیشی برای رفع مشکل کمبود آب آشامیدنی در این مناطق، استفاده از ظرفیت آب شیرین کنها برای تأمین آب مردم این مناطق را ضروری دانست:
«وزارت نیرو باید اعتبار ویژهای برای این بخش بگذارد و از سرمایهگذاران بخش خصوصی نیز کمک بگیرد. با توجه به شرایطی که مردم این مناطق دارند آب و فاضلاب استان میبایست اقدامات ویژهای برای این روستاها انجام دهد و در صورت امکان موضوع بازیافت آب در دستور کار قرار گیرد.»
عبدالجلال ایری با اشاره به پیگیری احداث چهار حلقه چاه برای رفع مشکل کم آبی شهرستانهای بندرترکمن وگمیشان، خواستار سیاستگذاری «اصولیو منطقی» به جای سیاستگذاری مقطعی شد:
«باید از هم اکنون با برنامههای اصولی برای بهبود اوضاع و مدیریت منابع آبی برنامهریزی دقیق، اصولی و عملی داشته باشیم.»
به گفته عبدالجلال ایری علاوه بر کمبود آب شرب، این مناطق برای تأمین آب مورد نیاز دام نیز با مشکل مواجه است:
«جهادکشاورزی باید برای تأمین آب موردنیاز دامداران اقدامات لازم را انجام دهد و اجرای طرحهای کشت گلخانهای و استفاده از فناوریهای نوین جهت کشت محصولات کم آب و البته شیوههای نوین آبیاری الزامی است.»
فروردین ماه ۱۳۹۸ بخشهای وسیعی از استان گلستان از جمله شهرهای گمیشان، آققلا، بندرترکمن و روستاهای اطراف آنها به سبب بارش باران دچار سیل و آبگرفتی شدید شد. این سیل ویرانگر علاوه بر خسارتهای فراوانی که به زمینها و شهرها وارد کرد، سیستم آبرسانی نه چندان مناسب این مناطق را هم دچار آسیب کرد. اداره بهداشت گمیشان در پی این سیل همان زمان اعلام کرد که منابع آب شرب گمیشان آلوده شده است.
اما مشکل کمبود آب آشامیدنی در استان گلستان سالهاست جریان دارد و تاکنون چارهای برای حل این معضل اندیشیده نشده است. سال ۱۳۹۴ امانگلدی ضمیر، فرماندار وقت گمیشان از لزوم بررسی ومشکلات کمبود آب شرب روستاهای مرزی گمیشان ومدیریت توزیع عادلانه آب شرب از سوی دستگاههای متولی تاکید کرده بود که تاکنون تحقق نیافته است و مشکلات همچنان به قوت خود باقی است.