از ۴۰ روز پيش تاکنون مسئولان مرکز بهداشت منطقه سلفچگان و تفرش ضمن تهيه طعمه مسموم برای حيوانات از مردم محلی خواسته‌اند به محض ديدن هر حيوانی در منطقه آن را بکشند.

خبرگزاری ميراث فرهنگی سی‌اچ‌ان روز يکشنبه هشتم بهمن‌ماه نوشت، نزديک به ۴۰ روز پيش کفتاری در يکی از روستاهای ميان منطقه سلفچگان و تفرش به کشاورزی حمله کرد و وی را کشت. در بررسی‌ها مشخص شد که آن کفتار مبتلا به هاری بوده است.

از آن تاريخ به بعد، مسئولان مرکز بهداشت منطقه ضمن تهيه طعمه مسموم برای حيوانات از مردم محلی خواسته‌اند به محض ديدن هر حيوانی در منطقه آن را بکشند.

در اين مدت گروه گروه حيوانات کشته می‌شوند در حالی که هيچ مورد جديدی مبنی بر حمله حيوان هار به اهالی اين منطقه گزارش نشده است.

به گفته نجمه ترابيان، يکی از شهروندان اين منطقه، کار کشتار در اين مدت به آن‌جا رسيده است که ديگر حتی يک قلاده سگ نيز در منطقه ديده نمی‌شود.

به گفته نجمه ترابيان، يکی از شهروندان اين منطقه، کار کشتار در اين مدت به آن‌جا رسيده است که ديگر حتی يک قلاده سگ نيز در منطقه ديده نمی‌شود

ترابيان با اعلام اين‌که حيوانات به محض خوردن طعمه‌های مسموم در کنار رودخانه کشته می‌شوند افزود: “اين در حالی است که بسياری از آن‌ها هاری ندارند.”

يک منبع آگاه در منطقه که نخواست نامی از او برده شود، با تأييد خبر کشتار حيوانات گفته است: “مرکز بهداشت استان قم اقدام به گذاشتن طعمه مسموم برای جانوران و تلف کردن سگ‌ها کرده است.”

شهرام اميرشريفی، مديرعامل انجمن ديده‌بان حقوق حيوانات، شهريورماه سال جاری در انتقاد به شيوه کشتن صد‌ها سگ در برخی از شهرهای ايران گفته بود: “شيوه‌ای که هم‌اکنون در برخی از شهرهای ايران از جمله کاشان و مشهد در حال انجام است قابل قبول نيست و بيشتر برای نابودی سگ‌ها و نه برای کنترل تعدادشان به کار برده می‌شود.”

در طول پنج ماه نخست سال جاری ۷۶۳ قلاده سگ بی‌سرپرست در شهر کاشان کشته شدند.

امير حسينی، مسئول کشتن سگ‌های ولگرد شهرداری کاشان، ٢٨ مرداد سال جاری در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ايران (ايلنا) با اشاره به اين‌که کشتن سگ‌ها به صورت هفتگی انجام می‌شود هدف از اين اقدام را “جلوگيری از انتشار آلودگی محيط زيست به‌ويژه انواع بيماری‌ها، حفظ سکوت شبانه در مناطق مسکونی و امنيت شهروندان” دانسته بود.

به گفته مجيد طباطبايی، مدير خدمات شهری شهرداری زاهدان، آمار کشتار سگ‌های بی‌سرپرست و حيوانات ديگر در سه ماه نخست سال جاری نزديک به هزار قلاده بوده است.

وی ۲۱ مردادماه سال جاری به خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گفت شيوه کشتن سگ‌های ولگرد در اين شهر به‌وسيله تيراندازی و طعمه‌گذاری انجام می‌شود.

مردادماه سال گذشته روزنامه جام جم، پيرامون کشتن سگ‌های بی‌سرپرست در شهر مشهد نوشت: “شهرداری مشهد از سال ١٣٨١ تاکنون بيش از ۵۴ هزار قلاده سگ را در اين کلان‌شهر مذهبی معدوم کرده است؛ با اين حال مقام‌های مسئول می‌گويند وجود اين سگ‌های بدون صاحب در خيابان‌ها و کوچه‌های شهر همچنان باعث ناامنی شهروندان است.”

نابودی سگ‌ها در شرايطی در مشهد ادامه دارد که شهريورماه سال گذشته، علی نجفی، مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداری اين شهر از اجرای طرح عقيم‌سازی گربه‌ها در مشهد برای کنترل جمعيت آن‌ها خبر داده و گفته بود اين اقدام که برای نخستين بار در کشور و با مجوز شرعی صورت می‌گيرد، نوعی” مرگ با ترحم” برای اين حيوانات است.

وی افزوده بود: “با توجه به نظر مراجع، سگ نجس است و بايد معدوم شود.”

آذرماه سال گذشته نيز شهرداری تبريز به‌شکل وسيعی دست به کشتار سگ‌های ولگرد و بی‌سرپرست زده بود.

از بين بردن سگ‌های خيابانی در حالی انجام می‌شود که برخی از مقام‌های ايرانی با نگهداری سگ و حيوانات خانگی مخالف هستند.