دونالد ترامپ در محوطه چمن جنوبی کاخ سفید در برابر جمعیتی که هیچیک ماسک بر صورت نداشتند سخنرانی پذیرش نامزدی حزب جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا را ایراد کرد.
سخنرانی پنجشنبه شب ترامپ بیشتر بر محور تاکید بر دستاوردهایش و حمله به جو بایدن رقیب انتخاباتی اش در ماه نوامبر تمرکز داشت.
دونالد ترامپ به طرفدارانش گفت که تمام دستاوردهایش بدلیل تهدید جو بایدن «اکنون در معرض خطر» هستند. رییس جمهوری آمریکا گفت:
«هر چه ما بدست آوردهایم اکنون در خطر است»، وی افزود:« این انتخابات تعیین خواهد کرد که آیا ما از شیوه آمریکایی زندگیمان دفاع خواهیم کرد و یا به یک جنبش رادیکال اجازه خواهیم داد که آن را نابود کند.»
جو بایدن در سخنرانی پذیرش نامزدی حزب دموکرات از رقیب انتخاباتیاش با نام یاد نکرد، اما دونالد ترامپ به طور مستقیم از بایدن نام برد و گفت:
« جو بایدن ناجی روح آمریکایی نیست… او نابودگر مشاغل آمریکا است و اگر فرصتش را بیابد، نابودگر عظمت آمریکا خواهد بود.»
دونالد ترامپ در این سخنرانی از خود تصویر کاندیدایی که سیاستهایش بر مبنای علم است ارائه داد و گفت که در زمینه مقابله با همهگیری ویروس کرونا در آمریکا بر مبنای علم، حقایق و آمار و ارقام عمل کرده است.
رییس جمهوری آمریکا همچنین مدعی شد که جو بایدن ، که دموکراتی میانه رو به حساب می آید، مهره چپ است و «حومهها را نابود خواهد کرد، اسلحههای شما را توقیف میکند، و قاضیهایی را به کار خواهد گماشت که متمم دوم قانون اساسی و دیگر آزادیهای قانون اساسی آمریکا را از بین خواهند برد.»
متمم دوم قانون اساسی آمریکا بر حق نگهداری و حمل سلاح توسط شهروندان آمریکایی دلالت دارد.
سخنرانی پذیرش نامزدی ریاست جمهوری آقای ترامپ ۷۱ دقیقه طول کشید و به این ترتیب طولانی ترین سخنرانی پذیرش نامزدی توسط یک رییس جمهوروقت شد. رکورد قبلی متعلق به بیل کلینتون در سال ۱۹۹۶ بود که زمان آن قریبا یک سوم زمان این سخنرانی بود.
سخنرانی آقای ترامپ اندکی پیش از نیمه شب (به وقت محلی) با مراسم آتش بازی در بنای یادبود واشنگتن پایان یافت.
کمپین آقای بایدن در پاسخ به کنوانسیون جمهوریخواهان در بیانیهای گفت: « از ابتدای گردهمایی جمهوریخواهان دستکم ۳۵۲۵ آمریکایی به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان باختهاند. طی این چهار روز – و هشت ماه گذشته- مردم آمریکا با خشم در انتظار طرحی بودند که در نهایت شیوع این بیماری را که ۱۸۰ هزار قربانی داشته، حدود ۶ میلیون نفر را مبتلا کرده، و خانوادههای طبقه متوسط ما را دچار سختی اقتصادی کرده کنترل کند، اما هیچ چیز ارائه نشد.»
ایوانکا ترامپ، مشاورو دخترارشد دونالد نیز در این گردهمایی سخنرانی کرد و ضمن اشاره به روشهای «غیر معمول» پدرش، به طرفودان او اطمینان داد که در چهار سال آینده نیز همین منوال برقرار خواهد بود.
او گفت: «پدر، مردم به تو به خاطر غیر متعارف بودن حمله میکنند، اما من تو را به خاطر واقعی بودن دوست دارم، و به خاطر تاثیرگزار بودن برایت احترام قایلم.»
یوانکا پدرش را مردی «راسخ» توصیف کرد و گفت که شیوه ارتباط برقرار کردن پدرش باب میل همه نیست، اما نتیجه کار خود گویا است.
شب گذشته و در جریان آخرین روز از گردهمایی ملی حزب جمهوریخواه تعدادی معترض در واشنگتن دی-سی (پایتخت) در اعتراض به تیراندازی به جیکوب بلیک، همزمان با سخنرانی آقای ترامپ تظاهرات میکردند.
روز یکشنبه جیکوب بلیک مرد جوان سیاه پوست غیر مسلح در جریان تیراندازی پلیس زخمی شد و اکنون فلج است. ویدئوی تیراندازی به بلیک در رسانههای اجتماعی به سرعت پخش شد و ویسکانیسین از آن زمان صحنه اعتراضات تظاهرکنندگان خشمگین است.
گردهمایی چهار روزه جمهوریخواهان ابتدا قرار بود به شکل همیشگی آن با حضور شمار زیادی از طرفداران حزب و ترامپ در شارلوت (کارولینای شمالی) برگزار شود، اما چگونگی برگزاری گردهمایی به دلیل همهگیری بیماری کرونا و ترس از گسترش ویروس چندین بار تغییر کرد و به صورت نیمه مجازی برگزار شد. این گردهمایی پنجشنبه شب و با سخنرانی دونالد ترامپ پایان یافت.
انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا سهشنبه سوم نوامبر / ۱۳ آبان برگزار میشود. شهروندان آمریکا که ۱۸ سال تمام داشته باشند واجد شرایط رأی دادن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند.
سال ۲۰۱۶ از حدود ۲۵۰ میلیون شهروند آمریکایی واجد شرایط نزدیک به ۱۳۹ میلیون نفر در انتخابات ریاست جمهوری رأی دادند.
در همین رابطه
حزبی که اکنون در آمریکا به نام “حزب جمهوریخواه” فعالیت دارد, هیچ شباهتی به حزب جمهوریخواه ماقبل ۲۰۱۶ ندارد و بیش از هر چیز “حزب ترامپ” است تا هر چیز دیگر.
بهمن دلیل نیز تعداد قابل توجهی از جمهوریخواهان مخالف ترامپ اکنون به اردوگاه دموکراتها پیوسته اند و فعالانه سعی در شکست ترامپ در انتخابات امسال را دارند.
کیش شخصیتی که ترامپ در طی چهار سال اخیر به راه انداخته است خصوصیات فاشیستی بسیاری دارد.
برخی از صاحبنظران حقوقی در آمریکا معتقداند که ترامپ شرایطی فاشیستی در کشور ایجاد کرده است.
جنبش شبه فاشیستی “کیو اَن آن” QAnon از پشتیبانی کامل ترامپ برخوردار است و در انتخابات امسال مجلس آمریکا یکی دو کاندیدا که علنا خود را بخشی از این جنبش میدانند نمایندهء مجلس آمریکا خواهند شد.
بسیاری از تاریخدانان آمریکایی انتخابات امسال را مشابه انتخابات جنجال برانگیز ۱۸۷۶ می دانند.
چیزی که مسلم است نتیجهء انتخابات امسال, به دلیل بحران کرونا و استفادهء بسیاری از رای دهندگان از پُست برای رای دادن (به جای حضور شخصی در صندوق های رای گیری), در شب انتخابات ۳ نوامبر ۲۰۲۰ معلوم نخواهد گشت و این میتواند آغازی مناسب برای انواع و اقسام ادعاهای نامربوط از سوی ترامپ و جنبش های فاشیستی و نژاد پرست حامی او باشد.
هوشنگ / 29 August 2020