در لاهه هلند دادگاه بینالمللی بررسی ترور رفیق حریری، نخستوزیر اسبق لبنان چهار متهم این اقدام که وابسته به حزبالله هستند را عاملان این قتل با «انگیزه سیاسی» دانست اما گفت مدرکی مبنی بر دخالت رهبری حزبالله در این ترور وجود ندارد.
بهگزارش رویترز، دادگاه بینالمللی بررسی ترور رفیق حریری سهشنبه ۲۸ مرداد / ۱۸ اوت در لاهه هلند برگزار شد.
دیوید ری، قاضی این دادگاه اعلام کرد که هیچ مدرکی مبنی بر شرکت رهبری حزبالله لبنان در بمبگذاری سال ۲۰۰۵ که منجر به کشتهشدن نخستوزیر پیشین لبنان شد وجود ندارد.
این قاضی با خواندن خلاصهای از حکم دو هزار و ۶۰۰ صفحهای دادگاه بینالمللی گفت:
«دادگاه معتقد است که سوریه و حزبالله ممکن است انگیزههایی در از بین بردن آقای حریری و متحدان سیاسی او داشته باشند، اما هیچ مدرکی در دست نیست که رهبری حزبالله در ترور حریری نقش داشته است.»
دادگاه ویژه لبنان بهمنظور بررسی اتهامهای حسین حسن عنیسی (با نامهای مستعار حسن حبیب مهری و حسن عیسی)، مصطفی امین بدرالدین، سلیم جمیل عیاش (معروف به ابوسلیم) و همچنین اسد حسن صبرا چهار عضو حزبالله در ارتباط با ترور رفیق حریری برگزار شد.
این متهمان آزاد هستند و حزبالله اعلام کرده است که هرگز آنها را به دادگاه بینالمللی مسترد نمیکند.
قاضی دادگاه با تأکید بر اینکه انگیزه متهمان در ترور رفیق حریری «سیاسی» بوده است گفت متهمان حریری را از قبل به شدت زیر نظر داشتند و از طریق هماهنگی با تلفنهای همراه، خودروی حامل رفیق حریری را با یک خودروی وانت میتسوبیشی حاوی ۲,۵ تُن تیانتی، منفجر کردند. سه نفر از عاملان ترور نیز از شبکههای ارتباطی در این اقدام تروریستی استفاده کردند.
سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان هفته گذشته در سخنانی بر بیگناهی متهمان تأکید کرده و گفته بود: «در نظر ما این دادگاه هرگز برگزار نشده است.» او نسبت به استفاده سیاسی از رأی دادگاه بینالمللی علیه حزبالله لبنان هشدار داد.
سعد حریری، نخستوزیر پیشین و فرزند رفیق حریری نیز اعلام کرد که پس از صدور رأی دادگاه بینالمللی بیانیهای صادر میکند.
میشل عون، رئیس جمهوری لبنان نیز درباره این دادگاه گفته است دادگاه هر رأیی صادر کند باید پذیرفت اما «عدالت به تأخیر افتاده، عدالت نیست».
دادگاه بینالمللی به دلیل انفجار اخیر در بندر بیروت با تأخیر برگزار شد.
رفیق حریری در ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ به همراه ۲۱ نفر دیگر در انفجاری در بیروت پایتخت لبنان کشته شدند. مواد منفجره هنگام رانندگی خودروی حامل او در نزدیکی هتل سنت جورج بیروت منفجر شد. در میان کشته شدگان شماری از محافظان حریری و باسل فلیحان وزیر پیشین اقتصاد نیز بودند.
بیشتر بخوانید: